Dolar 34,2436
%0.06
Euro 37,6121
%0.36
Altın 2.871,420
%0.06
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükelçi, Hindistan’da mobilya üretimi için Kayserilileri davet etti

Büyükelçi, Hindistan’da mobilya üretimi için Kayserilileri davet etti

Hindistan Büyükelçisi Mrs. Susmita Gongulee Thomas, ülkelerinde mobilya sektörü ile ilgili geniş bir pazar olduğunu ifade ederek, Kayserili mobilyacıları ülkelerinde mobilya üretimi yapmaya davet etti. Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği...

  • Ege Postası
  • 08.06.2013 - 13:45
Hindistan Büyükelçisi Mrs. Susmita Gongulee Thomas, ülkelerinde mobilya sektörü ile ilgili geniş bir pazar olduğunu ifade ederek, Kayserili mobilyacıları ülkelerinde mobilya üretimi yapmaya davet etti.

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD), üyelerinin yurt dışına açılımını sağlamak amacıyla Hindistan ülke tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan Hindistan Büyükelçisi Mrs. Susmita Gongulee Thomas, Hindistan’daki yatırım ve ticaret imkanlarından bahsetti.

Kolcuoğlu Restoran’da gerçekleştirilen ve kadın girişimcilerin de ilgi gösterdiği toplantıda Hindistan Büyükelçisine ve üyelere katılımlarından dolayı teşekkürlerini ileten GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş, “Hindistan’daki yatırım ve ticaret imkanlarını en güzel şekilde istifade edeceğiz. Yoğun temposuna rağmen bize bu toplantı fırsatını sunan Hindistan Büyükelçisine şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Hindistan ekonomisinden bahseden Büyükelçi Thomas da “Bildiğiniz üzere Hindistan 1,2 milyar nüfusa sahip ve milyarlarca fırsatın olduğu bir ülke. 25 yıldır aralıksız büyüyen Hindistan bugün dünyada ABD ve Çin’den sonra satın alma gücü en büyük üçüncü ülke konumunda. Nüfusta yaş ortalaması 27 olan Hindistan çok hızlı büyüyen ekonominin yanında eğitimli ve yüksek motivasyonlu ve deniz ticareti yolları rotasında olan bir ülkedir. Hindistan’da orta gelir sınıfı çok artmakla birlikte fakirlik oranı 1980’lerde yüzde 56’da iken 2010 yılında yüzde 16’ya kadar düşmüştür. Son 25 yıldır her sene 10 milyon kişi fakirlik seviyesi üzerine çıkmıştır.’’ ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Thomas, 2008-2009 yıllarında yüzde 7’lik ekonomik büyüme hızı sayesinde dünyadaki ekonomik krize rağmen pozitif ivme kazanabildiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Rekabetçi firmalar küresel kriz ortamından etkilenmemiştir, bu başarının sebebi ekonomik referanslardır. Hindistan yüzde 8 -9 oranlarında sürekli ekonomik büyüme gerçekleştirmiştir. 318.4 milyar dolar döviz rezervine sahip Hindistan’da parasal bir ekonomik dengesizlik söz konusu olmayacaktır. Büyüyen ekonomilerin baz alındığı istatistik bilgilere göre 2050 yılında dünyanın en büyük ikinci ekonomisine sahip olacağı açıklanan Hindistan’da eşi benzeri görülmemiş bir dış ticaret pazarı vardır ve dış ticaret son yıllarda yüzde 52’ye kadar büyümüştür. Hindistan en fazla ithalat yapan dünyanın 14 ülkesi içerisindedir.”

KAYSERİLİ MOBİLYA ÜRETİCİLERİ HİNDİSTAN’A DAVET EDİLDİ

Kayseri mobilya sektöründe dünyada artık tanınan bir marka haline geldiğini belirten Hindistan Büyükelçisi, “Ofis mobilya piyasası 1.2 milyar dolarlık bir piyasaya sahip, üretim tesislerinin geliştirilmesi için yatırımlar gerekmekte, Türk ve Hintli tüketiciler arasında zevk ve dizayn benzerlikleri büyük bir tercih sebebi. Bitirilmiş mobilyalarda Hindistan hükümeti tarafından yüzde sıfır vergi uygulanıyor. Hindistan’da mobilya ciddi bir ithal ürün, bu vesileyle Kayserili mobilya üreticilerini Hindistan’a davet ediyorum.’’ diye konuştu.

Programın son bölümü soru cevap şeklinde geçerken, GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş, katılımlarından dolayı Büyükelçiye hediye takdim etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.