Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Aliağa'da kongre heyecanı yaşandı

CHP Aliağa'da kongre heyecanı yaşandı

CHP Aliağa’da gülen taraf imzacılar oldu. Mayıs ayında olağanüstü kongre için düğmeye basıp imza hareketi başlatan ve başarıya ulaşan delegelerin ‘aday ol’ çağrısıyla kongrede başkanlığa aday olan Özcan Durmaz kullanılan 181 oyun 111’ini alarak CHP Aliağa İlçe Örgütü’nün yeni başkanı seçildi. Başkanlık için bir diğer aday olan Kahraman Cengiz ise 60 oy da kaldı. Durmaz, “İlk işim parti içi kırgınlıkları gidermek olacak. Canlı dinamik bir parti örgütü olacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 07.07.2013 - 17:17
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de yerel seçimlere 8 ay kala olağanüstü kongre heyecanı yaşandı. CHP Aliağa İlçe Örgütü, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen olağanüstü kongreyle yeni başkanını seçti. Son ilçe kongresinde de aday olan Özcan Durmaz’la eski ilçe başkanı Kahraman Cengiz arasındaki başkanlık yarışını kullanılan 181 oyun 111’ini alan Durmaz kazandı. Cengiz 60 oyda kaldı. Geçersiz 7, boş 3 oy çıktı. CHP Aliağa'da 198 delege oy kullanma hakkına sahipti. Divan Başkanlığını Aliağa eski belediye başkanı Hakkı Ülkü’nün yaptığı kongrede seçim blok liste ile yapıldı. Çiçeği burnunda başkan Durmaz, “ İlk işim parti içi kırgınlıkları gidermek olacak. Parti merkezimi çekim merkezi haline getirmeliyiz. Gelen vatandaşları karşılamalıyız, sorunlarıyla yakından ilgilenmeliyiz. Canlı dinamik bir parti örgütü olacağız” dedi.


SÜREÇ NASIL İŞLEMİŞTİ'
Geçtiğimiz aylarda ilçe örgütüne yapılan polis baskını ve yönetimde yaşanan istifalar sonrası düğmeye basan delegeler kongre için yeterli olan imzayı noter aracılığıyla CHP Aliağa İlçe Başkanlığı ile İzmir İl Başkanlığı’na ulaştırmış ve kongrenin startı verilmişti. Yaşanan gelişmeler üzerine belediye başkanlığına aday adaylığını çok önceden açıkladığı ve ilçe örgütünde birlik beraberliği sağlayamadığı için delegelerin tepkisini çeken CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan 3 Haziran itibariyle ilçe başkanlığından istifa etmişti. Tek adaylı kongre için uzlaşı çabaları sonuç vermezken imzacıların ‘aday ol’ baskısı yaptığı Özcan Durmaz ve Oğuzhan’a yakın ekiplerin çağrısıyla eski İlçe Başkanı Kahraman Cengiz kongre öncesi adaylıklarını açıklamışlardı.


GÜN BOYU YAŞANANLAR
Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrenin Divan Başkanlığını Aliağa eski belediye başkanı Hakkı Ülkü yaptı. Kongreye CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’i vekaleten Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel katıldı. İl yöneticileri Orhan Karaoğlu, Ziya Gök, Züleyha Bingöl ve Ayşe Eğrikülah ile CHP Bergama İlçe Başkanı İdris Yavuzyılmaz da kongrede hazır bulundu. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ve geçtiğimiz ay görevinden istifa eden eski İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan kongreye katılmadı.


KRAVAT PİŞTİSİ!
Kongrede ilk konuşmayı Divan Başkanı Hakkı Ülkü, ilginç bir detaya dikkat çekerek yaptı. Ülkü, “ Bugün burası çok neşeli… Benim ve başkan adaylarımız Cengiz ile Durmaz’ın üzerindeki kravat aynı renkte…Büyük bir tesadüf…Birden fazla adayın olduğu bir kongre yapıyoruz. Herkes birbiriyle kucaklaştı. Bu da beni mutlu etti. Bu kongre çok önemli çünkü bütün partilerin yerel seçim çalışmaları yaptığının arifesinde gerçekleşiyor. Buradan başkan çıkacak isim  yerel seçimlere ve daha sonraki genel seçimlere örgütü taşıyacak. Diğer siyasi partilere inat kongremizi şenlendirelim” ifadelerini kullandı.


