Dolar 34,1113
%0.28
Euro 38,1450
%0.23
Altın 2.869,100
%1.41
Bist-100 9.922,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de SDT düğümü çözülemiyor: Pirinç için evdeki bulgurdan oldular

Büyükşehir'de SDT düğümü çözülemiyor: Pirinç için evdeki bulgurdan oldular

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel Sen) arasında başlayan ve aylardır süren SDT düğümü çözülemiyor. Başkan Tugay krizin bitmesi için son bir hamle daha yaparak ‘referandum’ önerisinde bulunmuştu. Dün kurulan sandıkta 17 b,n TL SDT'yi bin 818 memur kabul ederken, kabul etmeyenlerin sayısı ise 2 bin 57 oldu. Memurların son verilen 17 bin TL SDT’yi kabul etmemesi üzerine SDT’nin yasal üst sınırı olan 8 bin TL’den verilmesi bekleniyor. Bu durum, ‘pirince giderken evdeki bulgurdan oldular’ yorumlarının yapılmasına neden oldu

  • Ege Postası
  • 13.08.2024 - 11:03
  • Güncelleme: 13.08.2024 - 11:59

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel Sen) arasında gerçekleşen ve 6 bin memuru ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşı çıkmaması sebebiyle başlayan kriz tüm hızıyla sürüyor.

17 BİN TL İÇİN SANDIK KURULDU

Yetkili sendikanın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın SDT için önerdiği 16 bin 750 TL’lik teklifini kabul etmemesi üzerine belediye yönetimi son olarak 17 bin TL ve Ocak ayında enflasyon oranında zam önerdi. Sendika ise, güvenlik görevlilerinin yaralanmasına sebebiyet verdiği gerekçesi ile uzaklaştırma cezası alan memurların da göreve iadesini talep etti.

REFERANDUM ÖNERİSİNDE BULUNDU

Görüşmeler sürerken Başkan Tugay krizin bitmesi için son bir hamle daha yaparak ‘referandum’ önerisinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi ve yetkili sendika arasında bitmeyen krizin sona ermesi için dün sandık kuruldu. 3 bin 875 memurun  oy kullandığı sandıkta bin 818 memur kabul ederken, kabul etmeyenlerin sayısı ise 2 bin 57 oldu.

PİRİNÇ İÇİN BULGURDAN OLDULAR

Memurların son verilen 17 bin TL SDT’yi kabul etmemesi üzerine SDT’nin yasal üst sınırı olan 8 bin TL’den verilmesi bekleniyor. Bu durum, ‘pirince giderken evdeki bulgurdan oldular’ yorumlarının yapılmasına neden oldu

TİS İMZALANMADI İKRAMİYELER YATMADI

Öte yandan Haziran ayından beri eylemleri sürdüren memur sendikası Toplu İş Sözleşmesi’ni (TİS) imzalamadığı için hak edilen ikramiyeler de SDT’ler  gibi yatırılamıyor.

MEMURLAR DA İKİYE BÖLÜNDÜ

Sandık sonuçlarına bakıldığında ise memurların da kendi içlerinde bölündüğü görüldü. Kabul eden memurların yakın çevrelerine, eylemlerden sıkıldığı ve hak edilen ücretlerin eylemler sebebiyle yatmadığını serzenişinde bulundukları belirtiliyor.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.