Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6270
%-0.01
Altın 2.919,060
%-0.09
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de kritik zirve: Beko ile Kocaoğlu görüştü

Büyükşehir'de kritik zirve: Beko ile Kocaoğlu görüştü

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde greve sayılı günler kala Başkan Aziz Kocaoğlu, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK genel merkez yönetimi ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Gerçekleşen zirvede Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerden İZENERJİ A.Ş.'de yaşanan ücret anlaşmazlığı sonrası tıkanan toplu sözleşme süreci masaya yatırıldı. Büyükşehir'de kritik zirve: Beko ile Kocaoğlu görüştü

  • Ege Postası
  • 09.07.2015 - 09:05
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan toplam 3 bin 600 İZENERJİ personelin kaderini çizecek toplu sözleşme sürecinde flaş bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz hafta yaptığı duyurunun ardından greve hazırlanan işçilerin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi krizi çözmek amacıyla bir araya gelerek önemli bir görüşme gerçekleştirdi.
 
 
İZSU’DA 1 SAATLİK KRİTİK ZİRVE
İZSU Genel Müdürlüğü bünyesinde gerçekleşen ve yaklaşık bir saat kadar süren toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun yanı sıra, DİSK genel merkez yönetimi, Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı ve şube yöneticileri ile belediye bürokratları katılırken, kritik zirvede ana gündem maddesi ise İZENERJİ’deki toplu sözleşme süreci oldu. Yapılan görüşme neticesinde tıkanan süreçle ilgili düğüm büyük ölçüde çözüldü. Toplantıda belediye tarafından önerilen ancak sendika cephesinde kabul görmeyen yüzde 13’lük maaş artışı taraflar arasında yapılan karşılıklı değerlendirme sonucunda yüzde 14,5’e çekildi.
 
MAAŞ ZAMMI YÜZDE 14,5’E ÇEKİLDİ
Taraflar arasında sağlanan uzlaşma gereği, belediye şirketi İZENERJİ’de çalışan sözleşmeli personele yönelik yüzde 14,5 zam önerilirken, en düşük işçi maaşı ise bin 445 lira olarak belirlendi. Daha önceden sendika ile belediye arasında yapılan görüşmelerde büyük oranda uzlaşma sağlanan sosyal hak ve ikramiyeler konusunda da mutabakata varılırken, buna göre belediye çalışanlarına yıllık 60 günlük ikramiye ödemesi yapılacak. Belediyenin farklı birimlerinde çalışan toplam 3 bin 600 işçiyi kapsayan toplu sözleşme kapsamında çeşitli sosyal haklar, ikramiyeler ve ek yardımlarla birlikte öngörülen yaklaşık zam oranı da yüzde 21’e ulaştı.
 
İŞÇİ GREVE ÇIKACAK MI'
Gelişmelerin ardından sendikanın bayram sonrasında yapılacağını duyurduğu grev planlarıyla ilgili  son sözü ise işçi söyleyecek. Belediyedeki kritik toplantının ardından sendika bünyesinde yapılacak son değerlendirmeyle birlikte sürecin de netlik kazanması bekleniyor. Buna göre sendika ya grev kararı alacak, ya da önerilen rakamlar dahilinde iki yıllık toplu sözleşme imzalanarak törenle kutlama yapılacak. Kesin anlaşmaya varıldığı takdirde, yaklaşık bir aydır işyerlerine sakal bırakarak giden ve pasif eylem yapan belediye çalışanları da ilk kez davul zurna ile kutlama yapacak.
 
BAŞKAN KOCAOĞLU SON SÖZÜNÜ SÖYLEDİ
Diğer yandan, Genel Sekreter Yardımcısı Pervin Şenel Genç ile Şirketler Koordinatörü Hilmi Özen’in de katıldığı toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun son sözünü söylediği ve yapılacak olası yeni bir görüşmeye de kapılarını kapattığı öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.