Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den ilçelere yardım eli: 12 belediye tek tuşta

Büyükşehir'den ilçelere yardım eli: 12 belediye tek tuşta

Geçtiğimiz yıl ilçe vatandaşların hizmetlere daha rahat ve daha hızlı şekilde erişebilmesi için ilçe belediyeleri ile ortak hizmet protokolü hazırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına hızla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, 36 ayrı hizmeti kapsayan İBBYS sistemi için 12 ayrı ilçe belediyesine yazılım bakım ve destek hizmeti sunacak. Büyükşehir'den ilçelere yardım eli

  • Ege Postası
  • 26.10.2015 - 12:13
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bütünşehir Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte özellikle kırsal bölgelerde ve çevre ilçelerde vatandaşların taleplerini daha hızlı karşılayabilmek amacıyla pratik çözümler üreten İzmir Büyükşehir Belediyesi, 12 belediye ile ortaklaşa yürütülen çalışmasına hızla devam ediyor.
 
BÜYÜKŞEHİR 12 BELEDİYEYE YARDIM EDECEK
Temel belediye hizmetleri başta olmak üzere, İzmirlilerin faydalandığı birçok önemli çalışmayı daha çabuk ve rahat şekilde vatandaşlara ulaştırmak için kolları sıvayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bilişim anlamında devrim niteliğindeki çalışmasına hızla devam ediyor. Konak, Karabağlar, Balçova, Foça, Menderes, Aliağa, Dikili, Karşıyaka, Buca, Seferihisar, Urla ve Bergama'da ilçe belediyelerinin talepleri ve imzalanan protokol çerçevesinde "Kent Bilgi Sistemi" çerçevesinde "Tek tıkla belediye" çalışmasına start veren Büyükşehir, 2016 yılında projeyi genişleterek sürdürecek.
 
SİSTEMDE NELER VAR'
36 ayrı hizmeti İBBYS adlı sistem çatısı altında toplayan Büyükşehir Belediyesi, ilçeler ile koordinasyonu arttıran ve vatandaşların da belediye hizmetlerine daha rahat erişmesini sağlayan proje çerçevesinde önümüzdeki ay yeniden hizmet alım ihalesine çıkacak. Proje dahilinde ilçelere yazılım ve bakım desteği de sağlayacak olan Büyükşehir'in yürüteceği çalışmalar dahilinde, engelli hizmetleri, kadın danışma, zabıta şikayet sistemi, tapu kadastro işlemleri, pazaryerleri, evlendirme, sosyal yardımlar, veterinerlik hizmetleri, bilgi edindirme, icra ve hukuki işlemler, banka ve kredi işlemleri, hemşeri iletişim işlemleri, taşınır kayıt kontrol ve takip sistemi, yapı ruhsat ve kontrol sistemi, personel işlemleri, çevre sağlığı denetimi, evrak kayıt işlemleri gibi çok sayıda işlem tek merkez altından yönetilecek.   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.