Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Bornova kadın kollarında bayrak değişimi

CHP Bornova kadın kollarında bayrak değişimi

CHP Bornova kadın kollarında bayrak değişimi gerçekleşti. İki listenin yarıştığı seçimde Rahşan Nazlıoğlu Mavi liste adayı olurken, Serpil Orhon beyaz liste adayı olarak yarıştı. Yapılan seçimde Nazlıoğlu 1051 oy, Orhon 172 oy aldı. CHP Bornova İlçe Kadın Kolları Başkanı Rahşan Nazlıoğlu oldu.

  • Ege Postası
  • 22.05.2024 - 14:56
  • Güncelleme: 22.05.2024 - 15:09

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- CHP İzmir'de kadın kolları için yarış resmen başladı. Kongre takvimi kapsamında ilk sandık kurulan ilçe ise Bornova oldu. 

Küçükpark Gençlik Merkezinde yapılan kongrede mevcut ilçe başkanı Şebnem Türe aday olmadı.

İki listenin yarıştığı seçimde Rahşan Nazlıoğlu Mavi liste adayı olurken, Serpil Orhon beyaz liste adayı olarak yarıştı.

YENİ BAŞKAN NAZLIOĞLU 

Yapılan seçimde Nazlıoğlu 1051 oy, Orhon 172 oy aldı. Seçim sonuçlarına göre, CHP Bornova İlçe Kadın Kolları Başkanı Rahşan Nazlıoğlu oldu.

Geçmiş dönemde kadın kolları yönetiminde yer alan Nazlıoğlu’nun, Bornova’da kadın siyasetine önemli katkılar sunacağı kulislerde konuşuluyor.

Öte yandan Nazlıoğlu'na Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve İl Başkan Yardımcısı Zeki Çağın’ın destek verdiği ifade edildi.

"İKTİDARI ŞEKİLLENDİRMEDE ÖNEMLİ GÜÇ"

Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız Mavi listeden İl Delegesi seçilen Yıldız Dilek Albayrak, kadınların parti içinde yarışının demokrasinin önemli bir alanı olduğunu ifade etti. Seçimlerin adil ve demokratik bir ortamda gerçekleştiğini vurgulayan Albayrak, kaybedenin olmadığını el ele parti içinde mücadeleyi büyüteceklerini aktardı. Albayrak açıklamasında, “Kadınlar iktidarı şekillendirmede önemli bir güç. Partideki değişim dönüşüm kadınlar içerisinde de heyecan yarattı. Bu heyecan kadın kolları seçimlerinde de kendini gösterdi” ifadelerine yer verdi. 

Hafta içi olmasına rağmen katılımın yüksek olduğunun altını çizen Albayrak, bunun CHP’li kadınların iktidar özleminin yansıması olduğunu belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.