Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den 'enerji' devrimi!

Büyükşehir'den 'enerji' devrimi!

Çevreci, ekonomik ve modern ulaşım teknolojilerini hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, elektrikli otobüslerin ardından yeni bir devrime daha hazırlanıyor. Gediz'de santral kurulacak

  • Ege Postası
  • 16.08.2016 - 12:09

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Gediz Ağır Bakım Tesisleri bünyesinde Güneş Enerjisi Santrali kurulumu için hazırlıklarını son aşamaya getiren ESHOT Genel Müdürlüğü, 22 Ağustos'ta örnek ve çevreci teknolojiyi satın almak için ihale çıkıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, uzun süredir üzerinde çalıştığı elektrikten enerji üretimine yönelik projesini nihayet hayata geçiriyor. Ulaşımda tasarruf anlamında ilk olarak elektrikli otobüs alımına giden ESHOT, projenin ikinci etabında güneş enerjisi panelleri kuracak. Bu kapsamda önümüzdeki yaza kadar Gediz'deki tesislerde kurulacak yeni sistemle hem kurumun enerji ihtiyacı karşılanacak, hem de otobüslerin şarjı güneş enerjisi ile yapılacak.

HEM TESİSİN İHTİYACINI KARŞILAYACAK, HEM DE OTOBÜSLERİ ŞARJ EDECEK

Yıllık enerji tüketimi yaklaşık 4 GWh olan ESHOT Genel Müdürlüğü, yeni güneş panelleri vasıtasıyla  1,25 GWh'lik enerji üretimi, yani kendi ihtiyacının üçte birini kendisi sağlayacak. Böylelikle aynı anda tasarruf için de önemli aşama kaydedilecek. TEDAŞ onayı alan, Gediz Elektrik ile özel protokol imzalanan, ilgili kurumlarla gerekli uzlaşmanın sağlandığı proje çerçevesinde 3674 adet panel kurulması bekleniyor.

SİSTEM KENDİSİNİ 7 YILDA AMORTİ EDECEK

Kendini 7 senede amorti etmesi planlanan bu yeni teknolojiyi barındıracak tesis ve yan üniteleri toplam 9 ayda inşa edilerek önümüzdeki yıl içerisinde elektrikli otobüslerle eş zamanlı olarak hizmete alınacak. Proje sayesinde hem tesisin enerji ihtiyacı karşılanacak, hem de yakıt sarfiyatı azaltılarak doğa dostu güneş enerjisi ile yeni elektrikli otobüsler şarj edilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.