Dolar 34,2529
%0.04
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.909,020
%-0.43
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Burhan Apaydın’ın eşi: Menderes’in idam kararının yok sayılmasını çok istiyordu

Burhan Apaydın’ın eşi: Menderes’in idam kararının yok sayılmasını çok istiyordu

İstanbul’da 87 yaşında vefat eden merhum Başbakan Adnan Menderes’in avukatı Burhan Apaydın’ın cenazesi yarın toprağa verilecek. Beyhan Apaydın, eşinin en büyük arzusunun; Adnan Menderes ve diğer bakanların idam kararlarının yok sayılması...

  • Ege Postası
  • 20.04.2013 - 15:04
İstanbul’da 87 yaşında vefat eden merhum Başbakan Adnan Menderes’in avukatı Burhan Apaydın’ın cenazesi yarın toprağa verilecek. Beyhan Apaydın, eşinin en büyük arzusunun; Adnan Menderes ve diğer bakanların idam kararlarının yok sayılması olduğunu söyledi.

Kadıköy’deki evinde gece vefat eden Avukat Burhan Apaydın için yarın Teşvikiye Camii’nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılınacak. Apaydın’ın cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda aile kabristanlığına defnedilecek.

“Acım çok büyük, çok değerli bir insandı.” diyen eşi Beyhan Apaydın, “Gayet neşeliydi, yemeğini yedi. Dün yazılarını yazdı. Hatta Meclis’e bir dilekçe gönderdi. O’nun en büyük arzusu; Adnan Menderes ve diğer bakanların idam kararlarının yok sayılmasıydı. Bu konuyla ilgili dün de bir dilekçe yazdı. Menderes ve Yassıada ile ilgili sürekli anısı vardı. Sürekli anısı vardı. Her zaman benimle paylaşırdı. Anılarında her olayı hatırlar, isimleri hiç unutmazdı.” şeklinde konuştu.

Beyhan Apaydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Akşam yemeğinde de gayet iyiydi. 23.30 sıralarında yattı. Beni çağırdı yanına. ‘Reyhan susadım’ dedi. Kaldırdım su içirdim. Hiç aklıma bir şey gelmiyordu. Yarım saat sonra bir inilti duydum, hemen kalktım. Seslendim, ses vermeyince ambülans çağırdım. Sağlık ekipleri kontrol etti, vefat ettiğini söylediler.” ifadelerini kullandı.

Beyhan Apaydın, eşinin yarın Teşvikiye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verileceğini söyledi.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.