Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de gergin meclis!

Büyükşehir'de gergin meclis!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılmadığı meclis toplantısı gergin başladı, kavgalı bitti. Emekli vatandaşların eylemine sahne olan meclis toplantısı CHP’li üyelerle AK Parti’li isimler arasında sert tartışmalara sahne oldu. Büyükşehir'de gergin meclis:

  • Ege Postası
  • 13.06.2016 - 19:53

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşen Haziran ayının ilk meclis toplantısı gergin başladı. Toplantı öncesinde belediye sarayı önünde toplanan eski belediye personeli bir basın açıklaması yaparken, ücretsiz ulaşım hakkı taleplerini meclis salonuna taşıyarak açtıkları pankartlar ile eylemlerini sürdürdü.

Salonda yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından salonu terk eden emekli vatandaşların ardından da tartışmalar devam etti. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, mahkemelik olan belediye projelerini gündeme taşırken, CHP’li üyelerin metro istasyonundaki heykelin parçalanması ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı girişimini kınamasıyla birlikte tartışmalar alevlendi.

DOĞAN’DAN FLAŞ DAVA ÇIKIŞI: DAYATMACI BELEDİYECİLİK

Mecliste söz alarak geçtiğimiz hafta Yamanlar Katı Atık Tesisi, Mithatpaşa Altgeçidi, Konak ve Karşıyaka Tramvay projelerine ilişkin açılan davaları değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Çöp tesisiyle ilgili yaşanan yargı şokunun ardından projede başa dönüldüğünü görüyoruz. Bu gelişmelerin ardından 355 vatandaşımızın tramvay ve Müthatpaşa’daki altgeçit projesine karşı iptal davası açtıklarını gördük. Paldır küldür başlanan bu projede gelen bu haber açıkçası bizleri şaşırtmadı. Umarız yine hüsran yaşanmaz. Hükümetimiz tarafından İzmir'e yapılacak şehir statlarına otopark, yol ve trafik yoğunluğu gibi gerekçelerle dava açarak iptal ettiren Sayın Kocaoğlu'nun tramvay ve altgeçit projesinde duvara çarptığını görüyoruz. Siz statlara karşı çıkarken, dava açarken her şey normaldi. Peki binlerce araçlık otoparkı, sahildeki yeşil dokuyu ve taşıt yollarını tramvaya kurban ederken, Mithatpaşa'da bilimsel raporlara ve mevzuata aykırı şekilde denize dolgu yaparken, kenti için, geleceği için dava açan, hakkını arayan bu vatandaşlarımıza şimdi ne yanıt vereceksiniz'” dedi.

 

“EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMUYOR”

Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerde yaptığı hataların kente zaman kaybettirdiğini savunan AK Parti’li Doğan, “Kocaoğlu'nun katılımcı yönetim ve yerelde demokrasi anlayışına ne old? Sayın Kocaoğlu her projesini kavga dövüş, dayatmayla, zorla hayata geçiriyor. Bu kent "Ben yaptım oldular ile idare ediliyor ve iyi yönetilmiyor. Gelin artık İzmir halkı ile barışın. Tramvay projesinin kent halkı, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ile kavga gürültüsüz hayata geçirilmesini diliyoruz. Gelen tepkilerden sonra da 7 kez güzergah değişikliğine gidildiğini gördük. Masa başında hazırlanan projeler bu kente vakit kaybettiriyor. Her projede tekrar tekrar görüyoruz, evdeki hesap çarşıya uymuyor. Tramvay projesi yapboza döndü, milyonlarca liralık yatırım yamalı bohçaya benzedi. Milyonlarca liralık yatırım boşa mı gidecek'” diye sordu.

 

BUNUN ADI İSRAF!

