Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir Meclisi'nde AK Parti'den flaş 'miras' çıkışı

Büyükşehir Meclisi'nde AK Parti'den flaş 'miras' çıkışı

Haziran ayının ikinci meclis toplantısını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde "Miras" tartışması yaşandı. AK Parti, merhum Başkan Ahmet Priştina'nın kente miras bıraktığı eserlere ve tesislere sahip çıkılmadığını belirterek belediye yönetimini eleştirdi. AK Parti'den flaş 'miras' çıkışı:

  • Ege Postası
  • 15.06.2016 - 20:47

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'in efsane belediye başkanı Ahmet Priştina'nın ölümünün 12'inci yılında çeşitli etkinliklerle anılırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan miras tartışması güne damgasını vurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılmadığı meclis toplantısında konuyla ilgili tespitlerini paylaşan AK Parti grubundan flaş çıkışlar gelirken, Grup Başkanvekili Bilal Doğan ise "Priştina sevgisi sözde kaldı. Belediye bıraktığı mirasa sahip çıkamadı" dedi.

PRİŞTİNA SEVGİSİ ÖZDE DEĞİL SÖZDE KALDI!

Oturumda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir'in merhum Başkan'ı Ahmet Priştina'yı andı. Ölümünün 12'inci yılında Priştina'yı minnetle andıklarını belirterek sözlerine başlayan AK Parti'li Bilal Doğan, kente bıraktığı mirasa sahip çıkılamadığını belirterek Büyükşehir Belediyesi'ni eleştiri yağmuruna tuttu. Priştina döneminde hizmete açılan Çamdibi'nde yer alan Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı, Karabağlar'da adı verilen Ahmet Priştina Parkı ve yine görevi sırasında hizmete açılan Bayraklı Vapur İskelesi'nin son halini görsellerle birlikte gündeme taşıyan Doğan, "Priştina'nın geride bizlere ve kentimize bıraktığı eserlerin halini gördükçe ne yazık ki içimiz acıyor. Keşke kendisine saygımızı sözde değil de mirasına sahip çıkarak gösterebilseydik. Kendisinin "Hizmet götürülmeyen yerlere hizmet götürüyoruz. Kültürpark’a gösterdiğimiz önemi Çamdibi ve Gültepe’ye de veriyoruz” diyerek hizmete açtığı bu güzide rekreasyon alanı ve mesire yeri bugünlerde ne yazık ki kaderine terk edilmiştir. Bu park bakımsızlıktan ve sahipsizlikten mezbelelik hale gelmiştir. Semtte yaşayan dar gelirli vatandaşlarımız artık buradan faydalanamıyor. Yüz binlerce lira harcanarak hizmet açılan Behçet Uz Parkı, içler acısı bir haldedir. Viraneye dönen parkı geceleri tinerciler ve uyuşturucu müptelaları mesken tutmaktadır. Son çıkan yangının ardından yeşil alanlar ciddi anlamda tahrip gördü. Buraya neden sahip çıkılmıyo? Buranın İzmir'e yakışır hale getirilmesini ve bu mirasa sahip çıkılmasını diliyoruz" dedi.

MİRASINA SAHİP ÇIKAMADIK

Behçet Uz Parkı gibi Karabağlar ilçesindeki Ahmet Priştina Doğal Sit Parkı'nın da sahipsizliğine terk edildiğini savunan AK Parti'li Doğan, "Bu park da iyi şekilde korunup kollanamamış. Buraya harcanan paralar da boşa gitmiş. Kötü niyetli şahısların adres edindiği bu parkla ilgili yörede oturan vatandaşlarımızın şikayetleri de yerel yönetim tarafından dikkate alınmamış. Rahmetli Başkan'ımızın adını taşıyan bu parka sahip çıkılamamış" diye konuştu. Bilal Doğan ayrıca geçtiğimiz günlerde dile getirdiği Bayraklı Vapur İskelesi'nin de kapatılmasına tepkisini yinelerken şunları söyledi: "Rahmetli Priştina döneminde uzun uğraşlar neticesinde kamu kaynaklarından, belediyenin para harcanarak açılan Bayraklı İskelesi kapatıldı. Muhalefet olarak buranın ücretsiz hale getirilmesini ve işlerlik kazandırılmasını dilemiştik. Buranın tekrar kentimize ve Bayraklılı hemşerilerimize kazandırılmasını diliyoruz."

AYDOĞAN: KADERİNE TERK EDİLMEYECEK

AK Parti’li Doğan’ın eleştirilerine yanıt veren Sırrı Aydoğan, kapatılan Bayraklı İskelesi’nin yerine kente yeni bir tesis kazandırılacağını dile getirdi ve “Mevcut yolcu yoğunluğunu göz önünde bulundurarak Adliye tarafında yeni bir iskele yapılacak. Bayraklı İskelesi kaderine terk edilmeyecek. Mevcut iskelede de yine belediye tarafından güzel bir sosyal tesis oluşturulacak” dedi. Aydoğan ayrıca, Altındağ semtinde yer alan Behçet Uz Parkı'nın yenilenmesi için çalışma başlatıldığını ve üç ay içerisinde ihaleye çıkılacağını belirterek "Yüzünüz gülsün" dedi.

"SAHİPSİZ DEĞİL"

Karabağlar’da yer alan ve Priştina’nın ismini taşıyan parkın bakımsız kaldığı yönündeki eleştirileri yanıtlayan Muhittin Selvitopu ise “Tesisin bakım onarımını Karabağlar Belediyesi olarak biz yapıyoruz. Park sahipsiz değil, bakılıyor. Ben de zaman zaman buraya gidiyorum. Öyle kaderine terk edildiği, söylenenler doğru değil. İleride orada bir kafeterya açmayı düşünüyoruz. Oranın anlamının ne olduğunu iyi biliyoruz" şeklinde konuştu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.