Dolar 34,2508
%0.03
Euro 37,6307
%0
Altın 2.918,640
%-0.1
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İl Başkanı Yücel'den AK Parti'ye sert yanıt: İftira at, kaos yarat

CHP İl Başkanı Yücel'den AK Parti'ye sert yanıt: İftira at, kaos yarat

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin il başkanlığında bir toplantı düzenledi. Kameraların ve basın mensuplarının karşısına geçen Deniz Yücel, belediye başkan ve meclis üyesi adaylarına yönelik iddialar başta olmak üzere partisine ve adaylarına yönelik açıklamaları, iftira ve kara çalma olarak nitelendirdi, İzmirlilerin gereken yanıtı sandıkta vereceğini söyledi. İl Başkanı Yücel, İzmir Büyükşehir ve ilçelerde yüzde 60'ın üzerinde oy alacaklarını belirtti. CHP İl Başkanı Yücel'den AK Parti'ye sert yanıt

  • Ege Postası
  • 27.03.2019 - 11:32

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 31 Mart yerel seçimlerine dört gün kala partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti kanadından partisine, belediye başkan ve meclis üyesi adaylarına yönelik eleştiri ve suçlamaları sert bir dille eleştirdi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir'deki seçim sonuçlarının ne olabileceğine dair yaptırdıkları anket sonuçlarına göre de İzmir'de büyükşehir ve ilçelerde yüzde 60'ın üzerinde oy alacakları öngörüsünde bulundu.

İZMİR VE İLÇELERİNDE YÜZDE 60'IN ÜZERİNDE OY ALACAĞIZ

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci'nin Movenpick Otel'de dün gerçekleştirdiği toplantıda söylediği, 'CHP İzmir'de alacağız dediği 30 ilçenin yarısının bile yakınından geçemeyecek' sözlerine yanıt veren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Seçimlere beş gün kaldı. İzmir'de CHP olarak tüm hazırlıklarımızı yaptık. Demokratik bir selçim ortamı için gerekli tedbirleri aldık. 1 Nisan günü yeni sayfa açılacak, 28 ilçede CHP adaylarıyla ve 2 ilçede de İYİ Parti adaylarıyla başarıya ulaşacağız. Elimizdeki anket sonuçları bunu somut olarak gösteriyor. Yüzde 60 büyükşehirde. Zeybekci bir iddia, görev ve talimatla İzmir'e gelmiş ve aday olmuştur. Resmi sonuçların açıklanmasına kadar bu tip söylemlerin olması doğaldır. Ancak somut veriler kesinlikle sayın Zeybekci'yi doğrulamaktadır. Biz 30 ilçede başarıya ulaşacağız. İzmir'de de ilçelerde de yüzde 60'ın üzerinde bir oy olacağız. Anketler hala devam ediyor, son güne kadar da devam ediyor" dedi.

İFTİRA AT, KAOS ORTAMI VE DÜŞMAN YARAT...

Seçim sonuçlarının partileri ve adayları lehine dönmesi üzerine AK Partili tüm yönetici, bakan ve milletvekillerinin partilerini ve adaylarını karalamaya yönelik açıklama üstüne açıklama yapmaya başladığını kaydeden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Bu durumu gören AKP yetkilileri seçim kampanyasını ilkeli ve dürsüst bir şekilde yürütmek yerine CHP ve CHP adaylarını karalamak, iftira ve çamur atarak kurguluyor. Bazı basın yayın kuruluları da bu görev ve misyonlarını yerine getiriyor. Tüm İzmir çok şaşırmıştır. Zeybekci'nin alışık olmadık tarzla, gayet uyumlu sıcak açıklamalar yapan neredeyse İzmirli olduğunu gördük. Sayın Zeybekci de kendisi de İzmir tarzına dayanamadı. Ellerindeki birkaç belediyeyi de kaybetmek üzere olduklarını görünce paçaları tutuştu. Klasik AKP duruşunu duruşu yaptı. Sonucun kendileri için hüsran olakcağını anlayan AKP'li yöneticiler AKP taktiklerini uygulamaya koydu. Iftira at, çamur at, kaos ortamı ve düşman yarat, insanların milli ve dini duygularını sömürebildiğin kadar sömür" diye konuştu.

İZMİRLİLERİ KANDIRABİLİR MİYİZ DÜŞÜNCESİYLE...

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir İL Başkanı Aydın Şengül'ün açıklamalarını işaret ederek, partisine, başkan ve meclis üyesi adayları hakkındaki iddiaların iftira ve kara çalmadan öteye geçemeyeceğini söyledi.

