Dolar 37,9570
%-0.07
Euro 41,1139
%-0.12
Altın 3.806,790
%1.03
Bist-100 9.659,00
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir CHP grubu gündemle ilgili toplandı: Tugay’dan ‘kurultay’ yorumu!

Büyükşehir CHP grubu gündemle ilgili toplandı: Tugay’dan ‘kurultay’ yorumu!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel flaş bir gelişmeyle partinin 15 gün sonra, 6 Nisan’da kurultaya gideceğini duyurdu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Olağanüstü kurultay kararı CHP'nin birlik ve beraberliğini güçlendirecek bir süreç olacaktır. Bizler de İzmir olarak Parti'nin süreçten daha güçlü çıkması için hem sokakta eylemlilik hem politikalar sonrasında da yapacağımız mücadeleyle ilgili bir tutum sergileyeceğiz."ifadelerine yer verdi.

  • Ege Postası
  • 21.03.2025 - 17:49
  • Güncelleme: 21.03.2025 - 17:51

ŞİLAN KOCADAĞ/EGEPOSTASI- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının 3. gününde tepkiler gelmeye devam ederken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel flaş bir gelişmeyle partinin 15 gün sonra, 6 Nisan’da kurultaya gideceğini duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP’li meclis üyeleri ve ilçe belediye başkanlarının da katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

KAYYIM SÖYLENTİLERİ SİYASİ BİR MÜDAHALEDİR

Başkan Tugay burada yaptığı açıklamada, "İzmir'in ne durumda olduğunu konuştuk. Öncelikle Ekrem Başkanın şu anda içeriğini bilmediğimiz suçlamalarla gözaltına alınmış olması ve kayyım söylentileri bizler için hukuk yoluyla siyasi bir müdahale niteliğindedir. Bunun karşısında partinin birlik beraberlik içerisinde olması önemlidir." dedi.

TUGAY’DAN KURULTAY YORUMU

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kurultay kararını açıklamasının ardından bu durumu yorumlayan Tugay, "Olağanüstü kurultay kararı CHP'nin birlik ve beraberliğini güçlendirecek bir süreç olacaktır. Bizler de İzmir olarak Parti'nin süreçten daha güçlü çıkması için hem sokakta eylemlilik hem politikalar sonrasında da yapacağımız mücadeleyle ilgili bir tutum sergileyeceğiz."ifadelerine yer verdi.

ÜNİVERSİTELİLERE BİRLİK BERABERLİK ÇAĞRISI

"Bugün üniversitelerde haklı olarak tehdit altında olduğuna inanan, adalet duyguları incinmiş arkadaşlarımıza, en meşru mücadele zemini siyasettir, siyasette farklı partiler tercih edilebilir. Hepsini CHP'de siyaset yapmaya ve yol arkadaşı olmaya davet ediyoruz. İçlerindeki öfkeyi görüyoruz ancak bu ülkenin hiçbir ferdinin zarar görmemesi gerektiğini de unutmamamız lazım. Bugün daha çok ihtiyacımız olan şey birlik ve beraberlik. Arkadaşlarımızla önümüzdeki süreçte baskılar, haksızlıklar ve hukuksuzluklara ilgili ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız. Gençleri de bu mücadeleye katılmaya davet ediyoruz. Kavga edeceksek demokrasi, özgürlük ve adalet için olacak, hiç kimseyi kırıp dökmek için değil. Yerel yönetim olarak kimseyi kimseden ayırmadan hizmet ettik. Bundan sonra da böyle yapacağız ama kimsenin bu hukuksuzluğu yaşatmaya hakkı yok."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.