Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir memurundan yemek yardımı eylemi

Büyükşehir memurundan yemek yardımı eylemi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 6 bin memuru kapsayan toplu sözleşmede yeralan yemek yardımı gerçekleşmediği gerekçesiyle, belediyede örgütlü Tüm Yerel Sen Sendikası 4 Nisan Pazartesi günü belediye önünde çadır kuracak ve memura öğle yemeği dağıtacak. Belediye'de örgütlü diğer sendika Tüm Bel-Sen de daha önce memura pilav vermişti.

  • Ege Postası
  • 02.04.2016 - 10:24
Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU’da çalışan yaklaşık 6 bin memuru kapsayan ve yetkili sendika Yerel-Sen 1 No’lu Şube ile imzalanan toplu sözleşmeyle, memurlara aylık 878 TL sosyal denge tazminatı ödemeye başladı. Sözleşmede ayrıca yemek yardımı maddesinin yeraldığını, ancak hayata geçmediğini belirten Tüm Yerel-Sen 1 No’lu Şube üyeleri, üç aydır bu konudaki yemek fişi ihalesinde herhangi bir adım atılmadığı için tepki gösterdi. Tüm Yerel-Sen, 31 Mart’a kadar bekleyip, belediye önünde tepki için çadır kuracaklarını açıkladı. Yerel-Sen belediyenin adım atmasını beklerken rakip sendika Tüm Bel-Sen hem yemek yardımı konusunda adım atmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hem de bu konuda yetersiz kaldıklarını iddia ettikleri Yerel-Sen’i eleştiren eylem gerçekleştirdi. Tümbel-Sen yemek yardımı yapılmamasına tepki olarak hazırladığı bir tencere pilavı memurlara öğlen tatilinde dağıttı. 



Tüm Yerel-Sen ise 31 Mart'a kadar yönetimden yemek yardımı konusunda herhangi bir adım atılmayınca harekete geçti. 1 No'lu Şube Başkanı Hakan Kıran gerekli özveriyi ve süreyi verdiklerini, ancak Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinden ses çıkmadığını söyledi. Kıran, 4 Nisan Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi önünde çadır kuracaklarını, güçleri yettiği kadar belediye emekçilerine yemek vereceklerini söyledi. Kıran, "Gerekirse kuru soğan, ekmek yiyerek, hakkımızı alana kadar bu eylemimizi devam ettireceğiz" dedi. Yemek çadırında ilk gün menüsü mercimek çorbası ve kuru soğan olacak. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.