Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de gündem spor: İktidara yaylım ateşi

CHP İzmir'de gündem spor: İktidara yaylım ateşi

Cumhuriyet Halk Partisi, Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak,partisinin İzmir İl Gençlik Kolu’nun düzenlemiş olduğu “Sporda Şiddet ve Siyaset" panele konuşmacı olarak katıldı. Eski Spor Bakanı Toprak, spor politikaları ekseninde iktidarı hedef aldı. AK Parti döneminde sporun bir çok branşında Türkiye’nin gerilediğini söyledi, Beşiktaş-Galatasaray derbisindeki olaylara yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 28.09.2013 - 15:00
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi, Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP İzmir İl Gençlik Kolu Başkanlığının düzenlediği "Sporda Şiddet ve Siyaset"  panele, konuşmacı olarak katıldı. Panele PM Üyesi Hüseyin Saygılı, YDK Üyesi Sumru Karaer, CHP İzmir Milletvekilleri Prof. Dr. Hülya Güven, Alaattin Yüksel,CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin,İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,İl Gençlik Kolu Başkanı İbrahim Soydan, Gençlik Kolu MYK üyeleri, il yöneticileri ilçe başkanları ve çok sayıda partili de katıldı.



“GÜVENLİK GÜÇLERİ ÖNLEM ALMADI”
Sporda şiddetin ülke için büyük sorun olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan 
Toprak, geçtiğimiz hafta gerçekleşen olaylı Beşiktaş-Galatasaray derbisi ekseninde açıklamalarda bulundu.Olayların üzücü olduğunu belirten Toprak, “ Olayın ayak sesleri daha önce duyuluyordu. Kurulmak istenen tezgah bir kulüp taraftarının Gezi olaylarındaki duruşunu nasıl sindirebilirizdi. Daha maçlar başlamadan Beşiktaş taraftarına kombine bilet verilirken bir kağıt imzalattılar. Bu form işe yaradı mı hayır. İşe yaramayınca biz bu taraftar kitlesini nasıl oradan uzaklaştırırızın hesabına girildi.Derbi de biletli satış belli. Giren sayısı belli. Bir el oraya uzanmış. Çarşı taraftarından bir kişi bile sahaya girmemiş. 1453 grubunun olayları çıkartacağı belliydi. Grup ‘görün bakın Derbi de ne yapacağız’ diye sosyal medyada açıklamışlardı. Güvenlik güçleri ne yazık ki önlem almadı” dedi.

“ÖNCE FEDERASYONLARI ELE GEÇİRDİLER”

Türkiye’nin iktidarın politikaları nedeniyle sevgiden uzaklaştığını belirten Toprak, “Bu sporda da geçerli...Bu şekilde sporda başarı bekleyemezsiniz. Dünya üçüncüsüydük AKP iktidara geldiğinde bugün ön elemeleri bile geçemiyoruz. Baskette on iki dev adamımız vardı. Şimdi ne oldu ilk turlarda eleniyoruz. Bu başarısızlığın altında yatan nedenleri araştırmamız gerek. AKP sporu siyasete alet etti. İki yerde torpil geçmez biri sanat biri spordur. AKP önce federasyonları ele geçirdi. 57 federasyonun tamamına yakını kendi zihniyetindeki adamlardan oluşuyor. Bunu nasıl yapıyorlar. Özerklik adı atında blok oy çıkarttılar.Yapılan seçimlerden sandıktan Başbakan’ın kuklası çıkıyor” diye konuştu.


“TÜRKİYE’YE 5 MADALYA YAKIŞMIYOR”

İktidarın gençleri kendi siyasi geleceklerine alet ettiklerini ifade eden Toprak, AK Parti döneminde sportif başarı elde edilmediğine dikkat çekti.2002 yılından beri spor branşlarında geriye gidildiğini söyşeyen Toprak, “ En son 5 madalyaya düştük. 70 milyonluk Türkiye’ye yakışıyor mu'” dedi.

