Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir, PM üyesi Güneş'i ağırladı

CHP İzmir, PM üyesi Güneş'i ağırladı

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Rahmetli babası eski Dışişleri Bakanı Turan Güneş’in ismini taşıyan Karşıyaka’da atıl durumda bulunan salonun müze olması için CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege’den teklif gelmesi nedeniyle İzmir’e gelen Güneş, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Türkiye’deki en dürüst belediye başkanlarından biri olduğunu ifade etti. Kocaoğlu’nun 397 yılla yargılandığını hatırlatan Güneş, “Kocaeli Kartepe Belediye Başkanı rüşvet verirken suçüstü yakalandı. Başbakan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanını medyada gündeme getirdiği kadar Kartepe Belediye Başkanını gündeme getirdi m? Yapılanın ne kadar haksızlık olduğunun altını çözmek istiyorum” dedi

  • Ege Postası
  • 13.04.2013 - 15:25

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, partisinin İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti.CHP İl Başkanı Ali Engin’in makamında gerçekleşen ziyarette CHP İzmir PM Üyesi Hüseyin Saygılı, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege ve il yöneticileri de hazır bulundu.

GÜNEŞ İÇİN MÜZE TEKLİFİ

Rahmetli babası eski Dışişleri Bakanı Turan Güneş’in ismini taşıyan  Karşıyaka’da atıl durumda bulunan salonun CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege tarafından müze olmasına yönelik bir teklif geldiğini belirten Güneş, binada inceleme yapmak adına İzmir’e geldiğini söyledi. Rahmetli babamın adına bir yer varmış. Ben bilmiyordum burayı. Müze olması yönünde ilçe başkanımızdan teklif geldi. Sevindim. İncelemede bulunacağız. Ne yapabiliriz diye. Babama ait eşyaları getirebiliriz” dedi.Ziyaretin ardından Güneş, Karaege ve Engin  salonda incelemeler yapmak için Karşıyaka’ya gitti. 

İKİ PARTİNİN HEDEFİNDE İZMİR VE İSTANBUL

CHP’li Güneş, İzmir’in partiler için önemine değinerek, “AK Parti ‘İzmir düşürürsek CHP’yi saf dışı bırakırız’ diye düşünüyor, Biz de İstanbul’dan onları indirirsek hükümeti düşürürüz diye düşünüyoruz. İki partinin de böyle hedefleri var. Bakalım sonuçları ne olacak” dedi.



RAYLI SİSTEM KARŞILAŞTIRMASI

Sabah saatlerinde Hatay’da Büyükşehir’in otopark açılışına katıldığını ifade eden Güneş,  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun metro çalışmaları kapsamında keşif artışı talebi için Başbakan’a seslendiğini hatırlatarak, “Başbakan ne diyor. ‘İzmir’de raylı sistemi beceremediler biz yardımcı olduk’. Ankara’da her şey vardı yine yapamadılar. Ona ne diyecek. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı 3 dönemdir seçiliyor. Başkent üstelik…. Raylı sistem adına hiçbir şey yapılmıyor. İzmir’de ise yapılan çalışmalar var. İstanbul’u yıllardır yönetiyorlar raylı sistem İstanbul’da ulaşımın yüzde 5’lik kısmını oluşturuyor” diye konuştu.

KARTEPE SALVOSU

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Türkiye’nin en dürüst belediye başkanlarından biri olduğunu ifade eden Güneş, Kocaoğlu’nun 397 yılla yargılandığı Büyükşehir Davası ekseninde sözlerine şöyle devam etti, “ Kocaoğlu çok dürüst bir insan. Bu denli dürüst bir insanı 397 yılla yargılıyorsun. Peki şimdi soruyorum Kocaeli Kartepe Belediye Başkanı rüşvet verirken suçüstü yakalandı. Başbakan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanını medyada gündeme getirdiği kadar Kartepe Belediye Başkanını gündeme getirdi m? Yapılanın ne kadar haksızlık olduğunun altını çizmek istiyorum. Bu davayla ilgili hiçbir şey çıkmayacak. Şu şarkıcıyı neden getirdin niye söylettin. Bunlar deli saçması şeyler…Hedefleri tek. İzmir’de sarsıntı yaratabilir miyiz. İzmir’i fethedebilir miyiz. İzmir’i alırsak CHP’den kurtuluruz anlayışındalar. Buradaki kaleyi yitirmemek için elimizden geleni yapacağız. Onların kalesini yıkmaya çalışacağız İstanbul’da…Ankara’yı kazanmaya çalışacağız. CHP’li belediyeler daha başarılı.Bakın İzmir’e…Aydın’a…Antalya’ya… Eskişehir’e…Ankara berbat durumda. Kocaeli’de hizmet yok”

“İZMİR ULUSAL DEĞERLERE BAĞLI OLAN BİR YER”

İzmir’de iki gün boyunca hem STK’larla hem de vatandaşlarla temaslarda bulunacak olan Akil İnsanlar’ın işinin zor olduğunu ifade eden Güneş, “ Ege’ye ılımlı liberal isimleri koymuşlar. İzmir ulusal değerlere bağlı olan bir yer…Akil insanların en birinci zorluğu İzmir değil kendileri de değil. En büyük zorlukları konuşulacak bir konunun olmaması. Ne anlatacaklarını bilmiyorlar. Karadeniz’e de gitse aynı zorluk Akdeniz’e de gitseler aynı şeyi söyleyecekler. ‘İyi şeyler olsun’ bunu zaten herkes söylüyor. Anlaşılıyor ki çok fazla konuşmayacaklar dinleyecekler. Keşke ne söyleyeceklerini bilerek dolaşsalar” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.