Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den 'damla sulama' hamlesi

Büyükşehir'den 'damla sulama' hamlesi

Kent genelindeki yeşil, alan, park ve bahçelerde önemli çalışmaların atlına imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni teknolojileri de kullanıma sunarak "tasarruf devrini" başlattı. Yeşil alanlarda uygulanan vahşi sulamadan vazgeçme kararı alan Büyükşehir Belediyesi, damla sulama ve otomatik sulama teknolojisini devreye alarak daha tasarruflu, ekonomik ve zahmetsiz bakım için çeşitli bölgelerde çalışmalara başladı. Yeşil alanlarda yeni dönem

  • Ege Postası
  • 13.07.2015 - 11:17
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-Geçmişte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Tahtalı Havzası’ndaki tarım alanları için çeşitli seferler DSİ'ye çağrıda bulunduğu damla sulama sistemi kent merkezinde hayata geçmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli noktalarda yaygınlaştırdığı ve kullanıma sunduğu damla sulama ve merkezi sulama sisteminin hayata geçirilmesiyle birlikte,yeşil alanlarda ekonomik, tasarruflu, işçiliği düşük, verimli bakım dönemi başladı.


 
 
VAHŞİ SULAMA DÖNEMİ BİTİYOR
Park ve bahçelerin tüm mevsim koşullarında yeşil kalmasını hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, belirlenen alanlarda yaptığı kazı çalışmasının ardından toprak zeminin altına sulama sistemi için altyapı döşemeye başladı. Sulama suyunun, kapalı borular içinde taşınarak filtre edilip süzüldükten sonra damlatıcılar aracılığı ile bitki kök bölgesinde veya toprak yüzeyine damlalar halinde verildiği sistem sayesinde bitkilere daha sık aralıklarla, daha az su verilmeye başlandı. Vahşi sulamada alınan yüzde 50'lik verim damla sulama yöntemi ile yüzde 95’lere çıkarken, su kaynaklarının korunması ve bakım maliyetlerinin de büyük oranda düşmesi bekleniyor.


 
DAHA EKONOMİK, DAHA VERİMLİ, HER DAİM YEŞİL
Geçmişte de kısmen uygulanan söz konusu çalışmanın yaygınlaştırılması için hazırlıklarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Gaziemir, Akçay Caddesi, Çiğli, EVKA-5, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Ankara Caddesi gibi alanlarda gerekli altyapı çalışmalarını tamamladı. Özellikle hayata geçirilen peyzaj düzenlemeleri ve dikimi yapılan bitki türlerinin ömrünü uzatan, vahşi sulamanın terk edilmesiyle yeşil dokunun sağlıklı büyümesini sağlayan yeni teknoloji, ilerleyen süreçte parklar, rekreasyon alanları ve yol refüjleri ile ağaçlandırılan bölgelerin büyük kısmında da devreye alınacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.