Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den sürpriz transfer

CHP İzmir'den sürpriz transfer

CHP İzmir İl Binası'nda belediye başkanlarının katılacağı koordinasyon toplantısı öncesi flaş bir transfer gerçekleşti. CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Eski Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar'ın CHP'ye katıldığını duyurdu. Çakar'a 'altıok' rozetini Yüksel taktı. Transfer süreciyle ilgili soruları yanıtlayan Çakar, "Teklif Aziz Bey'den geldi" dedi.Kocaoğlu'nun 2004 yılından 2014 yılına kadar belediye meclisinde en çok tartışıp, gerginlik yaşadığı siyasetçiydi. Kocaoğlu-Yüksel ikilisi birlikte duyurdu

  • Ege Postası
  • 09.01.2016 - 15:27
ERMAN ŞENTÜRK / EGE POSTASI - CHP İzmir İl Binası'nda belediye başkanlarının katıldığı zirve öncesinde flaş bir gelişme yaşandı. Toplantı öncesi İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu'yla birlikte basının karşısına geçti  ve eski AK Parti’li Yusuf Kenan Çakar’ın Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldığını duyurdu. Çakar'a 'altıok' rozetini Yüksel taktı. Çakar 2014 yılının Nisan ayında AK Parti'den istifa etmişti. Çakar o tarihten buyana Büyükşehir'de bağımsız meclis üyesi olarak görev yapıyordu. Çakar, Kocaoğlu'nun 2004 yılından 2014 yılına kadar belediye meclisinde en çok tartışıp, gerginlik yaşadığı siyasetçiydi.
 
FLAŞ TRANSFERİ YÜKSEL AÇIKLADI
İlçe belediye başkanları ile yapılacak zirve öncesinde flaş bir açıklamanın altına imza atan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, partinin yeni transferini kamuoyuna duyurdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi ve eski AK Parti’li Yusuf Kenan Çakar’ın CHP’ye katıldığını duyuran İl Başkanı Yüksel, “Kenan Çakar arkadaşımız siyasette son derece bilinçli ve inandığı şeyler hakkında siyaset yapan bir arkadaşımız. Son yıllarda iktidar partisinin gücünü halkına karşı kullanan, demokratikleşmeyi bırakın, laiklik ve cumhuriyet yönetimine saldıran anlayışın içinde siyaset yaptığını yakından gözledi. Doğru yerde olmadığını anlayarak iki yıl önce istifa etmiş ve bağımsız olarak siyaset yapan bir arkadaşımız. Ülkenin geldiği noktada CHP’ye katılarak siyaset yapmanın doğru olduğuna karar vermiş. Bize çok büyük güç katacağına inanıyoruz. Bundan sonra yolculuğa devam edeceğiz. Bu tercihinden ötürü kendisini kutluyorum” şeklinde açıklama yaptı.
 
KOCAOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kenan Çakar’ın katılımından ötürü memnuniyet duyduğunu aktararak, “Partimize katıldığından ötürü kendisine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
 
ÇAKAR: CHP’YE GEÇMEKTEN ONUR DUYUYORUM
CHP’ye katılma kararını açıklayan Yusuf Kenan Çakar ise, “2014 Nisan’da Adalet ve Kalkınma Partisi’nden istifa ettim ve iki yıldır bağımsız meclis üyesi olarak görevimi devam ettiriyorum. Bağımsız olmak olaylara ayrı bir pencereden bakmama imkan tanıdı. İki yıldır ülke gündemi ve İzmir siyasetini tarafsız gözle değerlendirme fırsatı buldum. Siyasette bağımsız bir insanın fikrinin yeterince olması mümkün değil. İzmir Türkiye’nin üçüncü büyük kenti ama Türkiye’nin en çağdaş ve en güzel kenti. Bu kentte yapılacak olanlara, yapılan hizmetlere fikri ve fiili olarak daha aktif katkı koyabilmek adına CHP’nin çatısı altında siyaset yapma kararı aldım. CHP örgüt yapılanması demokratik olan bir parti. İçinde çatışma varmış gibi gözükse de bu tür yapıya ihtiyaç var. Bu şekilde siyaset yapılması gerektiğine inanan bir insanım. Bu demokrasinin bir gereği. CHP içerisinde tartışmalar olur, örgüt içerisinde tartışmalar olur ama bu tartışmalar hiçbir zaman siyasi tercih değiştirmeye varmaz. CHP cumhuriyetin kurucusu olan köklü bir parti. Böyle bir çatı altında daha çağdaş, herkesin barış içerisinde yaşayabileceği bir ülkeyi çocukluğumuzdan beri hayal ettim. Bu yöndeki gayretlerimi de CHP’de devam ettirmekten memnun olacağım” dedi.
 
TEKLİF AZİZ BEY’DEN GELDİ
Transfer süreciyle ilgili soruları da yanıtlayan Çakar, “Alaattin Bey’in il başkanlığı döneminde de muhalefetteydim. Bizim geçmişteki tartışmalarımız hep daha iyi nasıl olsun şeklindeki tartışmalardı. Hiçbir zaman kişilik onurunu zedeleyecek tavırlar içerisine girmedik. Mecliste tartıştık ama ertesi sabah da mutlaka sayın başkanımızla açılışlarda birlikte olduk. Aziz Bey ile aynı mecliste siyaset yapıyor olmaktan onu duyacağım. Aziz Bey’in gel bakalım senin yerin buraya şeklindeki daveti üzerine partiye katıldığını açıkladı” dedi.
 
YÜKSEL: BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN
Açıklamanın ardından Çakar’a parti rozeti takan Yüksel, “Bizi izlemeye devam edin” diyerek transferlerin devam edeceğini duyurdu. Üyelik formu dolduran Eski AK Parti’li Çakar resmen CHP’li oldu.  
 
KRİTİK “URLA VİLLALARI” AÇIKLAMASI
CHP İl Başkanı Yüksel kamuoyunda tartışma konusu olan ve mahkemenin verdiği yıkım kararı sonrasında gözlerin Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a çevrildiği Urla Zeytineli’ndeki kaçak villalar konusuyla ilgili olarak da gelen sorulara şu yanıtı verdi: “Urla villaları ile ilgili davacılardan biriyim. Ama Özel İdare’nin verdiği bir karardı. Burada onu da konuşacağız ama önemli olan Türkiye’nin bir numaralı koltuğunda oturan birinin orada kaçak villa sahibi olduğu iddiasıdır. Orada küçücük bir ilçe belediyesinin bunu yıkıp yıkmadığı değildir. Bir ilçe belediyesinin kolayca yapabileceği işler değil. Yetkinin kimde olduğu tartışma konusu. Yargı süreci devam ediyor, yıkıldığı takdirde ciddi tazminatlar söz konusu olabilir. Yetkinin kimde olup olmadığını konuşacağız.  Bununla ilgili bir sıkıntımız söz konusu değil.”

CHP İl Başkanlığındaki toplantıya ilçe belediye başkanlarından Tunç Soyer (Seferihisar), Abdül Batur (Narlıdere), Hasan Karabağ (Bayraklı) Halil İbrahim Şenol (Gaziemir), Tahir Şahin (Menemen), Levent Piriştina (Buca) mazeret göstererek katılmadı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.