Dolar 34,2680
%0.08
Euro 37,6435
%0.03
Altın 2.907,000
%-0.5
Bist-100 9.030,00
%-0.87

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP, Avrupa’daki örgütlenmesine Belçika ile devam etti

CHP, Avrupa’daki örgütlenmesine Belçika ile devam etti

CHP, Almanya, Hollanda ve İsviçre’deki örgütlenmesinin ardından Belçika ile devam etti. Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’nun da katıldığı Kurucu Kongre’de yurtdışında kurulan birliklerle amaçlarının oy toplamak olmadığının...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 12:27
CHP, Almanya, Hollanda ve İsviçre’deki örgütlenmesinin ardından Belçika ile devam etti. Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’nun da katıldığı Kurucu Kongre’de yurtdışında kurulan birliklerle amaçlarının oy toplamak olmadığının altı çizildi.

Brüksel’de CHP Belçika Birliği adı altında örgütlenmeye giden CHP’nin dış ilişkiler ve yurt dışı örgütlenmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ve CHP Yurt Dışı Örgütlenme Koordinatörü Ali Kılıç’ın katılımı ile İlk Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.
Kurucu Kongreye 364 delege katılırken, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan oluşturularak tüzük okundu. Divan Başkanı Ali Kılıç, Belçika CHP Birliği hazırlık komitesine yaptığı ciddiyetli çalışmadan dolayı teşekkür etti. Oy çokluğu ile kabul edilen listeye göre yönetim kurulunda Zehra Eryörük başkan, Seydi Uysal başkan yardımcısı ve Nevfel Morçimen de sekreter olarak seçildi. Dokuz kişilik yönetim kurulunda yer almayan Erdinç Utku ise disiplin kurulunda görev yapacak.

‘TEK AMACIMIZ SİZLERİN OYLARINI ALMAK DEĞİL’

Faruk Loğoğlu, ‘‘Amacımız illaki sizlerin oylarını almak, kazanmak değil. Elbette, hepinizin CHP’ye üye olmasını isteriz. Bir siyasi partiyiz, tabii ki seçim zamanında oylarınıza talebiz. Ama bu örgütlenmelerde bizim temel amacımız, Türkiye ile Belçika arasında ilişkilere bir katkıda bulunmak. Yani ikili ülke ilişkileri daha sağlam, daha zengin noktalara ulaşsın şeklinde bir çıkış noktamız var.’’ sözlerine yer verdi. Ayrıca Avrupa ve Türkiye’deki vatandaşların sorunlarının giderilmesi için örgütlenme yoluna gittiklerini ifade etti.

TÜZÜKTE CHP İLE ORGANİK BAĞ SORULDU

Tüzükte CHP ile organik bağın olmadığının sorulması üzerine, oluşumun buradaki yasalara göre kurulması gerektiğine dikkat çeken Ali Kılıç,‘‘Türkiye’deki siyasi partiler kanunu şu aşamada partilerin yurtdışında direkt örgütlenmeleri mümkün değil. Örgütlenmesi durumunda Belçikalı, Alman ya da Fransız bir vatandaşın üye olması halinde Türkiye’deki siyasi partinin kapatılmasına neden oluyor. Bu bağlamda doğrudan bir bağlantı söz konusu değil. Avrupa’daki birliklerin bulundukları ülkenin yasalarına göre kuruluyor.’’ dedi.

Almanya’da 8 ayrı nokta ile Hollanda ve İsviçre’den sonra Brüksel’de kurulan CHP Birlik örgütlenmesine haftaya Fransa ile devam edileceği duyuruldu.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.