Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de yol kavgası!

Büyükşehir'de yol kavgası!

Aralık ayı meclis toplantısını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yol tartışması yaşandı. Geçtiğimiz hafta kenti ziyaret eden Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım'ın "100 metre yolu yapamadılar" diyerek gündeme taşıdığı Çiğli Hastanesi bağlantı yolu mecliste iki grubu karşı karşıya getirdi.

  • Ege Postası
  • 08.12.2014 - 20:11
ERMAN ŞENTÜRK/AHBER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan Aziz Kocaoğlu'nun katılmadığı Aralık ayının ilk meclis toplantısında yol kavgası gündeme damga vurdu. Çiğli Devlet Hastanesi inşaatı ile ilgili Ulaştırma Eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın “100 metre yolu yapamadılar” diyerek tepki gösterdiği bağlantı yolu hakkında eleştirilerini sunan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan yol ve trafik düzenlemesi talep ederken, CHP’li meclis üyeleri ise yanıtı belediyenin bekleyen projeleri ile verdi.
 
 
ÇİĞLİ'DEKİ YOL TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ
Başkanvekili Sırrı Aydoğan yönetiminde gerçekleşen toplantıda Çiğli’de TOKİ tarafından yapımına başlanan yeni Devlet Hastanesi’nin bağlantı yolu gündeme taşındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Başkan Kocaoğlu'nun "Tek eksiğimiz yüz metre yol olsun, onu da yaparız" şeklinde yanıt verdiği Eski Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım'ın eleştirilerini hatırlatan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, geldi. AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın “100 metre yolu bile yapamadılar, bıraksınlar biz yapalım” diyerek tepki gösterdiği yolu gündeme getiren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "Bu hastanede 6 bin hasta tedavi edilecek. Hastanenin açılış tarihini göz önüne aldığımızda çevresinde yapılandırmalara ihtiyaç var. Anadolu Caddesi ile hastane arasında kuş uçuşu 100 metre var. Bu alanda İZBAN tren hattının altından ya da üstünden bağlantı geçiş yoluna ihtiyaç var. Bu bağlantı ambulans geçişlerini hızlandıracaktır. Yüz akı olacak hastanemizin yol ve otobüs ihtiyacı acilen karşılanmalıdır. Hastaneyi yapan kurumun belediyemize başvurmasına rağmen bir faaliyet yok. Belediyeye intikal eden bu husus dikkate alınmadı. Dikkate alınarak çevre düzenlemesi, yol yapımı ve çevre donatılarının bir an önce yapılması hepimizin yararına olacaktır. Çanakkale, Bakırçay’dan gelecek hastaları da katarsak bu hastane çok büyük önem taşıyor. En az Ege Üniversitesi kadar hasta akınına uğrayacak. Giriş çıkış anlamında yol ve çevre düzenlemesine ihtiyacı var. Bunların bir an önce yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.
 
ELEŞTİRİLERE FUAR VE KÖRFEZ YANITI
AK Parti grubunun eleştirilerine sert tepki gösteren CHP'den ilk yanıt Hayrullah Sorkun'dan geldi. CHP'li Sorkun, “AKP grubuna teşekkür ediyorum. Biraz konuşmasında reklam vardı ama aynı duyarlılığı da Gaziemir Fuar Alanı’nın giriş ve çıkışı için de göstersinler” diyerek fuar girişine yapılması planlanan fakat Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından onay bekleyen trompet kavşak projesi için destek istedi. Sorkun'un ardından söz alan CHP’li Meclis Üyesi İsfahan Naki ise, aynı duyarlılığı belediyenin çevre konusundaki yatırımları için beklediklerini kaydederek, Büyükşehir Belediyesi’nin Yüzülebilir Körfez projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yapılan ve yaklaşık 2,5 yıldır onay bekleyen ÇED başvurusu için beklediklerini söyledi.
 
TUNCER'İN YERİNE ÇAM
Meclis oturumunda, geçtiğimiz günlerde büyük tartışmalara yol açan yol kontrolü ve alkol testi olayı sonrasında ESHOT Encümeni üyeliğinden istifa eden CHP Çiğli Meclis Üyesi Erkan Tuner'in yerine seçim yapıldı. Gizli oylama ile yapılan seçimin ardından yaklaşık 7 ay görev yapan Erkan Tuncer'den boşalan göreve Kazım Çam getirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.