İMZACILAR ADINA ÖZTÜRK: İLÇE BAŞKANI TARAFSIZLIK İLKESİNİ BOZDU
İmzacılar adına kürsüde konuşma yapan Ulviye Öztürk, “ Partililer partisinin iktidara gelmesini arzular…Partili de delegeye sorumluluk veriyor. Delegelerimiz bir karar verdiler. Olağanüstü kongreye gitme kararı… Özlem Şan Oğuzhan’ın yeniden başkan seçildiği kongre sonrası sorunlar oluşmaya başladı. Kongre sonrası kısa bir zaman sonra ilçe başkanı arkadaşımız 2014 yerel seçimleri için aday adaylığını açıkladı. İlçe başkanı olmasına rağmen tarafsızlık ilkesini bozdu. Yönetimde birlik bütünlük bozulmaya başladı. Parti çalışmaları aksadı. Ankara’dan önemli isimler çeşitli zamanlarda ilçemize geldi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu düğün salonu açılışın geldi ilçemize, ancak katılımlar hep az oldu. Kişiler enerjilerini parti içine harcadılar. Tüm bunlar delegelerin dikkatini çekti. Olağanüstü kongre sürecinin startı verildi” diye konuştu.


ÖZCAN İMZACILARI ELEŞTİRDİ
İlçe yönetimi adına ise ilçe sekreteri Musa Özcan konuştu. Özcan, ilçe yönetimi olarak yaptıkları çalışmalarla İzmir’in en başarılı ilçeleri arasında yer almalarına rağmen imza hareketine neden başvurulduğunu sorguladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı, “ Şapkamızı önümüze koyup düşünmeliyiz. Ülkenin durumu ortada…Ne odlu da son kongreden 14 ay sonra yerel seçime de 8 ay kala seçime ihtiyaç duyuldu. Bizler nasıl bir suç işledikte bu duruma gelindi.Kongreden sonra kaybeden partili arkadaşlarımız kazanan bizleri tebrik edip sizinleyiz dediler de biz mi kabul etmedik. Arkadaşlarımız böyle bir girişimde bulunmadılar. Seçimi kaybeden arkadaşlarımız partiye davet etmedik m? Ettik. Gelin hep beraber çalışalım vurgusu yapmadık m? Yaptık. Arkadaşlarımız bize eksikleriniz var dediler de yapmadık m? Bu arkadaşlar partiye maddi manevi destek oldular m? Hayır. Ben varsam partim var ben yoksam batsın mantığındaydılar.Delegenin imza noter parasını karşıladınız. Partiye bir kuruş vermemiştiniz o güne kadar. İl yönetimine 2 ay sonra toparlayıcı değil eleştirisi yaptınız…Parti okulu projelerinde yer almak istediniz de almadık m? Aydın Mitingine gelmek istediniz de biz ‘hayır mı’ dedik. Partimiz için hoş bir durum değil. 1 yıldır partiye uğramayacaksın. Partinin etkinliklerine katılmayacaksın. Hiçbir katkı vermeyeceksin. İlçeyi düşürmek için bir yıldır çalışacaksın. Amacınıza ulaştınız. Kongreye götürdünüz ilçeyi…Bizler utanılacak bir suç işlemedik. Bu yüzden imzalar sonrası yönetim olarak istifa etmedik”

“ALİAĞA’DA AKP ÖNDE”
CHP’nin Aliağa’da sıkıntılı bir durumda olduğunu ve son yapılan anketlerde AK Parti’nin gerisinde kaldığını söyleyen Durmaz, “ Şuan ki konjektör de CHP’nin durumu iyi değil. İzmir’in 30 ilçesinin 9’unda AKP önde…Bunlardan biride Aliağa…Yüzde 32 AKP…Yüzde 29 CHP…Bu görüntünün sorumlusu ki? Bu işin sorumlusu belediye değil. Sorumlusu sen ben diyen bizleriz partilileriz. Bireysel hırslarla delegeleri kamplaştırdık. Birbirimizin zaaflarını rakiplerimize anlattık. Sorun bizi ama çözümü de biziz. Çözüm için fedakarlık şart. Biz değil partim demeliyiz. Nedir bu koltuk hırsı. Bu tufan bizi mahveder. Çok sesli ama düzenli bir koro olmamız gerek” diye konuştu.