Doğan, belediyenin yatırımlarının sahil bölgesi ve zengin semtlerde yoğunlaştığını kaydederek, kentin tüm noktalarına eşit hizmet götürülmesini talep ettiklerini belirtti ve sözlerine şöyle son verdi: “İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yetki ve sorumluluk alanı sadece sahil şeridinden mi ibare? Kıyı tasarım ve altgeçit projeleri ile kıyı bandına yüz milyonlarca lira kaynak ayıran belediyenin bu kentteki asfalt görmemiş köylerden, Gültepe, Gürçeşme, Yeşildere, Bayraklı, Buca, Karabağlar'da otobüs geçecek yol bulunmayan dar sokaklardan acaba haberiniz var m? Yüz binlerce çiçekle sahili süsleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, bu kentin birçok mahallesinde bırakın parkı, dikili ağacı olmayan semtlerden haberi var m? İzmirli artık yeter diyor. Bunun adı israftır. Kamu kaynaklarının adil ve eşit dağıtılmasını diliyoruz. Yatırımların sahil şeridi ve kentin merkez noktasındaki zengin muhitlerde kümelendiğini görüyoruz. Tramvay, altgeçit, kıyı tasarımı gibi çalışmalar da bunların en belirgin örnekleri. Her konuşmasında eşitlikten dem vuran Sayın Kocaoğlu, acaba benzer yatırımları ve ilgiyi bu kentin acil hizmet bekleyen dar gelirli semtlerine de gösterecek m? Yoksa hizmetten kastınız kuyruk bekleyen vatandaşlara tankerlerle su dağıtmak m? Vatandaşlarımız artık içi boş projelere kanmıyor. Göz boyamaya yönelik reklamlara inanmıyor. İzmir'e ciddi ve kalıcı yatırımlar bekliyoruz.”

“BUGÜN RAMAZAN, SİZE YANIT VERMEYECEĞİM”

Doğan’ın eleştirilerine yanıt veren Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise, “Ramazan ayındayız. Ramazanda biri sana sataşırsa ben oruçluyum diyeceksin. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Mahkemeye verebilirler. Herkes her şeyi mahkemeye verebiliyor. Ben oruçluyum size sataşmayacağım” dedi.

CHP’Lİ ÇAM’DAN FLAŞ “KURŞUN” VE “HEYKEL” ÇIKIŞI

Oturumda söz alan CHP Güzelbahçe Meclis Üyesi Kazım Çam ise geçtiğimiz günlerde meydana gelen heykele saldırı vakasıyla ilgili bir değerlendirmede bulundu. CHP’li Çam, saldırgan şahsın AK Parti’ye ait üyelik kaydının yer aldığı belgeyi kamuoyu ile paylaşarak AK Parti’li üyeleri olayı kınamaya davet etti ve “Önceki hafta İzmirspor Metro istasyonunda yer alan bir heykele saldırı gerçekleşti. Saldırganın Yargıtay’da AKP’ye üyelik kaydı var. Bu şahıs adeta bir suç makinesi. Karabağlar AKP İlçe Başkanlığı bu adamı partiden ihraç etti m? Bu konuyla ilgili bir açıklama yapmalarını dilerdim. Bu sabıkalıların cenazelerde çelenk parçaladıklarını ve genel başkanımıza kurşun attıklarını görüyoruz. Hepsi sabıkalı, hepsi AKP üyesi. Heykeli de parçalanmış hali ile aynı yerde sergileyelim. Heykeli beğenmeyebilirsiniz. Ama bir algı yaratılıyor. Bu İzmir’in sorunu. İzmir’in sanatına saldırılıyor. Beğenmeyebilirsiniz, kaldırılacaksa da buna halk karar verir. Parçalamak niy? Bizi Avrupa’ya rezil ettiniz. Özür dileyin” şeklinde konuştu.

 

“BİZİ BAĞLAMAZ”

Çam’ın sözleri sonrasında salonda tansiyon yükselirken, iki grup arasında sözlü tartışmalar yaşandı. AK Parti adına söz alan Bilal Doğan yaptığı açıklamada “Şahsın partimize üye olup olmadığı belli değil. Belediyeden alacaklı bir kişi ve suç kaydı var. Yaptıkları bizi bağlamaz, kendisini bağlar” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.