Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den saat kulesine musluk operasyonu

Büyükşehir'den saat kulesine musluk operasyonu

İzmir’in en işlek merkez noktası olan Konak Meydanı’nda kentin simgesi haline gelen Tarihi Saat Kulesi’nde musluk krizine belediye el attı. Son bir yıl içerisinde 4’üncü sefer hırsızların hedefi haline gelen Saat Kulesi’nin muslukları İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yenilenerek tekrardan vatandaşların kullanımına sunuldu.

  • Ege Postası
  • 18.06.2014 - 12:24
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kötü niyetli şahısların ve hırsıların hedefi haline gelen İzmir’in simgesi Tarihi Saat Kulesi’ne geçtiğimiz günlerde çalınan musluklar belediye tarafından yenilenerek tekrardan eski haline getirildi. Defalarca muslukları çalınan ve duvarları tahrip edilen kentin tarihi değere sahip yapısı yine aynı kaderle karşı karşıya kalırken, dün belediye ekiplerince gerçekleştirilen çalışma sonrasında tarihi yapı yeniden eski haline getirildi.


 
MUSLUKLARIN YENİLERİ TAKILDI

“Ege’nin incisi” İzmir’in simgesi haline gelen Tarihi Saat Kulesi’nde sular yeniden akmaya başladı. Geçtiğimiz gün kimliği belirsiz kişilerce çalınan kulenin muslukları, dün İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerince düzenlenen çalışma sonrasında yerine takılarak eski haline getirildi. Geçmişte bakır alemleri de çalınan ve duvarlarına yazılan yazılarla eski görünümünden uzaklaşan Saat Kulesi’nin başına gelenler konusunda açıklamada bulunan belediye yetkilikleri, İzmirlileri tarihi değerlere sahip çıkmaya davet ederek, kentin ve halkın kullandığı değerlerin korunması konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu.
 
POLİSİN GÖZÜ ÖNÜNDE ÇALINMIŞTI
Yerli yabancı birçok turistin uğrak noktası haline gelen ve kentin en önemli ziyaret noktalarından bir haline gelen Konak Meydanı’ndaki Tarihi Saat Kulesi’nin muslukları hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz aylarda yine çalınmış ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerince bakıma alınarak yerine yenileri takılmıştı. Geçtiğimiz hafta sonu gece saatlerinde meydana gelen hırsızlık vakası sonucu Saat Kulesi’nin altındaki tüm musluklar yerlerinden sökülerek çalınırken, geride ise İzmir’e yakışmayan manzaralar kalmıştı. Kentin en merkez noktasında ortaya çıkan bu durum, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün gözü önünde cereyan etmesine karşın, yaşanan denetim eksikliği ve güvenlik zafiyetini de gözler önüne sermişti

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.