Sürece dair açıklamalarını, "AKP İçişileri Başkanı, mevkidaşım ve Zeybekci siyasi ahlakla bağdaşmayacak bir algı yaratmaya çalıştılar. Partimizi ve Tunç Soyer'i önce babası üzerihnden suçlayarak algı yaratmaya çalıştılar. Izmirlileri kanodırabilir miyiz düşüncesindeydiler. Bu kampanya İzlmir ve Türkiye'de başarıya ulaşamadı. Ardından 17 yıllık kriz, kavga, gerginlik, adaletsizlik, baskı ve saray yönetiminden bıkan İzmirlilerin AKP elindeki ilçelerde bile CHP'ye yöneldiler. Bunun üzerine meclis üyeleri üzerinden bir terör tartışması başlattılar. Izmirlilere kurulan kumpasın ikinci ayağı başladı. Ne İzmir projelerine ne ekonomiyi ne hale getirdiklerine ne de reel olarak yüzde 20'lere yükselen işsizliğe dair çözümlerini duymadık. Hepsi ağız birliği etmişçesine CHP'ye iftira etme ve CHP'yi terör örgütleriyle ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Adeta İzmirlinin aklıyla dalga geçerçesine, acemice ve komik bir şekilde yaptılar ki, her konuan AKP'linin ağzından başka sayı, deli saçması ifadeler çıktı. Kendi yalanları kendi üzerlerine yapışmış durumda" şeklinde sürdüren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti içindeki milletvekili, belediye başkan ve meclis üyesi adaylarıyla ilgili iddialarını sıraladı.

AKP YETKİLİLERİ BU SORULARIN CEVABINI VERİRSE BİZİ DE AYDINLATMIŞ OLUR

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, başta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ olmak üzere AK Partili yöneticilere şu soruları yöneltti:

"Peki soruyorum AKP’nin hukukçu genel başkan yardımcısına; FETÖ ve Cemaat bağlantısı olduğu bilinen, Yamanlar Kolejinden yetişmiş AKP milletvekilleri kimlerdi? FETÖ’nün ve cemaatin okullarında ve yurtlarında yetişmiş AKP yetkilileri kimlerdi? TBMM kürsüsünden, terör örgütü lideri Fetullah Gülen’i öven Adalet Bakanlığı, başbakan yardımcılığı yapmış AKP yetkilisi kimdi? FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’i ve kumpas savcısı Zekeriya Öz’ü öven İçişleri Bakan’ı kimdi? Geçmişte Cemaat bağlantısı olduğu ancak sonradan bu yapılanma ile bağlarını kopardığı emniyet ifade tutanaklarına geçen, İzmir’in metropol ilçelerinin birinden aday olan AKP’nin Belediye Başkan adayı kimdi? Kamu’da doktor olarak çalışan ve FETÖ ile iltisakı nedeniyle OHAL KHK’sıyla kamu görevinden ihraç edilen, daha sonra görevine iade edilen ve şu anda bir metropol ilçeden AKP’nin belediye başkan adayı olan şahıs kimdir' 15 Temmuz’da TBMM’yi bombalayan F-16 pilotunun kardeşi olan ve aynı zamanda İzmir’in bir ilçesinde AKP’nin 1'inci Sıra meclis üyesi adayı olan kişi kimdir' Sayın AKP yetkilileri bu soruların cevaplarını verirse İzmir’lileri de, kamuoyunu da, bizleri de aydınlatmış olurlar."

ATTIKLARI ÇAMUR CHP'YE YAPIŞMAZ

Atılan çamurun partilerine yapışmayacağını belirten CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Şunun tekrar altını çizmek isterim. Attıkları çamurlar Cumhuriyet Halk Partisi'ne yapışmaz. Ama çamur atanların zaten kirli olan elleri daha da kirlenir. Bir hatırlatma yapayım. PKK terör örgütünün suikast düzenlediği/saldırı yaptığı tek lider, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’dur" dedi.

AK Partili yetkililerin meclis üyesi adaylarıyla ilgili verdikleri rakamların da birbirinden farklı olduğuna dikkat çeken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kurumsal olarak ve isimleri açıklanan adayların da bireysel olarak yargı yoluna gittiğini ve gitmeyi sürdüreceğini dile getirdi.

İFTİRALARA KARŞI GEREK KURUMSAL GEREK İSMİ ZİKREDİLEN ARKADALARIMIZ HUKUKU BAŞVURU YAPMAKTADIR

Yücel, "Sayın Nihat Zeybekci, 103 kişinin terör örgütüyle ilişkili olduğunu iddia etti. Daha sonra Soylu 14 kişi, sonra da hukukçu genel başkan yardımcısı Hamza Dağ, 27 kişinin terör örgütleriyle bağlantılı olduğunu söyledi. Bu arkadaşlar ne yaparlarsa yapsınlar CHP'yi ve adaylarını terör ve terör örgütleriyle yan yana getiremezler. Biri 103, öteki 14 bir diğeri 27 diyor. Biz bu filmi daha önce gördük. İçişleri Bakanı, milletvekilleri, aday işi gücü bırakmış kara propaganda yapmaya çalışıyor. Tertemiz ve pırıl pırıl insanları hedef gösteriyor. Böyle bir durum ancak faşizmin olduğu ülkelerde görülür. AKP’nin ve yetkililerinin bu iftiralarına karşı gerek kurumsal olarak gerek de ismi zikredilen arkadaşlarımız bireysel olarak her türlü hukuki başvuru yapmaktadırlar" diye konuştu.

