Dolar 34,2165
%0.05
Euro 37,8174
%-0.03
Altın 2.922,350
%-0.04
Bist-100 9.013,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de korkulan olmadı

Büyükşehir'de korkulan olmadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çeşitli birimlerde çalışan 650 personeli ilgilendiren hizmet alım ihalesinde bu sefer korkulan olmadı ve emekçiler, gelen haber sonrasında rahat bir nefes aldı. 2014 yılını kapsayan “Belediye hizmet binalarında temizlik, bakım, ofis yönetim, denetim hizmetlerinde çalıştırılmak üzere personel hizmet alımı” ihalesinde olası bir taşeron krizinin önüne geçmek üzere belediye yönetimi tarafından hazırlanan idari ve teknik şartnameye eklenen özel maddelerin de etkisi ile İZELMAN A.Ş. teklif veren tek firma oldu.

  • Ege Postası
  • 05.11.2013 - 18:12
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ihale oturumuna, mevcut personeli istihdam eden belediye firması İZELMAN A.Ş. haricinde katılım gösteren olmadı. Yaklaşık maliyetin 29 milyon 412 bin 268 TL olarak açıklandığı ihalede, İZELMAN A.Ş. 29 milyon 384 bin 420 TL teklif verdi. İhale komisyonu tarafından yapılan incelemede eksik evrak olmadığına karar getirilerek, verilen teklif dosyası ihale mevzuatına uygun bulunarak ihale komisyonu tarafından onaylandı.

TEK FİRMA KATILIM GÖSTERDİ

1 Ocak 2014-1 Ocak 2015 arasında geçerli olacak ve toplamda 650 personeli kapsayan hizmet alım ihalesi sonrasında, teklif veren tek katılımcı olan belediye firması İZELMAN A.Ş. ile sözleşme yenilenmesine kesin gözü ile bakılıyor. Açık ihale usulü ile yapılan ihaleye itiraz eden herhangi bir firma olmadığı takdirde, ihale komisyonu yapacağı iki haftalık değerlendirme süresinin ardından katılımcı İZELMAN A.Ş. ile sözleşme imzalanmasında herhangi bir sakınca görmez ise, firma ile sözleşemeye imza atılarak bir yıllık hizmet alımı resmen hayata geçecek. Diğer yandan bu gelişmeler ile birlikte, yaklaşan yerel seçimler öncesinde yaşanacak olası bir taşeron krizin de önüne geçilmiş oldu.

650 KİŞİNİN KADERİ MAHKEME TARAFINDAN ÇİZİLMİŞTİ


2013 yılını kapsayan hizmet alım ihalesinde ilk etapta ihaleyi alan belediye firması İZELMAN A.Ş.’nin verdiği teklif komisyonca kabul edilmiş, ancak daha sonra taşeron firma olan Hanoğlu-Zigana Ortak Girişimi, Kamu İhale Kurumu’na yazılı itirazda bulunmuştu. KİK, yüklenici firmanın itirazını haklı bulmuş ve ihale komisyonu da hizmet alım işini İZELMAN A.Ş.’nin yerine Hanoğlu-Zigana Ortak olan taşeron firmaya vermek zorunda kalmıştı. Tüm bu gelişmeler sonrasında uzun süre İzmir kamuoyunu oyalan büyük çaplı bir kriz yaşanmış ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan 650 personel işini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı. İşçilerin bağlı bulunduğu sendika olan DİSK’in de büyük bir tepki ile alanlara indiği bu süreçte, İZELMAN A.Ş. Ankara İdari Mahkemesi’ne giderek KİK’in kararı ile ilgili olarak yürütmeyi durdurma istemiyle dava açmıştı. 650 belediye çalışanının yüklenici firma Hanoğlu-Zigana Ortak Girişimi çatısı altında işe başlamasına sayılı günler kala, mahkemenin aldığı yürütmeyi durdurma kararı neticesinde, taşeron firma Bölge İdare Mahkemesi’ne itirazda bulunmamış ve hizmet alım ihalesi de yeniden İZELMAN A.Ş.’ye verilince çalışan personel rahat bir nefes almıştı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.