Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bulgur paketleri içinde 393 kilo eroin gümrükçülere takıldı

Bulgur paketleri içinde 393 kilo eroin gümrükçülere takıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kaçakçılık ve İstihbarat ekipleri, geçen hafta Hamzabeyli Gümrük Sahası’nda ele geçirdikleri 717 kilo eroinin ardından Kapıkule Gümrük Sahası’ndaki, başka bir operasyonda 27 milyon 500 bin TL değerinde...

  • Ege Postası
  • 12.08.2013 - 12:02
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kaçakçılık ve İstihbarat ekipleri, geçen hafta Hamzabeyli Gümrük Sahası’nda ele geçirdikleri 717 kilo eroinin ardından Kapıkule Gümrük Sahası’ndaki, başka bir operasyonda 27 milyon 500 bin TL değerinde 393 kilo eroin ele geçirdi.

    İlk olayda Hamzabeyli Gümrük Sahası’nı kullanarak Türkiye’den Bosna Hersek’e geçmek isteyen ve sürücülüğünü Hırvat uyruklu bir şahsın yaptığı TIR'da X-Ray taraması ile detaylı araç araması yapıldı. Ağustos ayının ilk günü yapılan operasyonda, Gümrük tarihinin tek seferdeki en büyük eroin yakalaması gerçekleşmişti. Bu operasyonda çamaşır makinelerinin içine gizlenmiş vaziyette, 717 kilo ağırlığında ve 36 milyon TL değerinde eroin ele geçirilmişti.

    Bu operasyonun hemen ardından Kapıkule Gümrük Sahası’nda, değişik bir yöntem kullanarak yüklü miktarda eroinin Türkiye üzerinden yurt dışına geçişi engellendi. Operasyonda, bulgur poşetleri içine konulmak suretiyle yurt dışına çıkarılmak istenen eroin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kaçak İstihbarat ekiplerince ele geçirildi. Ele geçirilen eroinin değerinin 27 Milyon 500 bin TL olduğu belirlendi.

    RİSK KRİTERLERİ ÇERÇEVESİNDE ARANDI

    Kapıkule Gümrük Sahası’nda Türk plakalı bir aracı risk kriterleri çerçevesinde X-Ray taramasına tabi tutan Kapıkule Tır Gümrük Müdürlüğü ve Edirne Kaçak İstihbarat Müdürlüğü personeli, tır aracının detaylı aramasını yaptı. Arama sonucu, bulgur paketleri içine gizlenmiş vaziyette şeffaf paketlerin içerisine doldurulmuş 27 milyon 500 bin TL değerinde 393 kilo eroin ele geçirildi. Araç sürücüsü gözaltına alınırken, eroinin naklinde kullanılan araca da el konuldu.

    SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLDİ

    Türkiye’den kaçak yollarla yurt dışına çıkarılmak istenen eroinin göndericisi ve alıcısının tespiti amacıyla yapılan soruşturma neticesinde, İstanbul ve Bolu’da 3 kişi gözaltına alındı. Araç sürücüsüyle birlikte toplam 4 kişinin savcılıktaki işlemleri devam ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.