ARKADAŞLARIMIZ İFTİRA ATANLARDAN KAT BE KAT TEMİZ, MİLLETİNE VE DEVLETİNE BAĞLIDIR VE...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarıyla halkı kin, nefret ve düşmanlık duygularıhna sürüklediğini kaydeden CHP İl Başkanı Deniz Yücel, terör örgütleriyle ilişkili olduğu öne sürülen partisinin meclis üyesi adaylarının sicillerinin temiz olduğuna da vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"İçişleri Bakanı halkı kin, nefret ve düşmanlık duygularına itmeye çalışıyor. Bazılarının isimleri yayınlandı. Bu arkadşaların hepsi birbirinden değerli, bu iftiraları atanlardan kat be kat daha temiz, milletine ve devletine bağlı. Her birinin adli siçil kayıtları tertemizdir. Seçim kurulları da incelemiş ve adaylığa engel durum görülmüştür. Kaldı ki bir kısmı meclis üyeliği yapmıştır.

Anayasa'nın 38'inci maddesinde kimse suçlu sayılamaz der. 20'inci maddede ceza sorumluluğu şahsidir, kimse başkasının fiilinden dolayı suçlu değildir. Haklarında ne gözaltı, ne ceza almış bu insanları hedef göstermek, itibarsızlaştırmak FETÖ'nün yıllarca uyguladığı yöntem değil midir'

Öcalan ile İmralı görüşmelerini yapan kim, çadır mahkemelerini kuran, bu ülkenin hakim ve savcılarını teröristlerin ayağına gönderen kimdir, hendeklerin kazınmasına,silah ve bombaların ehirlere inmesine izin veren kimdi? Cevap veremezler. Çünkü bunların sorumlusu sadece ve sadece AKP."

CHP'NİN ADAY BELİRLEME SÜRECİ VE ADAYLARIYLA NEDEN BU KADAR İLGİLENMEKTEDİR'

AK Partili yetkililerin ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın partisinin aday belirleme süreciyle neden ilgilendiği sorusunu da soran CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"CHP'nin aday belirleme süreci ve adaylarıyla neden bu kadar ilgilenmektedir. AKP'nin Karabağlar adayı bir gecede değişmemiş midi? İstanbul, Ankara, Balıkesir, Uşak ve başka illerde seçilmiş başkanlar bir talimatla görevlerinden istifa etmemiş midi? Topluma ve kendi belediye bakanlarına bunları yaşatan bir partinin demokrasiden bahsetmeye, başka siyasi partileri eleştirmeye hakkı yoktur. Önce bu ülkeye ne verdiklerine bakmak zorundalar. Biz CHP olarak toplumsal huzur ve barışı sağlamak için yola çıktık. Siyasal ve ekonomik olarak bağımsız Türkiye için yola çıktık. O yüzden AKP'li yöneticilerin CHP'den bu kadar korkmalarına gerek yok. Hem yerelde hem genelde iktidar olması AKP'li yöneticilerin de hayrına olacak bir durumdur."

YÜCEL, SANDIĞA GİTME ÇAĞRISI YAPTI

İzmirlilerin 31 Mart akşamı gereken cevabı vereceğine inandığını vurgulayan CHP İl Başkanı Deniz Yücel, İzmirlilere sandığa gitme çağrısı yaparak, "Oyumuzu gidip kullanacağız. Hangisinin kentimiz ve kendimiz için doğru olduğuna inanıyorsak gidip vatandaşlık görevimizi yapıyoruz. Seçimin demokratik şekilde gerçekleşmesi ve sandık güvenliği için gerekli önlemleri aldık. Sandıklar bize emanet. Ancak İzmirliler de oy sayımı bitene kadar sandıklara sahip çıkacaklar" dedi.

ZEYBEK OYNARIZ, ZEYBEKCİ'Yİ DE TÜM ADAYLARI DA DAVET EDERİZ

AK Parti Adayı Nihat Zeybekci'nin 31 Mart akşamı Konak Meydanı'nda başarılarını kutlamak için zeybek oynayacakları açıklaması anımsatılan İl Başkanı Deniz Yücel, kendisinin de zeybek oynayıp oynamayacağı şeklindeki soruya, "İzmir'deyiz, İzmir'de yaşıyoruz, her zaman zeybek oynarız. 31 Mart gecesi de organizasyon olur ise oynarız. Zeybekci'yi de tüm adayları da davet ederiz. Sonuçta 31 Mart akşamı siyasette yeni bir sayfa açılacak. Bizim için çok önemli. Elbette böyle bir organizasyon olursa biz de icabet ederiz" yanıtını verdi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.