Dolar 34,6401
%0.01
Euro 36,5662
%-0.08
Altın 2.938,690
%0.06
Bist-100 9.660,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de gündem tüzük

CHP İzmir’de gündem tüzük

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 36.Olağan Kurultayı’nın ardından 9-10 Mart’ta gerçekleşecek tüzük kurultayına kilitlendi. Kurultayda yeniden yapılanacak olan tüzük kurallarına ilişkin illerden gelen önerilerin belirlenmesi sürecinde İzmir Tüzük Komisyonu bugün toplandı. Komisyon ilçelerin taleplerini inceleyecek

  • Ege Postası
  • 23.02.2018 - 19:19

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - İzmir’in Tüzük Raporu’nu incelemek için ilk toplantılarını bu akşam saatlerinde gerçekleştiren komisyonu üyeleri  2016 yılında kurulan komisyonun önerilerine ilçelerden gelen önerileri de ekleyerek raporu genişletme çalışması yaptı. Komisyon toplantısına İl eski Başkanları Alattin Yüksel, Asuman Ali Güven, Parti Meclisi Üyesi Av.Sevda Erdan Kılıç, İl Sekreteri Av. Birgül Değirmenci, PM eski Üyesi Mustafa Moroğlu, İl eski Başkan Yardımcısı Barış Erel, İl Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Türkbay, İl eski Başkan Yardımcısı Av. Esin Doğan Metin, İl Başkan Yardımcısı Av. İrfan Can, İl eski Başkan Yardımcısı Ednan Arslan, İl eski Yöneticisi Niyazi Arslan, İl eski Eğitim Sekreteri Hatice Tatlı, Milletvekili adayı Av. Ali Hıdır Uludağ, YDK eski Üyesi Av. Şehrazat Mercan katıldı. Komisyon’da 7 üyenin avukat olması gözlerden kaçmadı.

“DEMOKRASİYE İNANAN BİR İZMİR VAR”

Toplantı sonrası basın mensuplarına bilgi veren PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç “İzmir İl Örgütümüz ilçelerden, ilçe örgütlerinden gelecek önerileri topladı. Daha önce 2016’da kurulan bir tüzük komisyonu vardı. Buna eklenen arkadaşlarla toplandık. 2016’da gönderdiğimiz tüzük taslağını gündeme aldık. İlçelerden gelen talepleri de ele aldık. Tüm İzmir’de siyaset yapanlara ulaşan önerileri topladık, taslak haline getirerek, son haline getirip Genel Merkez’e göndereceğiz. Bir toplantı daha yapılacak İzmir’in siyasete ve CHP Tüzüğü’ne bakışını yansıtacağız. 2016’da revize edilmesi gereken konular da var. İlçelerden ve üyelerden gelen önerilerle harmanlayıp son hali verilecek. En son il Yönetimi toplanacak. İzmir İl Örgütü’nün top yekün çalışması olacak.  Çoğulcu ve katılımcı bir demokrasiye inanan bir İzmir var” ifadelerini kullandı.  

YENİDEN TOPLANACAKLAR

İl Başkanlığı adına Tüzük Komisyon Başkanlığını İl Sekreteri Birgül Değirmenci üstlendi. Tüzk komisyonu içinden oluşturulan bir komisyon ile yarın 15.30’da yeniden bir araya geleceğini belirten Değirmenci “İlçelerden gelen tüzük önerileri yarın ki komisyon toplantısında değerlendirilecek daha önce genel merkeze gönderilen tüzük önerileri ile harmanlanmak üzere bir toplantı daha yapılabilecek” dedi.  26 Şubat’ta teslim edilecek tüzük komisyonu raporu öncesi tekrar toplanacaklarını ifade etti.

Komisyon Üyesi İl eski Başkan Yardımcısı Barış Erel ise  “Önümüzde bir cumhurbaşkanlığı seçimi süreci olduğunu belirttim. Cumhurbaşkanlığının belirlenme usulünün bizim parti tüzüğümüzde doğal olarak yer almadığını ifade ettim. Öncelikle bu yönde çalışma yapılmasının doğru olacağını söyledim. Partilerin ittifakının muhtemelen yasalaşacak olacağından bununla ilgili de parti tüzüğünde bir madde olmadığından bunun da belirlenmesi gerektiğini söyledim. Bir de parti kamuoyunda sıklıkla genel başkanın başkanlık süresi, PM üye sayısı, MYK belirlenme usullerini milletvekili ve belediye başkanlarının seçimle ve üst üste kaç kez aday gösterilmesiyle ilgili çok sayıda öneri ve tespit olduğunu ve bunların öne alınması gerektiğini vurguladım. Tüzük önerilerinin ikiye ayrılmasının gereklilik olduğunu söyledim. Birinci kısmında dışa dönük, cumhurbaşkanlığı seçimi ve ittifakla ilgili maddelerin olması, ikinci kısımda parti içi aday belirleme süreci ve kaç kez aday olunabileceği yönünde çalışmalar yapılması gerektiğini önerdim. Bu çerçeve üzerinde arkadaşlarla gerekli çalışmaları birlikte yaparak genel merkeze göndereceğiz” diye konuştu.

PUAN SİSTEMİ ÖNERİLMİŞTİ

Toplantıda 2016 yılında hazırlanan tüzük komisyon raporunda titizlikle çalışıldığı ön seçim, aktif ve yetkin üyelik konusuna vurgu yapıldığı, parti içi eğitimlerle partililerin yetkinlikleri arttırılması ve ölçümlenebilmesi önerilerinin ön plana çıktığı biliniyor. Üyelerin kişisel gelişimlerinin sağlanmasıyla puan sistemi getirilmesi talep edilirken bununla ilgili dünyadan uygulama örneklemelerinin de dosyada konulduğu öğrenildi. 2016 yılında hazırlanan dosyada yetkin üye konusunda tüzükte gönderme yapılması ardından özel yönetmelik düzenlenmesi gerektiği bu yönetmeliğin isminin ise ‘Yetkin Üye Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği’ olarak belirlenmişti.

Tüzük önerileri arasında etki kurul oluşturulması, ilkelerle parti üyesinin parti üyesine karşı sorumluluklarının düzenlenmesi ve kuralların ortaya konulmasını sağlayacak üyenin halkla, çevreyle, doğayla, ilişkilerine ilişkin tanımlamalar ve kurallar getirilmesi de yer aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.