Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir adayları görücüye çıktı

CHP İzmir adayları görücüye çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilleri adayları basının önüne çıktı. Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki gerçekleşen toplantıda konuşan İl Başkanı Deniz Yücel, “Ülkemizin geleceğini tayin edecek bir seçimle karşı karşıyayız. Erken seçim kararı artık AKP’nin bu ülkeyi yönetemediğinin bir itirafıdır" dedi. Öte yandan İYİ Parti faktörünün partisini nasıl etkileyeceği sorulan Yücel, İYİ Parti, MHP ve merkez sağdan oluşan bir siyasi parti. Elbette münferit olarak birtakım seçmen tercihlerinde değişiklikler olabilir. Ama CHP seçmeni bilinçlidir, partisine sahip çıkar. İYİ Parti'ye oylarımızdan bir kayma yaşanacağını sanmıyorum" dedi. CHP İzmir adayları görücüye çıktı

  • Ege Postası
  • 31.05.2018 - 10:31

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilleri adayları basının önüne çıktı. 

Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısına, liste tartışması ile gündeme gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili ve 1’inci bölge 1’inci sıra milletvekili adayı Tuncay Özkan, programının yoğunluğu gerekçe göstererek katılmadı. Yine CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de rahatsız olduğunu belirterek toplantıda yer almadı. Ayağı kırılan CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ise, toplantıya koltuk değnekleri ile geldi. Etkinlikte, adayları tanıtan film izletildi.

CHP İzmir Milletvekilleri Aday Tanıtım Toplantısı’nın açılışında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 24 Haziran seçimlerinin kritik önemine dikkat çekti.

PARTİMİZİ PARLAMENTODA TEMSİL EDECEK BİRBİRİNDEN DEĞERLİ ADAYLARIMIZ VAR

İzmir adaylarının hepsinin İzmir’i parlamentoda temsil edecek birbirinden değerli isimlerden oluştuğunu belirten CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Ülkemizin geleceğini tayin edecek bir seçimle karşı karşıyayız. Erken seçim kararı artık AKP’nin bu ülkeyi yönetemediğinin bir itirafıdır. Bizler CHP olarak bu ülkede Cumhuriyete demokrasiye adalete sahip çıkar toplumun her kesimiyle birlikte ülkemizin üzerine 16 yıldır kabus gibi çöken AKP iktidarına son vermek için yola çıktık. Partimizi parlamentoda temsil edecek birbirinden değerli adaylarımız var” dedi.

GENEL BAŞKANIMIZIN ADAYLIĞI BİZLERİ ONURLANDIRDI, GÜÇ VERDİ

Yeniden İzmir’den aday olarak gösterilen Selin Sayek Böke’nin de katıldığı toplantıda konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yeniden İzmir’den aday olmasının kendilerini onurlandırdığını ve güç kattığını söyledi:

“Genel başkanımız ikinci bölge birinci sıra adayı olarak bizleri onurlandırdı, güç  verdi. Yoğun programı nedeniyle burada değil. Tuncay Özkan da yoğun programı nedeniyle aramızda değil.”

İl Başkanı Yücel’in açılış konuşmasının ardından adaylar mikrofonu ellerine alarak kendilerini tanıttı. 

SORULARI YANITLADI

Basın mensuplarının Binali Yıldırım’ın yeniden aday olmasını nasıl değerlendirdiği sorulan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, halkın takdirini 24 Haziran’da sandığa yansıtacağını söyledi:

“Her siyasi partide elbette ki değerli insanlar vardır. Siyaset hizmet için yapılır. Binali Yıldırım yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanı adayı olmuştu. İzmir halkı ona görev vermedi. Sonrasında Başbakanlık görevi verildi. Bu siyasetin bir cilvesidir. Ama Yıldırım’ın İzmir’den aday gösterilmesi ya da diğer siyasi partilerde genel merkez düzeyinde adayların gösterilmiş olması bizim çalışmalarımıza olumsuz etkisi olmaz. 24 Haziran günü seçmen tercihini, takdirini sandığa yansıtacak.”

CHP SEÇMENİ BİLİNÇLİDİR, PARTİSİNE SAHİP ÇIKAR

İYİ Parti faktörünün partisini nasıl etkileyeceği sorulan İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti’nin kendilerinden değil MHP ve AK Parti başta olmak üzere sağ partilerinden oy alacağına inandığını belirterek, münferit seçmen tercihi değişikliği olabileceğini kaydetti:

“Bu seçimin farklı dinamikleri var. İYİ Parti faktörü var ama İYİ Parti MHP ve merkez sağdan oluşan bir siyasi parti. Elbette münferit olarak birtakım seçmen tercihlerinde değişiklikler olabilir. Ama CHP seçmeni bilinçlidir, partisine sahip çıkar. İYİ Parti'ye oylarımızdan bir kayma yaşanacağını sanmıyorum.”

YÜZDE YA DA MİLLETVEKİLİ SAYISI VERMEK AFAKİ OLUR

24 Haziran seçimleri için hedefinin ne olduğu sorusunu da yanıtlayan Deniz Yücel, “Hedefimiz, bu seçimin çok farklı dinamikleri var, ittifak var, şu anda yüzde vermek doğru olmaz, milletvekili sayısı vermek de afaki olur. Geçmiş yıllardan daha fazla milletvekili sayısı elde edeceğimize inanıyorum. “

ADAYLARIMIZ DÜN İTİBARİYLE SAHAYA İNDİ VE…

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, adayların dün itibariyle sahada olduğunu, İl Başkanlığı ve ilçe başkanlıklarıyla koordineli bir çalışma yürüteceklerini dile getirdi:

“Beraber çalışma programı hazırladık. Adaylarımız dün sahaya çıktı. Adaylarımız sahada olacak. İlçe örgütlerimizle ve il başkanlığıyla koordineli bir çalışma yürüteceğiz. Milletvekili aday adayı olup da aday gösterilmeyen arkadaşlarımızızı da davet ettik. Partinin çeşitli kademelerinde görev almış arkadaşlarımızla bir araya geldik. İl başkanlığı koordinasyonunda çalışmalar yürütülecek. “

Toplantının ardından adaylar fotoğraf çektirdi, İzmir Marşı’nı söyledi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.