Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Foça: Cumhuriyet susmaz!

CHP Foça: Cumhuriyet susmaz!

CHP Foça İlçe Örgütü, İlçe Başkanı Günal Biçer ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın katılımıyla Foça Meydanı'nda basın açıklaması yaparak Cumhuriyet Gazetesi'ne destek verdi. Biçer,"Cumhuriyet gazetesi tüm darbelerden, olağanüstüsü dönemlerden payını almıştır. Dimdik çıkmasını bilmiştir" dedi.

  • Ege Postası
  • 01.11.2016 - 11:55

CHP Foça İlçe Örgütü, partinin Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a yapılan saldırıyı ve Cumhuriyet Gazetesinin bazı yönetici ile yazarlarına yönelik gözaltıları kınadı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, TCK'nın 220/6. maddesi uyarınca "FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla aralarında Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve yazar Güray Öz'ün de bulunduğu 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyona İzmir'den tepkiler gelmeye devam ediyor. İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin (İGC) gerçekleştirdiği tepki eylemi sonrası, CHP'nin il ve ilçe örgütlerinden de Cumhuriyet Gazetesi'ne destek açıklamaları geliyor.

Foça İlçe Örgütü, İlçe Başkanı Günal Biçer ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın katılımıyla Foça Meydanı'nda basın açıklamasında bulundu. Partililer ellerinde Cumhuriyet gazetesi tuttu. Vatandaşlarda basın açıklamasına destek verdi.

BİÇER: CUMHURİYET SUSMAZ
İlçe Başkanı Biçer, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

"Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan'a yönelik saldırının yarası kapanmadan Cumhuriyet Gazetesine yönelik darbe dönemlerine bile görülmemiş bir operasyon başlatıldı. Tüm hukuksuz girişimleri ve saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Sayın Tezcan partimizin hukuk alanınındaki görüş ve düşüncelerinin oluşmasına büyük katkı sağlayan, Türkiye'nin daha iyi anayasaya sahip olması için iktidarla ve MHP ile diyalog dahil her türlü çabayı, özveriyi gösteren bir yol arkadaşımızdır. Ona yönelik saldırı sadece CHP'ye değil, Hukuk devleti mücadelesinedir, tüm Türkiye'yedir.

CHP'nin ve CHP'ye gönül verenlerin bu saldırılardan korkacağını, pes edeceğini düşünenler yanıldıklarını bit kez daha görecekler.

Cumhuriyet gazetesi adını Atatürk'ün koyduğu, Türkiye Cumhuriyeti'yle ve Cumhuriyet Halk Partisi'yle yaşıt bir yayın organıdır. Bu gazeteye yönelik operasyon da hepimizedir.

Cumhuriyet gazetesi tüm darbelerden, olağanüstüsü dönemlerden payını almıştır. Dimdik çıkmasını bilmiştir. Yine öyle olacaktır.

Geçmişte gazetenin yazarlarını öldürüdüler, hapse attılar. Yine de cumhuriyeti susturmayı başaramadılar.

Cumhuriyet susmaz...
Cumhuriyet Halk Partisi pes etmez...
İki gün önce coşkuluya 93. yaşını kutladığımız cumhuriyeti kimse yıkamaz...
Bu kararlılığımız bir kez daha haykırıyoruz..."

Ellerinde, '12 Tv, 11 Radyo, 15 Ajans, Gazete, Dergi Kapatıldı', 'Özgür Basın Susturulamaz', 'Gazetecilik Suç Değildir', 'Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek' yazılı pankartlar ile 'Teslim Olmayız' manşetiyle çıkan Cumhuriyet Gazetesi taşıyan katılımcılar açıklamanın ardından "Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek", "Faşizme Karşı Omuz Omuza" sloganları attıktan sonra olaysız olarak dağıldılar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.