“BU KAFA YAPISIYLA OLİMPİYATI BİZE VERMEZLER”

İstanbul’un 2020 olimpiyatlarını alamamasını iktidarın politikalarına bağlayan Toprak şunları söyledi; “ Olimpiyatlara aday olmak güzel ama yarıştıracak sporcun var mı'Biz de destek verdik adaylık sürecinde…hazırlık yaptılar. Son güne kadar sesimizi çıkartmadık Olimpiyatları alamadılar. Suçlu ‘gezi’ oldu. Olaylar olmasaydı alabilirdik dediler. Olimpiyatların ön raporları yazıldığında gezi olaylarından önce programa çıktım. ‘Olimpiyat çalışmaları yetersiz. Yapılması gereken çok iş var. Hiçbiri yapılmıyor. Almamız zor. Bu gidişle Tokyo alır’ dedim. Gezi’ye kimse bu suçu yüklemesin. Başarısızlık iktidarın başarısızlığı.Olimpiyat dostluktur barıştır...Bizim Başbakan olimpiyatları alıp sevgiyi yaratacağız diyor diğer yandan G-20 zirvesinde komşuya savaş açmak için destek istiyor...Kimse size inanmaz. Olimpiyat ruhuna göre hareket etmediler çünkü...Kadınlarla erkeklerin aynı havuzda bile yüzmemesi gerektiğini düşünüyorsunuz. Bu kafa yapısıyla kimse olimpiyatı vermez size…”


“YASA BİR GÜNDE ÇIKMAMALI”
Spor yasasının önemine dikkat çeken Toprak, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ı hedef aldı. Kısa sürede çıkan yasaların çözüm olmayacağını söyleyen Toprak, “ Bakan Suat Kılıç 6222 spor yasasını tekrar değiştireceğiz diyor. Statlarda hiçbir zaman güvenlik bu kadar sorun olmamıştı. Alternatif taraftar gruplar yarattıkları için sporu böldükleri için silahlı kuvvetlerle maç seyretme noktasına geldi. Biri bizi gözetliyor kamaralarıyla maç seyredeceğiz neredeyse…İzmir’den seslemek istiyorum. Yasaya ihtiyaç var ama herkesin kendisini içinde bulacağı yasa olmalı. Spor akademilerine gitmeliler, taraftar gruplarına gitmeliler, siyasi partilere gitmeliler…Yasa öyle çıkmalı…İhtiyaca uygun olmalı…Bir günde çıkmamalı. En az 6 ay tartışmalı” diye konuştu.



SOYDAN: EŞİTLİK ADALET DAYANIŞMA İSTİYORUZ

Gençler olarak spora siyaset karıştığını üzüntüyle izlediklerini ifade eden CHP İl Gençlik Kolu Başkanı İbrahim Soydan, “ Sporun olmazsa olmazları, disiplin zaman ve emektir.Şikelerin gündemden düşmediği dedikoduların çok olduğu, emek harcayandansa doping kullananın kazandığı bir ortamdayız.Spora karışan siyaset Olimpiyatların kaybedilmesine neden oldu.Taraftar gruplarını siyaset alet edenler kendi taraftar gruplarını yaratma yoluna gidip maçlara göndermeye başladılar. Dayanışma ruhundan korkanlar yüksek finansman destekleri ile yarattıkları grupları kaos ortamı yaratmakta kullanmaya başladılar. CHP gençliği olarak sporun her alanında adaletli eşitlikçi dayanışma içinde müsabakaların olmasını istiyoruz” dedi. Soydan sözlerini "Umarım Genel Başkan Yardımcımız Spor Bakanı olur. Daha sonraki dönemlerde de bizde ondan bayrağı deviralırız" diyerek noktaladı. Panel sonunda Soydan, Toprak'a teşekkür plaketi verdi.  


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.