Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den 23 Nisan'da topyekün alternatif kutlama

CHP İzmir'den 23 Nisan'da topyekün alternatif kutlama

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, 23 Nisan Resepsiyonunun ülkenin içinde bulunduğu durum ve şehitlerin gelmesi sebep gösterilerek iptal edilmesine tepki gösterdi. Yüksel, alternatif 23 Nisan kutlanması hakkında parti binasında bilgi verdi. Yüksel "hedef 1 milyon İzmirli" dedi. CHP İzmir'den 23 Nisan'da alternatif kutlama

  • Ege Postası
  • 21.04.2016 - 14:44

A.HAKİM KÜÇÜK/ EGE POSTASI-  CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, 23 Nisan Resepsiyonu’nun ülkenin içinde bulunduğu durum ve şehitlerin gelmesi sebep gösterilerek iptal edilmesine tepki gösterdi. Basın açıklamasına Yüksel’in dışında, il yöneticileri, ilçe başkanları, kadın kolları başkanı ve gençlik kolları başkanı katıldı.  CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programını anlattığı basın toplantısını, partisinin kırmızı beyaz balonlarla süslenmiş odasında yaptı.

CHP İzmir İl Başkanlığı, alternatif 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında şölenler, yarışmalar, sergiler, tiyatro ve dans gösterileri ile yarışmalar düzenleyecek. Kutlamalara katılım hedefi ise 1 milyon İzmirli olarak belirlendi.

ERGENEKON VE ENSAR DAVALARI

İlk olarak gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Yüksel; “Bugün iki önemli davada sonuçlandı. Bunlardan biri son günlerde Türkiye’de infial yaratan Ensar Vakfı öğretmenlerinden Muharrem Büyüktürk’ün yargılandığı dava ve mahkeme tek celse de karar verdi. Ancak mahkeme  Ensar Vakfı ve KAİMDER ile ilgili herhangi bir soruşturma ve kovuşturmada bulunmadı. Bu kaçak yurtları  ve evleri olan Ensar ve KAİMDER gibi gruplar hakkında mahkemenin hiçbir şey yapmaması ülkenin vicdanını bir kez daha kanatmıştır.’’ Dedi.

Ergenekon davasında ise birçok zulmün yapıldığını dile getiren Yüksel şunları söyledi; “Ergenekon davası sonlandı ve usulden ve esastan da bozuldu. Biz davayı yakından takip etmiştik. O davalar üzerinden alçak bir örgütten bahsediyorlardı. AKP iktidarının bu kumpasları yargıçların kurduğunu göstermesi çok gülünçtür. Çünkü emri veren AKP iktidarıdır.  Ergenekon kumpasını kuran delilleri uyduranlar için karşı dava açılarak bağımsız yargı önüne çıkarılmalıdır.”

ALTERNATİF 23 NİSAN

Yüksel, TBMM’deki 23 Nisan Resepsiyonunun şehit haberleri nedeniyle iptal edilmesine tepki göstererek, şöyle konuştu:

“Bugün AKP politikaları nedeniyle günde 8-10 şehit verir durumdayız. Yoksul halk çocukları, asker, polis şehit oluyor. Türkiye büyük acılar yaşıyor. Ancak 23 Nisan ilk kutlandığı yıllarda 1921 yılında Himaye-i Etfal Cemiyeti 23 Nisan’lar da Kurtuluş Savaşı’nda şehit olan ailelerin çocuklarını sahiplenir, onlara armağan verir, onların acılarını azaltmaya yönelik çalışmalar yapardı.  Sonra bu cemiyet, Çocuk Esirgeme Kurumu’na dönüştürüldü. Cumhurbaşkanı, Türkiye’yi rejim değişikliğine zorluyor. Cumhurbaşkanı, fiili başkanlık sistemini uygulamaya sokmuştur. Hükümetin başı ve Bakanlar Kurulu buna sessizce itaat ediyor. Anayasamızda hala geçerli olan parlamenter demokratik sistemdir. Anayasayı çiğneyen bir yönetim anlayışı hakimdir. Cumhurbaşkanı, kaymakamlarla muhtarla toplantı yapıp, ‘yasalara mevzuata uymayın’ diyor. Bu nedenle 23 Nisan’ın en güçlü şekilde kutlanması gerektiğine inanıyoruz.”

HEDEF 1 MİLYON İZMİRLİ

Yüksel, İzmir’de CHP’li yerel yönetimlerin 23 Nisan bayramını çeşitli etkinliklerle kutlayacağını belirterek, şunları söyledi;

“Bugün yolsuzluklarla, çocuk tacizleriyle, Atamızın ismini stadyumlardan kaldırma ile anılan AKP hükümetine ve Cumhurbaşkanı’nın hukuk tanımaz, Cumhuriyet karşıtlığı kararlarına karşı tarihsel misyonumuzla CHP olarak bu bayramlarımızı en güçlü şekilde kutlamamız gerektiğine inanıyoruz. İzmir’de 30 ilçe başkanlığımız kutlama yapacak. Gündoğdu Meydanı’nda 1 milyon İzmirli Kordon’u rengarenk kıyafetleriyle dolduracak. Uçurtma şenlikleri, halk oyunları gösterileri, çocuklara armağan verme, dezavantajlı çocukların yanında olma etkinlikleri yapacağız.”

OYUN PARKURLARI, DANS GÖSTERİLERİ, RESİM YARIŞMALARI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliği Gündoğdu Meydanı’nda saat 14.00’da başlayacak. Belediye meydana oyun parkuru kuracak. Rahmetli Barış Manço’nun ‘Adam Olacak Çocuk’ adlı yarışmasını oğlu Doğukan Manço çocuklarla yapacak. Alternatif 23 Nisan kutlamaları hakkında bilgi veren Yüksel, “Büyükşehir Belediyesi, Doğal Yaşam Parkı’nı çocukların ücretsiz gezmelerini sağlayacak. Karşıyaka Belediyesi 23 Nisan gecesi büyük bir kutlama yapacak. Bornova Belediyesi kortej yürüyüşü ve halk oyunları şenliği yapacak. Gaziemir, Bayındır ve Bergama belediyeleri uluslararası çocuk şenliği yapacak ve 10 gün sürecek. Urla Belediyesi çocuk korosu ve tiyatro gösterileri yapacak, Bayraklı Belediyesi çocuklar için oyun alanı kuracak, konser ve şölen yapacak. Dikili Belediyesi ‘Atatürk ve Çocuk’ konulu resim yarışması ile dans etkinliği yapacak. Karabağlar Belediyesi resim sergisi açacak. Tire Belediyesi stadyumda çocuk şenliği yapacak, Seferihisar Belediyesi Çocuk Halk Dansları Festivali yapacak. Konak Belediyesi, 23 Nisan’ı Roman çocuklarıyla birlikte kutlayacak, mülteci çocuklarıyla Agora Parkı’nda etkinlik düzenleyecek. Parti yöneticileri şehit çocuklarının evlerine hediye götürecek.  CHP İzmir İl Başkanlığı, saat 14.00’da Alsancak Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk koyacak."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.