Dolar 34,2738
%0.1
Euro 37,6407
%0.03
Altın 2.915,750
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bütünşehir yasası esnafı vurdu

Bütünşehir yasası esnafı vurdu

Bütünşehir Yasası gereği, ara caddelerde bulunan lokanta ve kafelerin de işgaliye parasını Büyükşehir Beldediyesi alacak. Ara sokaklarda bulunan esnaf daha önce ilçe belediyesine ödediği paranın şimdi yaklaşık 3-4 katını ödemek zorunda.

  • Ege Postası
  • 21.01.2013 - 13:46
İZMİR- Büyükşehir yetkilileri ise "Daha önce Pasaport, Birinci Kordon ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki yönetmeliği uyguladık. Zam yapmış sayılmayız. Yapacak birşey yok" şeklinde açıklama yaptı. Dokuz Eylül Gazetesi’nden Mehmet Emin Al’ın haberine göre "Bütünşehir Yasası" ile ilgili gelişmeler esnafı zor durumda bıraktı. Daha önce Konak Belediyesi tarafından esnaftan alınan işgaliye parasını, artık Büyükşehir Belediyesi alacak. Bir süredir vatandaşı dolaşan ve bu konuda bilgi verdikten sonra yazılı açıklama göndereceklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi görevlileri esnaf için kabus oldu. Alkollu, alkolsuz lokantalar, kafeteryalar gibi işyerleri daha önce ödedikleri işgaliyenin yaklaşık 5 katını ödemek zorunda kalacak. Bu durumu kabullenemeyen esnaf, söz konusu uygulamayı protesto için hazırlıklara başladı.

Daha önce işgaliye bedeli öderken zorluk çeken çok sayıda esnaf, yeni uygulamayı "İkinci bir kira bedeli oldu" şeklinde yorumladı. Bazı esnaflar yeni uygulamada ilginç bir ayrıntıya da dikkat çekti. Belediye tarafından dikilmiş çam ağaçlarının da işgaliyesini ödeyecek. Bazıları da işgaliye ödedikleri sokakta kışın kimsenin oturmadığını, dolayısıyla olacaksa bile yaz kış tarifesi uygulamanın daha mantıklı olabileceğini ileri sürdü.

Daha önce masa başına 15 TL aylık işgaliye ödeyen esnaf, yeni uygulama ile beraber metrekareye 90 kuruş ödeyecek. 250 TL ödeyen esnaf bu durumda aynı yere 900 TL ödeyecek.(Dokuz Eylül)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.