Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir Meclisi'nde gündem yine İZSU skandalı

Büyükşehir Meclisi'nde gündem yine İZSU skandalı

Geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde krize yol açan İZSU skandalıyla ilgili tartışmalar yeniden alevlendi. 25 TIR hurda malzemenin kayıplara karışması ile başlayan hurda krizini meclis gündemine taşıyan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın eleştirilerine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan sert karşılık geldi. Büyükşehir Meclisi'nde gündem yine

  • Ege Postası
  • 15.09.2015 - 00:29
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yönetiminde gerçekleşen Eylül ayı 1’inci meclis oturumuna 12 Eylül darbesiyle ilgili tartışmalar ve tramvay eleştirileri damga vurdu.

DOĞAN’DAN İZSU ELEŞTİRİSİ
Oturumda söz alan AK Parti Grup Başkanvekilli Bilal Doğan, geçtiğimiz ay içerisinde İZSU’da patlak veren hurda skandalı ve 25 TIR hurda malzemenin kaybolmasıyla ilgili konuştu. Doğan, İZSU’ya bağımsız denetçilerin atanması gerektiğini hatırlatarak, kuruma ait denetim raporlarının iyi hazırlanmadığını söyledi. AK Parti’li Doğan ayrıca, İZSU denetçilerinin farklı mesleklere mensup uzmanlar arasından seçilmesini yönünde tavsiyede bulundu. Kocaoğlu’nun “İzmir’in malı, İzmir’de kalmalı” sözlerini hatırlatarak İZSU’daki olayla ilgili eleştirilerini gündeme getiren AK Parti’li Meclis Üyesi Çağlar Haspolat da, “Bunlar İzmir’in malı, İzmir’in serveti. İZSU’nun malına sahip çıkılması gerekiyor. Orada beş yıldır envanter tutulmamış, hesap tutulmamış” dedi.
 
“TEMCİT PİLAVI GİBİ”
Doğan’ın sözlerine tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, “Burada denetçi olsa, kötü niyetli meclis üyesi olsa, oradaki adam hurdaları götürmeyecek miydi'  Eleştirilerinizi daha önceden de dile getirdiniz. Bunlarla bir yere varmak mümkün değil. Bu adi hırsızlıktır. Aziz Kocaoğlu bu kurumun başkanı, ne çaldı, ne ahlaksızlık yapt? Bana bunu söyleyin. Başka bir şey bulamadınız m? Temcit pilavı gibi bunu getirip durmayın. Bunlar doğru şeyler değil. Laf olsun, mecliste ben konuşayım, gerek yok… Ne yaptık yani, hurdayı biz mi sattı? Mahkeme devam ediyor. Savcılığa verildi, teftiş kuruluna verildi. Araştırılıyor. Bu bir adli vaka. Ülkedeki yapılan yolsuzluklara, hırsızlıklara bakarsanız, eğer Büyükşehir’i bununla suçlayacaksınız, hükümeti de suçlayacaksanız. Çalanlardan, çırpanlardan, yolsuzluklardan... Bu bir adli vaka. Bunun kanunla belirlenmiş prosedürü var, takip ediliyor” diye konuştu.
 
TRAMVAY TARTIŞMASI YAŞANDI
Diğer yandan, toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü tramvay projesi ve son aylarda gündeme gelen revizyonlar da gündeme geldi. AK Parti’li meclis üyesi Çağlar Haspolat, Karşıyaka tramvayı için yeşil katliamı yapıldığını ve güzergahların halen belli olmadığını savunarak, “Aynı sıkıntıların daha fazlası da Konak’ta da yaşanacak. Hazırlıklar iyi yapılmadı. Tramvay revizyonla evrim geçirdi. 23 kilometrelik hattı üç yılda bitirmeyi planlıyorsunuz. 7 ayda iki kilometre yol tamamlanmış. Bu hızla bu proje 12 yılda biter. Bu da İzmir’e ağır bir travma olur” dedi.
 
KOCAOĞLU: BEN MEGALOMAN DEĞİLİM
Haspolat’ın tramvay eleştirilerine sert çıkan Kocaoğlu, 2004-2009 döneminde yapımına başlanan Aliağa-Menderes raylı sistem hattıyla ilgili söz o dönemde yaşanan tartışmaları hatırlattı ve, “O yıllarda İZBAN hattı için yapılmamalıdır, bu proje yanlıştır diyen AK Parti’li meclis üyeleri oldu. Ben megaloman değilim. Ben sade bir vatandaşım. Ben hata yaptıysam hatamı da düzeltirim. İnsan olmaya çalışıyorum. Tramvay hem Karşıyakalı hem de konaklı hemşerilerimize hayırlı olsun. İnşallah kullanırsınız da, gelir sonra burada eleştirirsiziniz. Tıpkı İZBAN gibi…” ifadelerini kullandı.
 


MECLİSTE “12 EYLÜL” KAVGASI
Öte yandan, meclis toplantısında 12 Eylül askeri darbesinin gündeme gelmesiyle tansiyon yükseldi. Oturumda 12 Eylül darbesi ve diğer askeri darbeleri kınayan bir konuşma gerçekleştiren ve AK Parti’nin darbe zihniyetini ortadan kaldırmak için çalışmalar yürüttüğünü belirten Azad Fazla’nın sözleri meclis üyeleri arasında kısa süreli gerginliğe yol açtı. CHP sıralarından tepkiler beraberinde gelirken, Fazla, “35 yıl sonra geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” diyerek CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan’a çiçek sundu. Çiçek takdimi sonrasında AK Parti sıralarından alkışlar yükselirken, tartışmalar sonrasında meclis üyelerine müdahale eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “12 Eylül’de neyin ne olduğunu herkes biliyor” şeklinde konuştu. Darbe öncesinde Bornova’da belediye başkanlığı görevini yerine getiren CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise yaptığı konuşmada “Allah bir daha askeri darbe göstermesin” diyerek temennide bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.