Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'in planları kriz yarattı

Büyükşehir'in planları kriz yarattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Seferihisar Ürkmez bölgesine yönelik hazırladığı yeni imar planları ilçede krize yol açtı. Mersinalanı Mahallesi’nde 1980’li yıllardan beri var olan tapulu konutları plan dışı bırakan düzenleme sonrasında birçok taşınmaz tarımsal alan ilan edildi. Aralarında yörede evi bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hatice Tatlı’nın da yer aldığı hak sahipleri ise planlara itiraz etti. CHP’li meclis üyesi de itiraz etti

  • Ege Postası
  • 17.08.2015 - 09:36
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son düzenlemesi kendi meclis üyesini de mağdur etti. Belediyenin geçtiğimiz ay içerisinde gerekli çalışmaları tamamlayarak askıya çıkardığı Doğanbey-Ürkmez yöresine ait beş binlik nazım imar planları 40’ı aşkın hak sahibini zorda bıraktı. Yıllardır oturdukları evlerin planlama sınırı dışında bırakılması sonrasında şoka uğrayan çok sayıda vatandaş planlara itiraz ederek, Büyükşehir Belediyesi’nden kriz yaratan düzenlemeyi yeniden incelemesini istedi.
 
TAPULU EVLER BİR ANDA GECEKONDU OLDU!
Geçtiğimiz ay içerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkartılan fakat gelen itiraz engeline takılan bölgeye ait imar planlarıyla yörede yeni bir kriz baş gösterdi. Seferihisar Belediyesi’nin de benzer çalışma yürüttüğü ve bölgedeki imar bütünlüğünü sağlayacak planlar, yıllardır ilçede yaşayan halkın mağdur olmasına yol açtı. Cumhuriyet, Payamlı, Mersinalanı ve Bengiler Mahalleleri'nde toplam 233 hektarlık alanı kapsayan ve bölgede turizm kaynaklı büyümenin de önünü açacak planlar itirazla karşılık gördü.
 
DSİ’NİN HATASI VATANDAŞLARI YAKTI
Söz konusu planlarda, kent genelinde toplam 57 bin hektar alanı tarımsal sulama alanı olarak belirleyen DSİ’nin yazısı üzerine yeni bir düzenlemeye giden ve çeşitli parsellerde kullanım kararlarını değiştiren Büyükşehir Belediyesi, 1980’li yıllarda inşa edilmiş tapulu evleri de imar kapsamı dışarısına çıkardı. DSİ’nin verdiği görüşte mandalina bahçesi ve sulama alanı olarak belirlenen bölgede yapılaşma engeli getiren Büyükşehir Belediyesi tarafından yürürlüğe konan uygulama hatanın fark edilmesi sonucunda yeniden gözden geçirilecek.
 
CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ KENDİ BELEDİYESİNİN İMAR PLANLARINA İTİRAZ ETTİ
Eski Ürkmez Beldesi’nde köy yerleşim alanı sınırları içerisinde kalan, 6084 Sokak’taki 25’i aşkın konutu kapsayan imar planlarıyla birlikte tapu sahipleri bir anda tüm kazanılmış haklarını kaybetti ve tapulu, ruhsatlı evleri de kaçak durumuna düştü. Düzenlemeyi ilk olarak fark eden ise vatandaşların yaz kış ikamet ettiği bölgede yazlık evi bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hatice Tatlı oldu. Aynı zamanda Bayraklı Belediyesi’nde de meclis üyeliği yapan CHP’li isimlerden Tatlı, konuyu mahalle sakinlerine duyurdu. Gelişmelerle ilgili yapılan değerlendirmenin ardından, Tatlı da dahil olmak üzere hak sahipleri, üst ölçekli 25 binlik planlarda kentsel gelişim alanı olarak kayıtlı parsellerde yapılan düzenlemeye karşı çıkarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne itirazlarını sundu.
 
HAK SAHİPLERİ MAĞDUR OLDU
Benzer şekilde DSİ Bölge Müdürlüğü’ne de itirazlarını sunan ve karardan dönülmesi için vatandaşlar adına kurumla görüşen Tatlı, tüm resmi evraklara sahip olduklarını ve tapuları ile ruhsat belgelerinin de eksiksiz olduğunu aktardı. Uygulama sonrasında vatandaşlar şoka uğrarken, 3 ay içerisinde Ürkmez’de kriz yaratan alanla ilgili kesin sonuç belli olacak. Çoğunluğu 2 ile 3 katlı yapıların oluşturduğu evlerin kaçak olmadığına dikkat çeken CHP’li meclis üyesi Tatlı, gelecek karar doğrultusunda hareket edeceklerini, kazanılmış hakları için gerektirdiği takdirde planları mahkemeye taşıyabileceklerini aktardı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.