Dolar 34,0853
%0.2
Euro 38,0434
%-0.03
Altın 2.835,880
%0.23
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'dan flaş kurultay mesajı

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'dan flaş kurultay mesajı

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın yaklaşan tüzük kurultayı öncesi katıldığı canlı yayında dikkat çekici bir açıklamada bulundu. Kurultayı Seçimli Kurultaya döndürmek isteyenlere yönelik mesaj veren Günaydın, "Parti demokratikleşsin, bu kurultayda bunu yapalım, arkasından da 15 gün sonra 700 delegeyi getiren, olağanüstü kurultayı toplasın. Partiyi demokratikleştirirken koyacağımız irade başka bir şeydir, parti yönetiminden memnun muyuz, değil miyiz, değiştirmeli miyiz derken koyacağımız irade başka bir şeydir." dedi.

  • Ege Postası
  • 18.08.2024 - 22:02
  • Güncelleme: 18.08.2024 - 22:29

EGEPOSTASI- CHP Parti Meclisi (PM), demokratikleşme hamleleri kapsamında tüzük değişikliğine gitme kararı alırken Tüzük Kurultayı 6-9 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Öte yandan parti yönetimi tarafından kurultay kararının alınmasının ardından parti içi muhalefet tarafından seçimli kurultaya döndürmek için çalışma yürütüldüğü iddiaları kulislerde konuşuluyor.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TELE1'de Tuncay Mollaveisoğlu'nun sunduğu programa katılarak kurultaya yönelik önemli mesajlar verdi.

Günaydın şunları söyledi;

"Bin 400 civarında delegemiz var, 700 delegeyi bulan herkes, Genel Başkan'ı değiştirebilir, Parti Meclisi'ni değiştirebilir. Ve bu toplantıyı yapabilir. Ben sayın Kılıçdaroğlu'na muhalif bir siyasetçi olarak CHP'deki varlığımı milletvekili olmadan sekiz yıl boyunca sürdürdüm, kurultay delegelerinin oylarıyla Parti Meclisi'ne seçildim ve kimse bana kaşının üstünde gözün var demedi. Bizim bu demokrasi düzeyini, daha yukarıya doğru taşımak zorunluluğumuz var. Parti demokratikleşsin, bu kurultayda bunu yapalım, arkasından da 15 gün sonra 700 delegeyi getiren, olağanüstü kurultayı toplasın. Partiyi demokratikleştirirken koyacağımız irade başka bir şeydir, parti yönetiminden memnun muyuz, değil miyiz, değiştirmeli miyiz derken koyacağımız irade başka bir şeydir." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.