Dolar 34,2620
%0.06
Euro 37,6450
%0.12
Altın 2.912,590
%0.1
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir işçisinin zam umutları 2016'ya kaldı

Büyükşehir işçisinin zam umutları 2016'ya kaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaklaşık 7 bin çalışanı ilgilendiren kritik toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin son ayağında yine kritik bir gelişme yaşandı. Belediye yönetimi ve sendika arasında gerçekleşen son görüşmenin ardından ücret zamlarıyla ilgili nihai karar 8 Ocak 2016’ta yapılacak sonraki toplantıya bırakılırken, taraflar hükümetin asgari ücret düzenlemesiyle ilgili sonucunu bekleme kararı aldı. Büyükşehir işçisinin zam umutları 2016'ya kaldı

  • Ege Postası
  • 25.12.2015 - 18:24
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirket İZELMAN’da çalışan yaklaşık 7 bin sözleşmeli personelin kaderini çizecek zam görüşmelerinde bir kez daha erteleme kararı geldi.
 
KRİTİK TOPLANTIDAN ERTELEME KARARI ÇIKTI
Bugün İZELMAN A.Ş. Genel Müdürlüğü bünyesinde şirket yöneticileri, belediye bürokratları ve sendika temsilcileri arasında gerçekleşen toplantıda yine belediye işçisini ilgilendiren önemli gelişmeler yaşandı. Yaklaşık 10 ay gecikmeli başlayan ve toplam iki yılı kapsayan yeni dönem toplu iş sözleşmelerinin ücret maddelerinin karara bağlanacağı toplantıda erteleme kararı çıktı. İşçilerin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası’nın yüzde 20 zam talebine karşın Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 10 ücret artışı sunduğu süreçte, sonuç ise hükümete kaldı.


 
SON SÖZÜ HÜKÜMET SÖYLEYECEK
Yıllık izin süreleri ve iş sağlığı ile iş güvenliği kapsamındaki maddelerin karar bağlandığı toplantıda ücret artışları ve maaş zamları ile ilgili nihai karar için Ocak ayının başında gerçekleşecek asgari ücret artışlarıyla ilgili sonucun beklenmesine karar verildi. Buna göre, bir sonraki toplantı için 8 Ocak’ta yeniden masa başına oturacak taraflar, önümüzdeki günlerde hükümet kanadından yapılacak asgari ücret düzenlemesiyle ilgili resmi sonucu bekleyecek. Belirlenecek yeni işçi taban ücretleri üzerinden zam pazarlığına devam edecek sendika ve belediye taban ücretlere zam için net rakamları sunarak son sözünü söyleyecek.
 
YÜZDE 40 VE YÜZDE 20’LER KALKACAK MI'
Öte yandan, sendikanın kırmızı çizgisi olarak açıkladığı yüzde 20 ve yüzde 40’lık ücret kayıpları için de gelecek toplantı beklenecek. Son toplantıda yüzde 40 eksik ücretlerin tamamen kaldırılması ve yüzde 20’lik ücret grubunun da takvime bağlanması için talepte bulunan sendikanın talebi sonraki görüşmede bir kez daha masaya yatırılacak. Belediyenin yeşil ışık yaktığı öğrenilen taleple ilgili olumlu adım atmaya hazırlandığı öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.