Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Bursa dünyaya ilahiyatçı yetiştiriyor”

“Bursa dünyaya ilahiyatçı yetiştiriyor”

Dünyanın dört bir tarafından gelerek Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okuyan öğrenciler, “Bursa Dünyaya İlahiyatçı Yetiştiriyor 2013” programı düzenledi. Dua ve Kur’an okunan etkinlikte, yabancı öğrencilerin sema, Hacivat-Karagöz...

  • Ege Postası
  • 11.05.2013 - 10:25
Dünyanın dört bir tarafından gelerek Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okuyan öğrenciler, “Bursa Dünyaya İlahiyatçı Yetiştiriyor 2013” programı düzenledi. Dua ve Kur’an okunan etkinlikte, yabancı öğrencilerin sema, Hacivat-Karagöz ve tiyatro gösterileri beğeni ile izlendi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program, ülkelerine özgü kıyafetlerle sahne olan öğrencilerin okuduğu hadislerle başladı. Ardından Kur’an tilaveti gerçekleştirildi. Şiir ve musiki dinletileri, sema gösterisi, Heredot Cevdet ve Hacivat-Karagöz oyunu ile renklenen etkinlik, dualarla devam etti. Öğrenciler, birbirinden ilginç gösterileri ile yoğun alkış aldı.

İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin doldurduğu salonda konuşan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Yaşar Aydınlı, şunları dile getirdi: “Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak ülkemizin yanı sıra dünyanın temsilcilerini program boyunca görme fırsatı bulacağımız 50 ülkesine daha kendi alanımızda hizmet sunmaya devam ediyoruz. Fakültemizde halen 350’si yabancı uyruklu olan 2 bin 500 civarında öğrencimiz, 100’e aşkın hocamızdan lisans ve lisansüstü eğitim almaktadır. Dinimizi asli kaynaklarımıza dayanarak doğru bir biçimde öğretmek ve bu yolla iyi insan yetiştirmekten başka bir amacımız yoktur. Şehrimizde, ülkemizde ve dünyanın farklı yerlerinde, sadece diyanet ve eğitim alanında değil, ticaretten siyasete, sanattan hukuka, hayatın her alanında nitelikli iş üreten ve insana katkı sağlayan mezunlarımızı görmek bizleri mutlu etmekte ve ümit var kılmaktadır.”

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ise dünyadaki yaklaşık 180 ülkenin üçte birinin Bursa İlahiyat Fakültesi’nde ilahiyat eğitimi aldığını hatırlatarak, “Bu bir dünya kardeşlik projesidir. Bu kardeşlerimiz burada alacakları din eğitimi ile gittikleri ülkelerde ilim ve irfanın öncüleri olacaklar. Yine bu kardeşlerimiz güzel ahlakın temsilcileri olacaklar, yani bugünün erenleri olacaklar. Kardeşliğin, barışın, sevginin ve hoş görünün temsilciliğini yapacaklar, onları yayacaklar, dünyayı bir güven yurdu haline getirecekler.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.