Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de yarım günlük 'emek' zirvesi

CHP İzmir'de yarım günlük 'emek' zirvesi

Göreve seçildikten sonra tebrikleri kabul etmeye devam eden CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, KESK’e bağlı Tüm-Bel Sen ile TÜRK-İŞ bölge temsilcilerini makamında ağırladı. İzmir ve Türkiye genelinde önemli değerlendirmelerde bulunan İl Bakanı Yüksel, sendikalar ve emekçilerle sokakta omuz omuza mücadeleyi sürdüreceklerini duyurdu. CHP İzmir'de yarım günlük 'emek' zirvesi

  • Ege Postası
  • 05.01.2016 - 13:16
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- CHP İzmir İl Başkanlığı bünyesinde emek örgütlerinin tebrikleri kabul eden Alaattin Yüksel, TÜRK-İŞ Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç ve KESK’e bağlı sendikalardan Tüm-Bel-Sen Şube Yönetim Kurulu üyelerini ağırladı. Memur ve işçi sendikaları temsilcileri ile emek cephesinin sorunları ve taleplerin masaya yatırıldığı iki ayrı zirvede CHP ile sendikalar arasındaki işbirliğine ve önümüzdeki dönemde izlenecek yol haritasına vurgu yapıldı.
 
YÜKSEL: SENDİKAL ÖRGÜTLENME GERİYE GİDİYOR
Ziyaretlerinden ötürü memur sendikasının temsilcilerine teşekkürlerini ileten İl Başkanı Alaattin Yüksel, Türkiye’de sendikal anlamda son 13 yıldaki geriye gidişe dikkat çekerek, “Türkiye sendikal örgütlenme açısından AKP iktidarı döneminde en kötü sürecini yaşıyor. Türkiye’de demokratik bir yönetim olsaydı, grev yasakları ve örgütlenme engellerini konuşuyor olmazdık. Sendikaların görevi sadece toplu sözleşme değil. Sadece üyelerine maddi çıkar sağlamak değil. Olaya sınıf mücadelesi olarak da bakıyorlar. Tüm-Bel-Sen ülke sorunlarıyla her zaman yakından ilgilenen bir örgüttür. İzmir’de de CHP’nin iktidarda olduğu, sosyal demokratların olduğu yerel yönetimlerde sendikal örgütlenme özgürlüğü daha geniş. Ülkenin geneli ile kıyaslanınca bizim yerel yönetimlerimizde daha özgürlükçü bir ortam var. CHP olarak toplu sözleşme ve grev hakkı olan bir ilişkiyi savunuyoruz. Bu anlamda CHP olarak katılımcı demokrasi anlayışını Türkiye’ye taşımak istiyoruz. Temsili demokrasi yetmiyor. Halkın yönetimini nasıl sağlayabiliriz bunları konuşuyoruz. Türkiye’deki bir bölgemizde yoksul halk çocuklarımızı her gün şehit veriyoruz, her gün ocaklara ateş düşüyor. Ama ülkeyi yönetenlerin umurunda değil. Bu kirli oyunun, bu kanlı çatışmaların durdurulması ile ilgili olarak sendikalarımızla birlikte, İzmir gibi çağdaş, demokrat ve ilerici bir kentten ortak sesi yükseltmek istiyoruz. Beraber bu sesi yükseltelim ki, burada da, batıda da birlikte barış içinde yaşamak istediğimizi duyuralım. İktidarın baskılarına karşı her zaman sokaklara birlikte çıktık. Bundan sonraki mücadelemizi de birlikte sürdüreceğiz. İzmir’in bu direniş kimliğini birlikte ayakta tutacağız. İzmir daha demokrat bir kent olarak yaşamına devam edecek” diye konuştu.


 
SENDİKA AK PARTİ’Lİ BELEDİYELERDEN DERT YANDI
Yüksel’e başarı dileklerini ileten Tüm-Bel-Sen 2 No’lu Şube İdari Sekreteri Murtaza Cenik ise, “Örgütlü olduğumuz belediyelerde sendika olarak Türkiye geleceklerinden uzak kalmadık. CHP’nin KESK ve bileşenleri ile bir parçası olduğunu düşündük. AKP iktidarına karşı mücadelede birlikte hareket etmeye devam edeceğiz. Nasıl bir çalışma yürütüleceğini konuştuk. Ortak çalışmamız bundan sonra da devam edecek. Yeni seçilen il yönetimine ve kendisine başarılar diliyorum. Biz destek vermeye hazırız. Her zaman yanındayız” dedi. Cenik, İzmir’deki yerel yönetimlerde yaşadıkları sıkıntıları da gündeme taşıyarak bir önceki dönem CHP’li başkanlar tarafından yönetilen belediyelerden Kemalpaşa’da önceki dönem 8 ikramiye alan memurların ücret kesintileri yaşadıklarını aktardı. “En yoğun hak kayıplarının yaşandığı ilçe Kemalpaşa” diyen Cenik, Torbalı ve Menderes’te de benzer sıkıntıların söz konusu olduğunu dile getirdi.


 
“KARANLIKLAR ELBET BİR GÜN SONA ERECEK”
Ziyarette söz alan Tüm-Bel-Sen 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Güngörmüş ise, “Türkiye’de baskıyı AKP’nin iktidar olduğu her belediyede ve İzmir’de açıkça görmekteyiz. Bununla mücadele ediyoruz. İzmir aydın, çağdaş, ilerici insanların ağırlıkta olduğu bir kent. Açıktan müdahale edemiyorlar. Ama farklı yöntemler var. Sendikalar ve emekçiler özgür olmalı. Özgür iradeleri, sendika tercihleri engelleniyor. Bizim üyemiz olan emekçiler AKP belediyelerinde toplu halde sendika değiştiriyor. Sonuç açıkça belli… Biz mücadelemizi her zaman devam ettireceğiz. Karanlıklar elbet bir gün bitecek. Emekçiler çok daha özgür olacaktır. Selçuk’ta halen Tüm-Bel-Sen yetkili. 10 Ekim’deki katliamdan sonra Türkiye’nin her yanında ortak bir basın açıklaması yapıldı. Bizim orada iş yeri temsilcimize okuduğu metinden kaynaklı soruşturma açıldı. Türkiye’nin her yerinde okunan gayet insancıl bu metin nedeniyle soruşturma geçirdi. Bu konuyu da protesto etmiştik. Baskının yüzü farklı şekillerde ortaya çıkıyor. Kimi yerde ücretle terbiye ediyorlar, kimi yerde de yöneticiler baskı kuruyor” dedi.
 


YÜKSEL TÜRK-İŞ BÖLGE TEMSİLCİSİ KARAKOÇ’U AĞIRLADI
CHP İl Başkanı Yüksel, ziyaretlerin ikinci etabında TÜRK-İŞ Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç ve yönetim kurulu üyelerini misafir etti. Karakoç ile yaklaşık yarım saat kadar görüşen Alaattin Yüksel, örgütlenme, işçi sınıfının sorunları, toplu sözleşme süreçleri ve mevcut siyasi ortamla ilgili görüş alışverişinde bulundu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.