Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de kurultay zirvesi

CHP İzmir'de kurultay zirvesi

CHP’nin 16-17 Ocak’ta yapacağı kurultay öncesi İzmir delegeleriiİl Başkanı Alaattin Yüksel başkanlığında toplandı. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek kararı çıkarken imza da toplandı. PM için kimse 'adayım' demezken önerilecek isimler noktasında Cuma günü Ankara'da yeniden bir araya gelinmesi kararlaştırıldı.İl Başkanı Yüksel'e yetki verilmesi gündeme gelirken bu yönde herhangi bir karar çıkmadı. CHP İzmir'de kurultay zirvesi

  • Ege Postası
  • 12.01.2016 - 18:24
YİĞİTCAN DEMİR / HABER SERVİSİ CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel 16-17 Ocak’ta Ankara’da yapılacak olağan kurultay öncesi İzmir delegeleriyle İl binasında biraraya geldi. Toplantıya il kongresinde seçilmiş ve doğal olan toplam 73 kurultay delegesi arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’da katıldı. İl yöneticileri de toplantıda hazır bulunurken, doğal delege olan vekiller yer almadı.



CANLI BOMBA SALDIRISINA DEĞİNDİ
Yüksel, toplantı açılışında yaptığı konuşmada Sultanahmet Meydanı’nda 10 kişinin yaşamını yitiridği canlı bomba saldırısına tepki göstererek, şöyle konuştu:

“İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda Suriyeli canlı bomba kendini patlatarak 10 kişinin ölümüne, çok sayıda insanın yaralanmasına neden oldu. Ölenler farklı ülkelerin vatandaşları. Ayrıca bir polisimiz şehit düştü, iki polis yaralandı. Yakınlarına sabır diliyorum. Ulusumuzun başı sağ olsun. Ortadoğu’nun cehenneme dönüşmesinde fitili ateşleyenler bunun sorumlularıdır. Suriye’de bir iç savaş başlatıp Ortadoğu’yu cehenneme dönüştüren ülkeler kimse bu ölümlerden sorumludurlar. Ortadoğu cehenneminin kapısını aralarsanız sizi içine çeker. Bizim bölgedeki yurttaşlarımız en çok bundan zarar görüyordu. Orada çıkarılan kirli savaş sonucu milyonlarca insan yerlerinden yurtlarından oldu, mülteci oldular, Ege suları ölüm çukuruna dönüştü. Biri ‘suçlu ayağa kalk’ dese, Türkiye’de içinde olmak üzere tüm Avrupa ve gelişmiş ülkeler ayağa kalkıp utançla başımızı öne eğmemiz gerekiyor. CHP olarak sürecin buraya ulaşacağını hep dile getirdik. Dönemin Başbakanı ‘kardeşim Esad’ derken birlikte alışverişe çıkarken biz bunu söylüyorduk. Suruç’ta, Ankara’da barış isteyenler katledildi. Bu kanlı kirli savaşın durması için öncelikle kendi hükümetimizi sağduyuya çağırıyoruz. Hem Ortadoğu’daki savaşın hem Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan kanlı çatışmaların durdurulması gerektiğine yürekten inanıyoruz. Tüm siyasiler önerilerimize kulak vermeli. Parlamentoda tüm partiler acilen bir araya gelip uzlaşma komisyonunda buluşup ülkenin en önemli sorununun çözümünü sağlamalı.”

HEDEFE ULAŞACAĞIZ
Yüksel, kurultayda İzmir’den 73 delegenin oy kullanacağını belirterek, “Parti içi yarışların kazananı kaybedeni yoktur. Asıl önemli olan İzmir’de partiyi güçlendirmek. Bu anlayışla da İzmir il örgütü olarak çalışıyoruz. 52 kurultay delegemiz seçildi. Doğal delegelerle 73 kişi oy kullanacak. ‘Kurultayda görevimiz bitti bundan sonra işimiz yok’ demeyeceğiz. Gençlik ve kadın örgütlerimizden her kurumumuzu CHP’nin hedeflerine ulaştırmak için değerlendireceğiz. Her sandıkta İzmir’de örgüt oluşturarak hedeflerimize ulaştıracağız” dedi. Yüksel’in açıklamasının ardından toplantı basına kapalı gerçekleşti.  



YÜKSEL: "DELEGASYON 'KILIÇDAROĞLU' DEDİ
İl Başkanı Yüksel yaklaşık bir buçuk saat süren toplantının ardından gazetecilere şu açıklamalarda bulundu:

"Bütün kurumlarımızla ve kurultay delegelerimizle toplantımızı yaptık. Çok verimli oldu. Kurultay delegelerimiz hepsi de son derece nitelikli hiç beni PM’ye taşı, PM adayıyım, disiplin kurulu adayıyım diyen tek kişi olmadı. Sosyal demokrat bir iktidar ihtiyacı olduğu bunun için de hepimizin birlikte çalışıp düşünce üretmemiz gerektiği fikri ortaya çıktı.

