Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de 'disiplin' sıfır çekti!

CHP İzmir'de 'disiplin' sıfır çekti!

CHP İzmir İl Disiplin Kurulu, partideki adaylık sürecinde sıfır çekti. Aday adayı olan 7 disiplin kurulu üyesi de aday olmayı başaramadı. CHP İzmir İl Disiplin Kurulu, partideki adaylık sürecinde sıfır çekti. Aday adayı olan 7 disiplin kurulu üyesi de aday olmayı başaramadı.

  • Ege Postası
  • 21.02.2014 - 11:16
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de  ilçe belediye başkan adayları ile meclis üyesi adaylarının tamamı belli oldu.Aday listelerinin ilçe seçim kurullarına teslim edilmesinin ardından en büyük hayal kırıklığını il disiplin kurulu üyeleri yaşadı.

7 İSİM ADAY ADAYI OLDU AMA…
9 kişilik il disiplin kurulu yönetiminden iki isim belediye başkan aday adayı olurken, 5 isimde meclis üyesi aday adaylığı başvurusunda bulunmuştı. 18 Şubat’ta listelerin YSK’ya teslim edilmesiyle birlikte CHP İzmir İl Disiplin Kurulu ‘sıfır’ çekti. Süreçte aday adayı olan 7 isimde aday olmayı başaramadı.

İl Disipli Kurulu Başkanı Şener Erol, Foça’dan, Cemal Erdem ve Nevzat Yıldırım, Çiğli’den, Hüseyin Gün, Bayraklı’dan ve İsmet Güven Bornova’da meclis üyesi aday adayı başvurusu yapmıştı.  İl disiplin kurulu üyelerinden Birol Soylu Çiğli’den, Metin Güler ise Bayraklı’dan belediye başkan aday adayı olmuştu. 

İl Disiplin Kurulu’ndan aday adayı olan hiçbir ismin aday gösterilmemesi nedeniyle  üyelerin bu duruma tepkili oldukları  öğrenildi.

ENGİN’E TEPKİ VAR!
Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in adaylara tepki gösteren partililer için ‘tepkileri organize eden medyaya taşıyan sokağa taşıyan partiyi hırpalayanlar hakkında disiplin süreci başlatacağız’ diyerek  ‘disiplin sopası’ göstermesi  il disiplin kurulunda rahatsızlık yarattı. Ege Postası’na konuşan bir il disiplin kurulu üyesi, “ Disiplin kurulları bağımsız organlardır. Kimsenin kuklası değildir. Gelen dosyaları en ince ayrıntısına kadar inceledikten sonra bağımsız karar verir. Disiplin kurulu kimsenin elindeki sopa değildir. Hiçbir partiliyi bizle tehdit etmesinler. Bu bağımsız kurul parti içi adeleti sağlamak için vardır“  ifadelerini kullandı.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.