Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den nikah yetkisine karşı imza kampanyası

CHP İzmir'den nikah yetkisine karşı imza kampanyası

CHP İzmir Kadın Kolları, muhtarların ve müftülerin nikâh kıymasına ilişkin düzenlemeye karşı Alsancak’ta imza topladı. İmza toplamaya Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ta destek verdi. CHP İzmir'den

  • Ege Postası
  • 13.07.2016 - 15:45

ABDULHAKİM KÜÇÜK/HABER SERVİSİ - Başbakan Binali Yıldırım'ın nikah kıyma yetkisinin mahalle muhtarlarına ve müftülüklere verileceği açıklaması sonrası parti ve STK'lardan tepkiler gelmeye devam ediyor.

CHP İzmir Kadın Kolları, muhtarların ve müftülerin nikâh kıymasına ilişkin düzenlemeye karşı Alsancak’ta imza topladı. İmza toplamaya Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ta destek verdi.

Çeşme'de nikah yetkisine karşı imza kampanyası

İmza toplama kampanyasının startının verildiği eylemde Pekdaş dışında CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Perihan Yardımcı ve çok sayıda partili kadın da katıldı.

Bir kadın olarak hukuk ve laik devletin bireylerinin erkeklerle eşit bireyler olduğunu ifade eden Pekdaş; “Müftülüklere verilen evlenme yetkisinde laik bir hukuk devletinin düzenlemelerine uygun olmayacağına göre bu kayıtlar resmi olarak nüfus müdürlüklerinde tutulması gerektiğinden dolayı laiklik ilkesini ortadan kaldırıcı tarzda dini nikâhın öne çıkaran bir uygulamanın doğru olmadığını vurgulamaktayız" dedi.

KADINLARI YOK SAYAN…

Yapılan düzenlemenin hukuk devletine uygun olmadığını iddia eden Pekdaş; ”Laik bir ülkeyiz, bir hukuk devletiyiz evlilikler mutlaka resmi bir şekilde yapılmak zorunda. Resmi şekli ortadan kaldıran ve dini şekli tek biçim haline getiren evlilik akdi kurulması doğru değildir. Bu insanların bireysel tercihleri olabilir ama hukuk devletinin bireylerini korumasını sağlamayacak bir yöntemdir. Bu neden biz kadınlar hukuk devleti bireyi ve yurttaşı olduğumuzu söylüyor ve evliliklerinde resmi şekilde yapılmasını gerektiğini, dini şekildeki evlilik akdinin hukuk devletini korumasını sağlamayacağını iddia ediyoruz ve bu tür bir yasanın çıkmasının kadınları eve kapatsan, kadınları yok sayan bir yasa olacağını iddia ediyoruz" dedi.

30 İLÇEDE İMZA KAMPANYASI

Sık sık ülke gündeminde kadınlar üzerinden politika yapıldığını ve bu durumdan sıkıldıklarını ve engellemek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden İl Başkanı Balcı; “ Siyasi olaylar sürekli kadınlar üzerinden gerçekleşiyor bu artık biz CHP’li kadınları olarak bu durumdan bıktık. En son Başbakan Yıldırım’ın müftülerin nikâh kıyması ile ilgili söylediği sözler bu olamaz biz bunu kabul edemeyiz. Biz kadınlar olarak bunu kabul etmiyoruz. Kadınların 2.sınıf vatandaş kabul edilmesine kadınların sırtından geçinilmesine asla kabul etmeyiz ve etmeyeceğiz. Bu imza kampanyamıza 30 ilçemizde başlattık. “ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.