Üyeler ülkenin içinde olduğu durumdan duyduğu endişeyi dile getirdi. PM’nin kimlerden oluşacağından çok PM’nin de nitelikli işlevli üyelerden oluşması kurultayda partimizin Türkiye’de iktidara taşınmasıyla ilgili çalışmalardan söz edildi. Türkiye’nin CHP’ iktidarına olan ihtiyacından bahsedildi.

Partimizi kısa zaman iktidar alternatifi bir partiye dönüştürmemiz gerektiği, AKP’nin ülkeyi kötü yönettiğine yurttaşların hem fikir olduğu. CHP’nin alternatif olması halinde yapılacak seçimde iktidar olacağını bunun için kurultayı iyi değerlendirilmesi gerektiği. Tüm ülkenin CHP’yi izlediği
Sultanahmet’te farklı ülkelerden 11 kişinin yaşamını yitirdiği. Hemen her gün şehitlerin olduğu ülkede yaşamamamız gerektiği iç savaşa dönüşen çatışmaların bitirilmesi gerektiğinden söz edildi. Bunun için iktidar olunması gerektiğinden söz edildi. Ortadoğu cehennemini Türkiye sathına yayılmasından duyulan endişeden söz edildi. Bu iktidardan kurtulmak gerektiği konuşuldu. Yoksulluk, yolsuzluğu ortadan kaldırmak için basın özgürlüğü için Türkiye’de bu iktidardan bir an önce kurtulmak gerektiği CHP iktidarında barışın huzurun kardeşliğin ülkesi haline dönüşmesi gerektiği. Bu amaçla kişileri taşımaktansa çok bu amaçlara yönelmek gerekli. Daha önce ben aday olacağım tartışmaları olurdu. Bir tek kişi ben olayım demedi.

Birkaç arkadaşım bana yetki verilmesini önerdi. Ankara’da tekrar bir araya geleceğiz. Kararları birlikte oluşturmaya çalışıyoruz. Kararı birlikte alırsak bu ara kurultaya daha güçlü sahip çıkarız diye düşünüyorum. PM Yüksek Disiplin Kurulu adayları çıktığında İzmir delegasyonundan tam oy almalarını sağlamaya çalışıyoruz.
 
Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olabilmesi için imza da topladık. Genel Başkanlık için ağırlıklı olarak, toplantıya katılanların tamamına yakını Kılıçdaroğlu’nu destekliyor. İzmir delegasyonu Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyor.
 
Ağırlıklı olarak Genel başkanımızı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyor. Devam kararı veriyor İzmir delegasyonu. Bunun dışında Pm üyelerinin de kendi çalışacağı arkadaşları da genel başkanın kendisinin belirleyebileceğini milletvekillerimiz de söylediler. Daha çok kendi kadrolarını kendisi seçsin görüşü hakim. Ankara’da tekrar konuşacağız. PM’ye İzmir’den isim önermekle ilgili yetki vermeyi düşündüler. Ben çok istekli olmadım. Perşembe günü Ankara’da il başkanları toplantısı var. Orada da nasıl bir yöntem izleneceği belirlendi.

2 genel başkan adayı da İzmir 2. Bölge milletvekili. Ben kurultay delegesi arkadaşlarıma ilettim. Aday olduğunu bana söyledi ilettim. Biz de herkes kendi özgür iradesiyle kendisi karar verir."

TOPLANTIDA NE KONUŞULDU'
Toplantıda CHP Parti Meclis Üyesi Mehmet Ali Susam'ın aday olmayacağını açıkladığı öğrenildi. Parti içi çıkışlarıyla dikkat çeken Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in Parti Meclisinde kadın ve gençlerin olması gerektiğini, İzmir'den önerilecek isimler noktasında da bu hususa dikkat edilmesini belirttiği ifade edildi.İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Yüksel Çakmur'un önümüzdeki süreçte gerçekleşecek referanduma dikkat çekerek "Direnmek lazım, umut yaratmak lazım. Bu anlamda parti meclisi önemli" dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun listesinde yer almak için önerilecek isimler için il başkanına yetki verilmesi konusu da gündeme geldi. Konuyu Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur açarken, herhangi bir yetki kararı çıkmadı. Cuma günü Ankara’da doğal delege olan milletvekillerinin de katılımıyla gerçekleşecek toplantıda önerilecek isimlerin masaya yatırılması kararlaştırıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun herhangi bir görüş belirtmediği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.