Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir rotayı Bakırçay Havzası'na çevirdi: Beş ilçeye Tire modeli

Büyükşehir rotayı Bakırçay Havzası'na çevirdi: Beş ilçeye Tire modeli

Yerelde kalkınma parolası ile önemli çalışmaların atlına imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden üreticiye yine müjdeli haber geldi. Kooperatiflerden talep ve istekler doğrultusunda belirlenen beş ayrı alanda üreticilere destek sağlanacak. Büyükşehir rotayı Bakırçay Havzası'na çevirdi

  • Ege Postası
  • 06.05.2016 - 10:28

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz ay bir ilkin altına imza atarak kırsaldaki üreticilerin desteklenmesi ve tarımsal üretimin geliştirilmesi için araç parkı kurarak çiftçi ve hayvancılara traktör ve tarım makinesi desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi’nden yine önemli bir hamle geldi.

Tire’de yaptığı çalışmalar neticesinde dünyaya örnek model olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsala desteği sürdürüyor. Üreticilerin desteklenmesi kapsamında, kooperatifler vasıtası ile tarım, hayvancılıkla uğraşan çevre ilçelerdeki halka önemli malzeme desteği sağlanacak.

5 İLÇEDE ÜRETİCİLERE DESTEK

Örenli Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Bergama Seklik Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Yeniköy Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Göbeller Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi gibi toplam 5 kooperatife 6 adet sabit su soğutma tankı alınacak.

Üreticilerden gelen istek, öneri ve görüşler doğrultusunda hazırlanan proje ile Tire’nin ardından beş bölgenin süt üretiminde ve hayvancılıkta öne çıkarılması hedefleniyor. Geçtiğimiz ay Bakırçay Havzası’na yönelik hazırlanan stratejik planda söz konusu malzeme desteğinin arttırılarak devam etmesi ve farklı alanlara da yayılması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.