Dolar 34,1832
%0.14
Euro 38,1881
%-0.15
Altın 2.928,190
%-0.18
Bist-100 9.745,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bursa itfaiye filosuna 28 yeni araç daha eklendi

Bursa itfaiye filosuna 28 yeni araç daha eklendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı’nın araç filosuna 14 yıldan sonra dahil edilen 28 yeni araç için tören düzenlendi.     Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı’nın araç filosuna 14 yıldan sonra yeni...

  • Ege Postası
  • 14.08.2013 - 15:48
Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı’nın araç filosuna 14 yıldan sonra dahil edilen 28 yeni araç için tören düzenlendi.

    Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı’nın araç filosuna 14 yıldan sonra yeni dahil edilen 28 araç, Küçük Sanayi İtfaiyesi’nde gerçekleştirilen törenle hizmete alındı.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha sağlıklı ve çağdaş Bursa’yı oluşturduklarını ifade ederek, “Daha yaşanabilir ve daha güvenli bir Bursa için güzel uygulamalarımızı hayata geçiriyoruz. İnsan odaklı çalışmalarımıza her alanda devam ediyoruz. Can ve mal güvenliği için itfaiye teşkilatımızın güçlendirilmesine önem veriyoruz.” diye konuştu.

    Olası yangın ve afetlerde itfaiyeye büyük görev düştüğünü ve itfaiyecilerin özveriyle mesleklerini icra ettiklerini kaydeden Başkan Altepe, “İtfaiye teşkilatına 24 yıl sonra bu dönemde personel alındı, 14 yıl sonra da 28 araç teşkilata dahil edildi. İtfaiyeye sağladığımız bu destek halkın can ve mal güvenliğine verdiğimiz önemi de gösteriyor.” dedi.

    Kentin ulaşımdan sosyal ve kültürel yaşama, tarihinden turizmine kadar her alanda geliştiğine değinen Altepe, belediyecilikte bu döneme ulaşımla damga vurulduğunu ve Bursa’nın ulaşımda ezber bozduğunu da söyledi. Başkan Altepe, itfaiyenin çok önemli bir güç olduğunu belirterek, “Muhtemel yangınlarda İtfaiye anında ve çok etkili olması gereken bir teşkilat. Yangınlarda bir dakikada can ve mal kaybı yaşanabiliyor. Bunun önüne geçmek için Bursa’da İtfaiye Teşkilatı’na önemli katkılar sağladık, kentin farklı noktalarında yeni itfaiye binaları kuruldu. Gönüllü itfaiyecilere eğitimler verildi. Cankurtaran ekibi kuruldu. Bugün de 14 yıl sonra alınan 28 yeni araçla itfaiye teşkilatımız daha da güçleniyor.” şeklinde konuştu.

    Başkan Altepe, 7 adet çift kabinli hizmet aracı, 3 adet dar sokak itfaiye aracı, 3 su tankeri, 4 arama kurtarma aracı, 10 adet yangına müdahale aracı ve 1 adet 42 metrelik otomatik merdiven aracı olmak üzere toplam 28 aracın yaklaşık 7 milyon TL değerinde olduğunu belirtti. Başkan Altepe, 2010 yılında 941, 2011 yılında ise 850 olan bina ve işyeri yangın sayısının 2012 yılında ise 795’e düştüğünü vurguladı. Bursa’da nüfusun ve buna bağlı olarak mesken sayısının her geçen yıl artmasına rağmen yangın oranlarındaki düşüşün sevindirici olduğunu anlatan Başkan Altepe, bu azalmanın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından taviz verilmeden alınan önlemler, halka verilen eğitimler, BUSKİ abonelerine dağıtılan pratik bilgilendirme broşürleri, konferanslar, personel eğitimleri ile teşkilatın istasyon, araç gereç ve teknik gücünün artırılmasıyla planlı ve disiplinli çalışmayla sağlandığını dile getirdi. 42 metrelik itfaiye aracına çıkarak incelemede bulunan Başkan Altepe, İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan’dan araçlarla ilgili teknik bilgiler de aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.