Dolar 34,0085
%-0.03
Euro 37,9205
%0.15
Altın 2.826,620
%0.05
Bist-100 9.577,00
%-1.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de heyecan başlıyor: İlçelerin kongre tarihleri belli oldu

CHP İzmir’de heyecan başlıyor: İlçelerin kongre tarihleri belli oldu

CHP İzmir'de mahalle delege seçimlerinde sona yaklaşılırken gözler kongrelere çevrildi. 5 Ağustos'ta başlayacak kongreler için örgütlerde çalışmalar hızlandı..İzmir’deki ilçelerin kongre tarihi ve ilçe başkanlıklarına aday olacak isimler belli olmaya başladı.

  • Ege Postası
  • 25.07.2023 - 15:17
  • Güncelleme: 25.07.2023 - 21:11

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- CHP’de "değişim" süreci tartışmaları sürerken, CHP İzmir’de mahalle delege seçimlerinde sona yaklaşıldı. İtiraz edilen ve ertelenen mahallelerde seçimler bu hafta bitirilecek.

CHP Genel Merkezi’nin yayımladığı kurultay takvime göre; 30 Temmuz'da bitecek mahalle delege seçimlerinin hemen ardından 5 Ağutos'ta ilçe kongreleri başlayacak ve 10 Eylül tarihinde bitecek.

İzmir’de de kongre maratonu 5 Ağustos’ta başlıyor. Adaylar ve ilçelerin kongre tarihleri belli olmaya başladı.

İşte ilçelerin kongre takvimi ve adaylık süreci;

 ALİAĞA

Aliağa’da mevcut başkan Özlem Şan Oğuzhan’ın aday olmayacağı öğrenilirken, kongre tarihinin henüz netleşmediği belirtildi.

BAYINDIR

Bayındır'da kongre 12 Ağustos’ta yapılacak. Mevcut Başkan Hüseyin Behzat Aydilek'in aday olmayacağı kongrede iki adayın yarışması bekleniyor. Kongrede Süleyman Otuzbir ve Alaattin Yörük'ün aday olması bekleniyor.

BALÇOVA

Kongre tarihi 5 Ağustos olarak belirlenen Balçova’da mevcut başkan Murat Aküzüm’ün bir dönem daha görev almak istediği öğrenildi.

BAYRAKLI

Bayraklı'da kongre tarihi 11 Ağustos olarak belirlenirken mevcut başkan Didem Gültekin'in aday olup olmayacağının henüz netlik kazanmadığı belirtildi.

BERGAMA

Bergama’da kongre seçimleri için kıyasıya rekabet bekleniyor. Kongre tarihi 27 Ağustos olarak belirlenen Bergama’da Mehmet Ecevit Canbaz'ın yeniden aday olacağı kongrede İsmail Durmaz’ın aday olacağı kulislerde konuşuluyor.

BEYDAĞ

Geçtiğimiz aylarda Şakir Başaran'ın görevinden istifa etmesinin ardından yönetim içinden atamayla İlçe Başkanı olan Özlem Kaynak Topuz’un, aday olmayacağı kongre tarihinin ise netleşmediği öğrenildi.

BORNOVA

Bornova’da kongre tarihi 15 Ağustos olarak belirlenirken mevcut başkan Ertürk Çapın’ın aday olup olmayacağının kesin olmadığı öğrenildi.

BUCA

Kongre tarihi henüz netleşmeyen Buca’da, kulislerde Çağdaş Kaya, Haydar Göktepe’nin isimleri geçerken mevcut başkan Hacer Taş Gültepe’nin aday olup olmayacağı kesin değil.

ÇEŞME

Çeşme’de hem kongre tarihi hem de adaylık sürecinin netleşmediği öğrenildi.

FOÇA

20 Ağustos’ta kongreye gidecek olan Foça’da mevcut başkan Ayla Yılmaz’ın aday olup olmayacağı net değil.

GAZİEMİR

Kongre tarihi 13 Ağustos olarak belirlenen Gaziemir’de mevcut başkan Kasım Özkan’ın tekrar aday olacağı öğrenildi.

GÜZELBAHÇE

Güzelbahçe’de kongre tarihi 13 Ağustos olarak belirlenirken mevcut başkan Çağlayan Bilgin aday olmayacağı kongrede Devrim Seyrek’in aday olacağı öğrenildi.

KARABURUN

Kongre tarihi 17 Ağustos olan Karaburun’da mevcut Başkan Erdal Subaşı’nın bir dönem daha görev almak istediği ve aday olduğu öğrenildi.

KARŞIYAKA

Karşıyaka’da kongre takvimi net değilken ilçe başkanlığı için mevcut başkanın aday olmayacağı, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner, Adnan Alabay ve Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Serdar Aktop’un aday olabileceği öğrenildi.

KEMALPAŞA

Kemalpaşa’da kongre tarihi 6 Ağustos olarak belirlenirken mevcut başkan Ahmet Cemil Balyeli aday olmayacağını kamuoyuna açıklamıştı. Kongrede ise Ahmet Yılmaz’ın ilçe başkanlığına talip olacağı öğrenildi.

KONAK

Konak’ta kongre tarihi 6 Ağustos olarak belirlenirken mevcut başkan Akın Küçükoğullarından’ın aday olmayacağı öğrenildi. Ozan Ali İlgazi ve Aslı Değirmenci'nin adaylık için öne çıkan isimler oldukları öğrenildi.

NARLIDERE

Narlıdere’de kongre 13 Ağustos olarak belirlenirken, mevcut başkan Mesut Durgun’un yeniden aday olacağı öğrenildi.

ÖDEMİŞ

Ödemiş’te de kongre tarihi 13 Ağustos olarak belirlenirken mevcut başkan Mustafa Turan’ın aday olmayacağı ilçe yönetiminden Bülent Eker’in aday olacağı öğrenildi.

SELÇUK

Selçuk’ta mevcut başkan Mehmet Karanfil’in aday olup olmayacağı henüz net değilken, kongre takvimi için ise ilden onay beklendiği öğrenildi.

TİRE

 Tire’de kongre takvimi 22 Ağustos olarak belirlenirken ilçe başkanlığına aday olacak isimlerin netleşmediği öğrenildi.

TORBALI

CHP Genel Merkezi’nin, geçtiğimiz haftalarda il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelge doğrultusunda kongrede aday olanların, yerel seçimlerde adaylıklarının değerlendirilmeyeceği vurgulanmıştı. Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir’in ise genelge doğrultusunda aday olmayacağı, yerine güvenilir bir isim üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.