Dolar 34,1527
%0.16
Euro 37,9439
%-0.39
Altın 2.874,160
%-0.03
Bist-100 9.917,00
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de kulisleri sallayan iddia! İlçelerden gelen isimler değiştirildi mi?

CHP İzmir'de kulisleri sallayan iddia! İlçelerden gelen isimler değiştirildi mi?

CHP Genel Merkezi, milletvekili adaylarının Merkez Yoklaması yöntemiyle belirlenmesi kararı almıştı. Bu kapsamda 81 il başkanlığına genelge göndererek ana kademe, ilçe gençlik ve kadın kollarının da görüşü alınarak ilçe örgütlerinin aday olarak önerdikleri 3 ismi kapalı zarfta Genel Merkeze iletilmek üzere il başkanlıklarına teslim etmeleri istenmişti. Öte yandan kulislerde CHP İzmir İl başkanlığında ilçelerden gelen isimlerin değiştirildiği ve Genel Merkeze öyle teslim edildiği iddia ediliyor.

  • Ege Postası
  • 05.04.2023 - 13:19
  • Güncelleme: 05.04.2023 - 14:00

EGEPOSTASI- CHP Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz 30 Mart'ta 81 il başkanlığına milletvekili aday belirme yöntemiyle ilgili genelge gönderilmişti.

Genelgede, adayların Merkez Yoklaması Yöntemi ile belirleneceği vurgulanırken, İlçe Örgütleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kollarının da görüşü alınarak, Milletvekili Aday listesinde yer almasını önerilen kişilerin ad ve soyadı bilgileri 3 Nisan Pazartesi gününe kadar tamamlanarak,Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'ya kapalı bir zarf içerisinde teslim edilmesi istenmişti.

Genelgede bu talebin amacı şu ifadelerle belirtilerek "Listelerin hazırlanmasında, İl Örgütlerimizin görüşlerinin alınmasından maksat, İl Örgütlerimizin ana kademe ve yan kollara danışarak, bölge dengeleri de gözetilmek suretiyle aday tespiti ve sıralamalarda, Genel Merkezimize yardımcı olacak şekilde kanaat oluşturmasıdır." denilmişti.

CHP İZMİR'DE İSİMLERİN DEĞİŞTİRİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

CHP İzmir İl Başkanlığı da bu kapsamda ilçelerden, aday adayları arasından aday olarak önerdikleri 3 ismi belirleyip, ad ve soyadı bilgilerini yazıp, kapalı bir zarf içerisinde Genel Merkeze iletilmek üzere il başkanlığına teslim etmeleri istenmişti.

Öte yandan parti kulislerinde çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı.

CHP İzmir İl Başkanlığında, ilçelerden gelen ve açılmaması özellikle belirtilen zarfların açıldığı, kendilerinin belirlediği isimleri yazdıkları ve bu değiştirilen zarfları Genel Merkeze götürerek teslim ettikleri iddia edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.