Dolar 34,1254
%-0.03
Euro 38,1316
%0.57
Altın 2.895,230
%0.34
Bist-100 10.056,00
%1.7

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bursa’da dolmuşların taksiye dönüşü sürüyor

Bursa’da dolmuşların taksiye dönüşü sürüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent içi ulaşımı rahatlatmak adına başlatılan dolmuştan taksiye dönüş çalışmaları devam ediyor. Yıldırım Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Vişne Caddesi üzerinde açılan Vişne Taksi...

  • Ege Postası
  • 04.05.2013 - 13:35
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent içi ulaşımı rahatlatmak adına başlatılan dolmuştan taksiye dönüş çalışmaları devam ediyor. Yıldırım Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Vişne Caddesi üzerinde açılan Vişne Taksi Durağı, bu kapsamda açılan 9’uncu durak oldu.
Açılış törenine, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, BEKSİAD Başkanı Rıdvan Güler ve şoför esnafı katıldı. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, uzun yıllardır bu bölgedeki taksi durağı ihtiyacının çözüme kavuşmasının bölgeye artı değer kattığını ifade etti.
TEK TİP DURAK YAPILACAK
Belediye olarak taksi duraklarına yönelik bir düzenlemeye gideceklerini belirten Keskin, bu yıl içerisinde taksi duraklarını vatandaşların daha rahat kullanabilecek ve estetik bir görüntüye kavuşturacaklarını söyledi.
Bursa Şoför ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu ise Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen dönüşüm projesine değindi. Topçu, şoför esnafının kendi isteği çerçevesinde dönüşümün sancısız ve olması gereken şekilde devam ettiğini dile getirdi.
Oda olarak sadece durak açmakla kalmadıklarının altını çizen Topçu, şöyle konuştu: “Biz şoför esnafımızın sorunlarını, dertlerini yakından takip ediyor ve çözüme kavuşması noktasında gerekli istişareleri yapıyoruz. Özellikle de esnafımızın mağdur olmamasını sağlamak bizim en temel görevimiz. Onlar bizlere güvendiler ve göreve getirdilerse, bizler onların güveni boşa çıkarmamalıyız. Yine oda olarak esnafımızın bütçesine katkı sağlamak adına bazı bankalar ile yürüttüğümüz bir takım ortaklıklar oldu ve buna benzer çalışmalar da devam edecek.”
BEKSİAD Başkanı Rıdvan Güler de İstanbul üzerinden Bursa’ya, Bursa’dan da İstanbul üzerine giden alıcıların, satıcıların veya üreticilerin ulaşımlarının kolaylaştırmak adına taksi durağının çok önemli olduğunu kaydetti.
Türkiye’de bebe-çocuk konfeksiyon üretimin yüzde 70 ile 75 gibi büyük bir kısmının bu bölgeden sağlandığına dikkat çeken Güler, ulaşımın sıkıntısının çözümünde emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.