Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Butik otel planlarına ret

Butik otel planlarına ret

​İzmir’in ve Türkiye’nin en değerli yerlerinden bir tanesi olan 1’inci Kordon’daki Yapı Kredi Bankası'nın eski bölge müdürlüğü binası için hazırlanan butik otel planları Konak Belediyesi tarafından kabul görmedi. Alan için hazırlanan projedeki yükseklik artışına dair talep imar planlarına aykırı olduğu gerekçesi ile ilçe belediyesi tarafından reddedildi. Türkiye’nin önde gelen birçok yatırımcının talip olduğu gayrimenkul, yaşanan çeşitli problemler ve uzayan bürokratik işlemler sebebiyle yaklaşık 5 yıldır atıl durumda kaldı.

  • Ege Postası
  • 11.06.2014 - 13:39
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Beş yeni otelle otel sayısının 11'e yükseleceği Konak'taki tarihi Pasaport binası ile Konak Pier arasında kalan sahil bandında devam eden otel projeleri arasında en dikkat çeken eski Yapı Kredi Bankası Bölge Müdürlüğü binasına dair hazırlanan proje imar planlarındaki yükseklik sınırlamasına takıldı. “Oteller bölgesi” olması planlanan sahil şeridindeki söz konusu bölgeyi yeni turizm bölgesi ve cazibe merkezi haline getirecek çeşitli yatırımlar yürürlükteki imar yönetmeliği sebebiyle çeşitli gecikmelere uğradı.
 
 
2009’DA BOŞALTILDI
Kordon kıyısında Büyükşehir Belediyesi’nin tasarım çalışmaları, Atatürk Caddesi’ne bakan cephede ise gayrimenkul yatırımcılarının otel projeleri ile ilerleyen dönemde büyük değer kazanması beklenen yeni “butik otel bölgesi”nde en merak edilen projelerden bir tanesi olan eski Yapı Kredi Bölge Müdürlüğü’ne ait taşınmazın plan değişikliği talebine ret geldi. Yaklaşık 6 yıldır boş durumda bulunan ve bir hafriyat firması tarafından kısmen yıkımına başlanan İzmir’in en önemli gayrimenkulleri arasında yer alan 8 katlık yapının uzayan bürokratik işlemleri sebebiyle yatırım da gecikti.
 
YERİNE BUTİK OTEL YAPILACAK
İzmir’in en güzel ve kıymetli yerlerinden birinde yer alan toplam ve 2 binadan oluşan 1138 metrekarelik arsa üzerinde kurulu, 8400 metrekare kapalı alana sahip eski Yapı Kredi Bölge Müdürlüğü binasına dair plan değişikliği talebi kat yüksekliği gerekçesi ile Konak Belediyesi tarafından ret yanıtı aldı. Otel ve rezidans yapılması planlanan Cumhuriyet Bulvarı ile Gazi Bulvarı’nın kesiştiği köşede bulunan binalar, 22 milyon 100 bin TL karşılığında İstanbullu işadamı Mustafa Çüngüşlügil tarafından satın alınmış ve alana yatırım yapılması için proje hazırlıkları başlamıştı.
 
YÜKSEKLİK ARTIŞINA ONAY ÇIKMADI
Kordon’daki deniz tarafı da dahil olmak üzere 3 ayrı cephesi bulunan ve ticaret seçenekli konut alanı olarak imar kaydı bulunan taşınmaz için kat yüksekliği artışını içeren talep belediye tarafından kabul görmedi. Butik otel, metropoliten aktivite merkezi gibi yatırımlara elverişli gayrı menkul için mevcut 24,80 metrelik 8 katlık sınır yerine, 27,50 metrelik 8 kat planları reddedilirken, yapının 3 metre olan kat yüksekliği için 3,30 metrelik plan değişikliği önerisi de Konak Belediyesi tarafından kabul edilmedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.