Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bütçeden Hakkımızı İstiyoruz!

Bütçeden Hakkımızı İstiyoruz!

Tüm Bel-Sen Mecliste devan eden bütçe görüşmelerinde kamu çalışanlarına yeterince py ayrılmadığını öne sürerek tepki için 1 günlük greve çıkmaya hazırlanıyor. Yarın (perşembe) Tüm Bel-Sen'e üye memurlar iş başı yapmayacak

  • Ege Postası
  • 18.12.2013 - 10:35
İZMİR- Tüm Bel-Sen'den yapılan yazılı açıklamada Perşembe günü 1 günlük iş bırakma eylemi yapacakları vurgulanırken, Basmane Meydanı'ndan Konak'a yürüyecekleri belirtildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi.
TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi; emekçilerin ve halkın değil, savaşın, rantın, sermayenin, muhafazakarlığın bütçesidir.

11 yıldır AKP hükümeti kaynakların kimlerden nasıl toplanacağına tek başına karar veriyor, bu kaynakları kurmaya çalıştığı yeni düzeni güçlendirecek alanlara aktarıyor. Emekçilerin birikimlerine el koyarak, ağır vergilerle toplanan bu kaynaklar, bugün emperyalizmin taşeronluğuna, toplumun tüm ezilenlerini baskı altında tutacak şiddet mekanizmalarına, dini-gerici temelde toplumsal yaşamı yeniden dizayn etmeye aktarılıyor.
Bu kaynaklar, daha fazla istihdam yaratacak, toplumsal refahı arttıracak yatırımlara değil, bir avuç rantiyeci sermayenin cebine aktarılıyor.

Bizler, savaşın, rantın, dinselleştirme projelerinin maliyetlerini ödemeyi reddediyoruz! Bizlere dayatılmaya çalışılan bu bütçeyi kabul etmiyoruz.
Taleplerimiz;
Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını,
Herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, Maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini, Kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını, Baskı, tutuklama ve sürgüne son verilmesini, İSTİYORUZ!

19 ARALIK 2013 PERŞEMBE GÜNÜ TAM GÜN GREV’DE OLACAĞIZ!
YÜRÜYÜŞ: 19 ARALIK 2013 PERŞEMBE SAAT 11:00 BASMANE MEYDANI / 11:30 BASIN AÇIKLAMASI KONAK MEYDANI

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.