Dolar 34,2480
%0.02
Euro 37,6600
%0.08
Altın 2.914,450
%-0.24
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'in Karadeniz turu başladı

CHP İzmir'in Karadeniz turu başladı

CHP İzmir il başkanı Ali Engin de konuşmasında, kardeşliğin ülkemizin en çok ihtiyacı olan duygu olduğunu ifade ederek Başbakan Erdoğan’a kendi memleketinden seslendi. Engin,” Sayın Tayyip Erdoğan’a bir sesleniyorum. Derhal Türkiye de yüzde elli hesabından vazgeçmeli ve tüm ülkenin başbakanı olması gerektiğini, halkını polis zoruyla baskı altına alamayacağını anlamasını, gayet basit bir çevre eylemini yılların baskı dolu uygulamalarının bir patlaması olarak tüm ülkeye yayıldığını ve halkın isteklerinde son derece haklı olduğunu kabul etmesini istiyorum.” dedi

  • Ege Postası
  • 22.06.2013 - 15:52
RİZE - İzmir heyetini havaalanında karşılayan CHP Trabzon il başkanı Yavuz Karan tarafından karşılandı. Karan, İzmir heyetini kahvaltıda ağırlarken kısa süre önce ziyaret ettiği İzmir’de belediyelerin başarılı çalışmaları ve örgütün birlik içinde çalışmasına dikkat çekerek “İzmir sadece CHP’li belediye ve örgütlerimiz için değil, tüm ülke belediyeleri için bir modeldir. Her alanda yapılan projeler bir CHP’li olarak bizimde gururumuzdur” dedi.

Rize’de Coşkulu Karşılama
Trabzon’dan Rize’ye hareket eden heyet Rize il başkanlığının önünde il başkanı Mehmet Hikmet Aslankaya ve yönetim kurulu üyeleri tarafından sevgi gösterileri ve alkışlarla karşılandı. İki başkan il başkanlığında basın toplantısı düzenlerken, toplantıya Rize-İzmir örgüt kardeşliği ve Gezi parkı eylemleri damga vurdu. Rize il başkanı Aslankaya, bu kardeşliğin aynı zamanda yeni bir çalışma sisteminin de başlangıcı olacağına inandığını belirterek şunları ifade etti.



Rize İl Başkanı Aslankaya, Çok Güzel Bir İş Yapmışız
İzmir hepimizin medarı iftarı kentimizdir. Büyükşehir belediyesi ile birlikte 28 ilçe belediye başkanlığını CHP’ye kazandıran kenttir. Gerçekleşen bu ziyaretle anlıyorum ki, Sayın Ali Engin başkanımla birlikte çok güzel bir iş yapmışız. Örgüt kardeşliğimiz inşallah karşılıklı olarak yeni bir çalışma şekli ortaya çıkaracak ve ihtiyacımız olan başarıyı çok daha hızlı yakalamamızı sağlayacaktır. Yaşanan Gezi parkı eylemlerinden sonra artık Türkiye’de siyaset eskisi gibi olmayacaktır. Siyasetle ilgisi olmayan ve birbirini hiç tanımayan milyonlarca genç Türkiye de bir araya gelerek hiçbirimizin yapamadığını yaptı.Demek ki birlikte olmak, gücü birleştirmek şart. Şimdi bizlerde güçlerimizi birleştirerek inşallah hedefimize ulaşacağız. Hedef CHP iktidarı ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakanlığıdır. Bir kez daha İzmir’den bizleri ziyarete gelen örgüt kardeşlerimize çok teşekkür ediyor ve bu ziyaretten duyduğum büyük memnuniyeti ifade etmek istiyorum.



Engin’den Başbakan’a; İzmir’e Baksın Feyz Alır.
CHP İzmir il başkanı Ali Engin de konuşmasında, kardeşliğin ülkemizin en çok ihtiyacı olan duygu olduğunu ifade ederek Başbakan Erdoğan’a kendi memleketinden seslendi. Engin konuşmasında şunları söyledi.

Ülkemizde demokratik haklarını kullanan ve çoğunluğu hiçbir siyasi kimliği olmayan gençlerin oluşturduğu insanlarımız, gezi parkındaki yeşilin yok edilmemesi için bir eylem başlattı. Daha sonra her alanda olduğu gibi bu masumane eyleme gösterilen sert tepki Türkiye’de AKP iktidarına ve onun uyguladığı baskılara karşı demokratik bir protestoya dönüştü. Bu eylemlerden ders çıkarması gereken başbakan ve partisi tam aksi bir uygulama ile tüm ülkeyi adeta ikiye bölmek, kardeşi kardeşle karşı karşıya getirmek için çaba harcadı. Buradan Rize’den kendi memleketinden Sayın Tayyip Erdoğan’a bir sesleniyorum. Derhal Türkiye de yüzde elli hesabından vazgeçmeli ve tüm ülkenin başbakanı olması gerektiğini, halkını polis zoruyla baskı altına alamayacağını anlamasını, gayet basit bir çevre eylemini yılların baskı dolu uygulamalarının bir patlaması olarak tüm ülkeye yayıldığını ve halkın isteklerinde son derece haklı olduğunu kabul etmesini istiyorum. İzmir’e bir bakarsa CHP’nin anlayışı belki kendisine feyz verir.Belediyelerimiz hizmetlerini sadece kendilerine oy verenlere değil insanın yaşadığı her yere götürüyor.İşte tamda böylesine kardeşliğe, birlikteliğe ihtiyacımız olan günlerde kardeş örgüt ilan ettiğimiz Rize il örgütümüzdeyiz. Farklı coğrafyalara, farklı kültürlere sahip olmamıza rağmen aynı ülkenin insanlarıyız. Amacımız bu ülkenin büyümesi ama halkımızın da daha özgür olması. CHP’nin söylemi de hedefi de gelişen daha demokratik bir ülke ve zenginleşen bir toplumdur. Bu örgüt kardeşlikleri bizlerin iletişimini güçlendirecek, birbirimizin eksikliklerini kapatacaktır. İnşallah Ramazan ayı sonrası Rize örgütümüzü İzmir’de ağırlayacağız ve bu kardeşliğin meyvelerini de toplamaya başlayacağız.

Konuşmalar sonrasında Ali Engin Rize il başkanı Aslankaya’ya İzmir saat kulesinin bir maketini hediye etti.Rize programı kapsamında iki il örgütü ortak olarak yapacakları toplantı sonrası bir sonuç bildirgesi yayınlanacak. İzmir İl Örgütü Çamlıhemşin, Ayder yaylası ve Sümela manastırı ziyaretleri de gerçekleştirecek.

Rize ziyaretine, İlçe başkanlarından Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Narlıdere İlçe Başkanı Asker Güneş, Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, İl Yönetim Kurulu üyeleri Ceyhan Kayhan, Savaş Akıncı, Celal Yıldız, Barış Erel, Zuleyha Bingöl, Nahide Atalay , Mustafa Sevinç, Rıza Gök, Kemal Kaygül, Bedri Eren, Abdullah Aydemir, Orhan Karaoğlu, Mehmet Sıddık Doğru, ve Ali Karabay katılıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.