Dolar 32,6535
%-0.3
Euro 35,1017
%0.05
Altın 2.447,200
%-0.13
Bist-100 10.343,00
%-2.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükkarcı yönetimi ibra edildi

Büyükkarcı yönetimi ibra edildi

Karşıyaka Spor Kulübü'nün olağan mali genel kurulu Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Nikahevi'nde bugün yapıldı. Spor kulübünün yönetimi idari ve mali olarak ibra edildi.

  • Ege Postası
  • 19.07.2023 - 23:00

Karşıya Spor Kulübü’nün olağan mali genel kurulu, bugün Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Nikahevi'nde yapıldı. Olağan mali genel kurula, İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar da katıldı. Divan başkanlığını; 114 oy alan Cenk Karace’ye karşı 122 oy alan Vehbi Moğol yürüttü.

Kurul toplantısında; idari ve mali olarak ibra alan Karşıyaka Futbol Kulübü'nün başkanı Turgay Büyükkarcı yönetiminin kulüp tüzüğünde yeşil-kırmızılı kulübün toplam borcu 31 Mayıs 2023 tarihi itibariyle borç 148 milyon 882 bin TL olarak açıklandı. 

Büyükkarcı yönetiminin, olağanüstü genel kurul çağrısı, genel kurulda oylandı ve kabul edildi. Olağanüstü seçimli genel kurulun ilk tarihi 5-6 Ağustos, çoğunluk aranmadan yapılacağı olağanüstü seçimli genel kurulun 12-13 Ağustos’ta yapılaması bekleniyor.  

Büyükkarcı, olağanüstü seçimli genel kurulunda aday olmayacağını açıkladı. Yönetim olarak kulübün kayyum tehlikesinde görev aldıklarını, döviz krizi, pandemi ve deprem gibi zorluklara rağmen vites düşürmeden her branşta mücadele edildiğini, özellikle son zamanda kendisinin ve yönetimine yapılan söylemlerin kendisini çok üzdüğünü, sağlık sorunları çıkarttığını ve de kimsenin bunu hak etmediğini belirten Büyükkarcı, “bizden sonra gelecek arkadaşlara sahip çıkın. Bu kavga, hakaret ve ayrışma kültürümüzü terk etmemiz lazım. Kulüp birlikte hareket ederse gücünü gerçek anlamda gösterir" dedi.

Büyükkarcı sözlerine şöyle devam etti:

“Başladığımızda 17 milyon dolar borcumuz vardı. Bunu yaklaşık 3 milyon Dolar civarına, tüm ekonomik olumsuzluklara ve özellikle pandemiye rağmen düşürdük. Elimizden geleni yaparak bugüne getirdik. Artık görevimiz bizden sonra gelen arkadaşlara bırakmak. Devir teslimi Karşıyaka'ya yakışır yapıp ait olduğumuz tribüne dönmek en büyük arzumuz. Yönetim kuruluma ve bizi destekleyen camiaya teşekkür ediyorum.

Basketbolda bir pandemi sebebi ile iptal edilen sezon ve diğerinde de kaybedilen final ile iki kez Avrupa şampiyonluğunu kaçırdık Voleybolumuz ekol oldu. Teniste, yelkende iyiyiz. Yelken şubenin isim hakkı satılacak kadar değer kazandı. Yeni optimist tekneler aldık, 5 yeni kort kazandırdık. Stat konusunda başarılı olamadık ama bütün mahkemeleri kazandık, imar barışını yaptık sadece finansman problemi var. 4 senedir uğraştığımız 100 dönümlük tesis arazisi 29 yıllığına kulübümüze geçti. 30 yıl sonra kulübe, değerleme yapılabilecek; ilk kez bir değer kazandırdık.

Bu bir bayrak yarışıdır, yönetimim ile beraber 5,5 sene önce kimsenin almadığı ve bu sebeple kayyuma gitme ihtimali olan Karşıyaka’mıza sahip çıktık, bize güvenen camiamızın desteği ile beraber hizmet ettik. Herkese çok teşekkür ederim."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.