CENGİZ: KONGREYİ DOĞRU BULMUYORUM

Adaylardan kürsüye ilk gelen isim Kahraman Cengiz oldu. Yerel seçim startının verildiği günlerde kongrenin zamanlamasının yanlış olduğunu belirten Cengiz, “ Ancak delegelerin iradesiyle toplandık. Hiçbir CHP’li bir başka CHP’linin rakibi olmamalı. Bizim rakibimiz AKP’dir. 43 yıllı partili olarak bu kongreyi doğru bulmuyorum. Biz AKP iktidarına karşı sokaklarda olmalıydık. Kongre salonlarında değil…Ben yerine biz demeyi öğrenmeliyiz. Olağanüstü kongre sürecinin startı verildikten sonra yapılan toplantılar sonrası adaylık için bana gelen teveccüh sonrası görevden kaçamazdım. Başkan seçilirsem 2000 kongresinden sonra yaptığımız gibi birlik beraberlik içinde çalışacağız. Geçlere ve kadınlara önem vereceğiz. Yerel seçimlerde onları ışık tutacağız. Herkes ilçe başkanının gördüğü saygıyı görecek.Belediyeyle uyum içinde çalışacağız” diye konuştu.

DURMAZ’DAN KÜRSÜDE ÖZCAN’A CEVAP
İmza hareketinin tartışılmasının doğru olmadığını belirten Özcan Durmaz ise, “ Delegeler süreçten rahatsız olmuşsa partinin gidişinden rahatsızsa onlara saygı göstermeliyiz.İlçe sekreteri olayı kişiselleştirdi. Fazla alınganlık gösterdi. Doğru değil. Delegeler verdiği görevi sorgulamıştır. Biz zaman zaman bazı konularda üyelerimizi bilgilendiren mesajlar gönderdik. Çünkü partinin mesaj sisteminden çıkarıldı bir çok üyemiz. Aydın Mitingi’ne gidememiş partililerimiz oldu. Ben de gidemedim. Yurt dışındaydım. Ne yazık ki bu parti başkanlık koltuğunda oturanların Genel Başkan’ın İzmir ziyaretlerine katılmadığını da hatırlar.Partinin hiçbir etkinliğine davet edilmedim. Edilsem giderdim. Partide bize verilecek görevi sonuna kadar yapmaya hazırdık. Ancak verilmedi.Dedikodu kültürünü bugün ortadan kaldıracağız. Projelerimizle yürümek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“O ANKET NAYLON”
İlçe yönetimi adına konuşan Musa Özcan'ın Aliağa’da AKP’nin önde olduğunu dile getirdiği anket sonuçlarına yönelik sert bir şekilde karşı çıkan Durmaz, “ Aliağa’da geride olduğumuz bilgisini verdi. Bu anketler naylon anketler. İnanmayın. Birilerinin kendisine kamuoyu desteği sağlamaya çalışacağı anketlere inanmayın. İl başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız bu anketlerin doğru olmadığını dile getirdi” dedi.


“DEMOKRATİK VE KATILIMCI OLACAĞIZ”
“Aliağa emek kenti kaybetmememiz gerek” diyen Durmaz, şöyle devam etti, “ Kongre sonrası sokağa çıkıp çalışmaya başlamalıyız. İlk işim parti içi kırgınlıkları gidermek olacak. Parti merkezimi çekim merkezi haline getirmeliyiz. Gelen vatandaşları karşılamalıyız, sorunlarıyla yakından ilgilenmeliyiz. Canlı dinamik bir parti örgütü olacağız. İlçe merkezimizin terasında cafe yapacağız. Vatandaş gelip çayını içecek gazetesini okuyacak. Kadın ve gençlik kollarımız daraldı. Büyütmeli kitlesel hale gelmeli.Yedek yönetimde yer alan arkadaşlarımızda partide aktif olacak. Gölge kabineler kuracağız. Çalışma gruplarıyla parti birden fazla hedef noktada çalışma yapacak. Köylerden ‘bize CHP gelmiyor’ eleştirisi var. Bunu dikkate alacağız. Çalışma gruplarının başta olmak üzere partililere eğitim çalışmaları uygulayacağız. Diksiyondan iletişim kurmaya kadar…Demokratik ve katılımcı bir anlayışımız olacak. Aliağa’nın her kapısını çalmamız gerek. Düğünde de cenazede vatandaşın yanında olmamız gerek. Ezebre dayalı çalışmalar yapmayacağız. Hayata uygun çalışmalar olacak. Tabanın ve vatandaşın sesine kulak vereceğiz. Bilimselliğe önem vereceğiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.