Dolar 34,2263
%-0.04
Euro 37,5888
%-0.11
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den 'Gezi' açılımı

Büyükşehir'den "Gezi" açılımı

İstanbul Taksim’de başlayan ve yurdun dört bir yanına yayılan Gezi Parkı eylemlerinin yankıları sürmeye devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ilginç bir hamle geldi. Selçuk Belediyesi’nin, ilçede açtığı bir parka “Gezi Parkı” adını vermesinin ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi de, Balçova Teleferik Mahallesi’nde yer alan sokak isimlerinde değişikliğe giderek, sokaklara “Gezi” ya da “Diren” adını vermeyi planlıyor.

  • Ege Postası
  • 19.08.2013 - 16:36
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Balçova Teleferik Mahallesi’nde yer alan Damla Sokak’ın adının değiştirilmesi için ilgili konuyu meclis gündemine taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 ayrı isim önerisi sundu. Görüşülmek üzere komisyonlara sevk edilen sokak isimler arasında Ilgım, Ilgın, Ilgar, Diren ve Gezi isimleri yer alırken, konunun değerlendirilerek önümüzdeki ay karara bağlanması bekleniyor.

“BALÇOVA’DA “GEZİ SOKAĞI”


Hatırlanacağı üzere, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı İzmir’deki Gezi Parkı eylemleri sonrasında, AK Parti cephesinden kendisine “Kocaoğlu, eylemcilerin başkanı”, “Büyükşehir Belediyesi, TOMA araçlarına su vermiyor” gibi eleştiriler gelmiş, ve kent içinde eylemciler tarafından çeşitli noktalara yazılan yazıların bilinçli olarak sildirilmediği iddia edilmişti. Merkezi hükümet tarafından “Muhalif kent” ve “Gavur İzmir” olarak da adlandırılan İzmir’de “Gezi Sokağı”nın yaratacağı yankılar ise merakla bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.