Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bursa’ya gelen turist sayısında Kuveyt ikinci sıraya yükseldi

Bursa’ya gelen turist sayısında Kuveyt ikinci sıraya yükseldi

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Kuveyt’in Bursa’nın Arap turizm ana destinasyonu ve gelen turist sayısı bakımından ikinci sırada geldiğini belirtti.     Vali Harput, yaptığı açıklamada; “Kuveyt bizim özellikle Türk-...

  • Ege Postası
  • 18.07.2013 - 10:27
Bursa Valisi Şahabettin Harput, Kuveyt’in Bursa’nın Arap turizm ana destinasyonu ve gelen turist sayısı bakımından ikinci sırada geldiğini belirtti.

    Vali Harput, yaptığı açıklamada; “Kuveyt bizim özellikle Türk- Arap turizm buluşmasından sonra Bursa’nın Arap turizmine ana destinasyon ilan edilmesi ve Bursa’ya en çok teveccüh gösteren ülkelerle beraber özellikle Suud hükümetiyle beraber ikinci sırayı alıyor.” dedi.

    Kuveyt ile turizm ilişkilerini her geçen gün daha yukarı taşıma çabası içinde olduklarını anlatan Harput, “Kuveyt’in bize karşı teveccühünü bütün Bursa biliyor. Bunun sonucu 2010 yılında Bursa’ya en çok turist gönderen Arap ülkeleri arasında Kuveyt 3 bin 714 sayısı ile üçüncü sırada idi. 2011 yılında ise Bursa’ya Arap turistin de Kuveyt 7 bin 297 ile ikinci sıraya yükseldi.” şeklinde konuştu.

    Kuveyt’ten 2012 yılında ise Bursa’ya gelen turist sayısı 11 bin 640’ye çıktığını anlatan Şahabettin Harput, bu ilişkilerin daha da yukarı taşınması için Kuveyt’in de talebi üzerine bugün vali yardımcısı başkanlığında 9 kişilik bir heyeti Kuveyt’te bir aile fuarına gönderdiklerini söyledi. Bu ilişkilerin geliştirilmesine çalıştıklarını ifade eden Vali Şahabettin Harput, “Hatta önümüzdeki günlerde Kuveyt’ten doğrudan uçak seferleriyle Bursa üzerinden Ramazan'a müteakip turist kafileleri gelmesi konusunda da özel anlaşmalar yapıldı.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.