Dolar 34,1143
%0.29
Euro 38,0844
%0.07
Altın 2.864,660
%1.25
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de SDT için sandık kurulmuştu: İşte sandık sonuçları...

Büyükşehir'de SDT için sandık kurulmuştu: İşte sandık sonuçları...

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel Sen) arasında krize neden olan SDT için bugün memurlar sandık başına gitti. 3 bin 875 memur oy kullandı. Sandık sonuçlarına göre Tugay'ın 17 bin TL önerisini bin 818 memur kabul ederken, 2 bin 57 memur ise kabul etmedi. Eylemlerin yarın kaldığı yerden devam edileceği aktarıldı.

  • Ege Postası
  • 12.08.2024 - 10:18
  • Güncelleme: 12.08.2024 - 20:17

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel Sen) arasında gerçekleşen ve 6 bin memuru ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşı çıkmamış ve sendika eylem kararı almıştı.

EYLEMLERDE NELER OLDU? 

Eylemler kapsamında 12 Haziran günü gerçekleşen İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı basılmış ve meclis yapılması engellenmek istenmişti. Meclis sonrasında CHP Grup Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır'ın önü kesilmişti. 

17 BİN TL ÖNERİLDİ 

Sendika, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın SDT için önerdiği 16 bin 750 TL’lik teklifini kabul etmemişti.  Belediye yönetimi son olarak 17 bin TL ve Ocak ayında enflasyon oranında zam önerdi. Öte yandan sendika, güvenlik görevlilerinin yaralanmasına sebebiyet verdiği gerekçesi ile uzaklaştırma cezası alan memurların da göreve iadesini talep etti.

MEMURLAR OY KULLANDI

Büyükşehir Belediyesi ve yetkili sendika arasında bitmeyen krizin sona ermesi için bugün sandık kuruldu. 

SENDİKAYA DA TEPKİLİLER 

Oy kullanım sırasında memurların da kendi arasında bölündüğü ve ikramiyelerin 3 aydır yaşanan kriz sebebiyle yatmaması üzerine sendikaya tepkili olduğu öğrenildi. 

SANDIKTAN NE ÇIKARSA KABUL...

Formülün sendika tarafından önerildiğini ileri süren Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, "Sandıktan ne çıkarsa kabulümüz. Evet de çıksa hayır da çıksa kabul edeceğiz. Emekçinin iradesine başvurmamız gerekiyordu bu sebeple emekçinin iradesini sandık koyarak yansıtmaya çalışacağız. Formül bizden çıktı. Biz tüm TİS'ler de sandık koyduk. Bu bizim formülümüz" dedi. 

SANDIKTAN NE SONUÇ ÇIKTI? 

3 bin 875 memur oy kullandı.  Kültürpark 2 Nolu Holl de kurulan sandıkta toplamda bin 53 memur oy kullandı. Kabul edenlerin sayısı 557 olurken, kabul etmeyenler 492'de kaldı. 4 oy ise geçersiz sayıldı. İşyerlerinde kurulan sandıklarda ise kabul etmeyenler önde çıktı. Toplamda ise kabul edenler bin 818 olurken, kabul etmeyenler ise 2 bin 57 oldu.  Bu durumda Tugay'ın önerisi reddedildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.