Dolar 34,1102
%0.28
Euro 38,1088
%0.14
Altın 2.862,670
%1.18
Bist-100 9.941,00
%-0.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’in kadınları blok gidecek: Kurun’dan ‘müdahale’ iddialarına yanıt

CHP İzmir’in kadınları blok gidecek: Kurun’dan ‘müdahale’ iddialarına yanıt

CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun, 4 Ağustos günü gerçekleştirilecek kurultaya ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir delegasyonunun Genel Başkan Adayı Asu Kaya’ya blok gideceğini açıklayan Kurum, erkek siyasetçilerin müdahale ettiği iddiasını yalanladı.

  • Ege Postası
  • 31.07.2024 - 13:40
  • Güncelleme: 31.07.2024 - 16:14

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- 31 Mart yerel seçimlerden zaferle çıkan CHP’de parti içi yarış tüm hızıyla sürüyor. Kadın kollarında il ve ilçe kongrelerinin ardından gözler 4 Ağustos Pazar günü yapılacak Kurultaya çevrildi.

İzmir’de 2 adaylı geçen il kongresinde Zahide Kurun , 165 oy alarak CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı seçilmişti. Rakibi Pınar sert Ceylan ise 157 oyda kalmıştı.

Pazar günü yapılacak kongre için hazırlıklar tam gaz devam ederken, sürpriz bir şekilde adaylığını açıklayan Osmaniye Milletvekili Asu Kaya’ya İzmir’den tam destek geldi. Kaya’nın CHP Genel Merkezi’nde yaptığı adaylık açıklamasına CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun da katılım sağladı.

İZMİR’DEN KAYA’YA BLOK

 Kaya’nın adaylık açıklamasında yanında yer alan Zahide Kurun, “2 gün önce Asu Kaya adaylığını açıklarken yanındaydım. Bu vesile ile İzmir’in destek olduğunu bildirmiş olduk. Kurultay delegelerimizle Kurultay delegelerimizle Ankara’ya gitmeden önce oturup konuşmuştuk. İzmir’de bu konuda sıkıntı yaşamayacağız, blok olarak Asu Hanım’a oy vereceğiz” dedi.

SAĞDUYU VE SÜKUNET VURGUSU

İzmir İl Kongresine ilişkin açıklamalarda bulunan Kurun, “Pınar Hanım ile ikimiz kongre süreci geçirdik. Ben Buca Kadın Kolları Başkanı iken Pınar hanım da Karabağlar Kadın Kolları Başkanıydı. 2015 yılında bizim yollarımız ilçe başkanı olarak kesişmişti. Bu süreci ikimiz de sağduyu, sükunet ve dostça yürüttük. Bunun bir görev yarışı olduğu bilinciyle yol aldık ve bu kongre salonumuzu da etkiledi” dedi.

MÜDAHALE VE YÖNLENDİRME SÖZ KONUSU DEĞİL

İl kongresine ve kurultaya erkek siyasetçilerin müdahale ettiği iddialarına yanıt veren CHP’li Kurun,  “Siyaset bir bütündür. Erkek arkadaşlarımızla beraber siyaset yapıyoruz. Destek anlamında mutlaka destek vardır. Ancak direkt müdahale, yönlendirme yoktu. Bu tamamen kadınların arasındaki bir yarış halindeydi. Süreci biz bu şekilde tamamladık. Kurultay süreci de aynı şekilde devam ediyor. Erkek baskısı, erkek siyasetçilerin yönlendirmesi söz konusu değil. Yine biz kadın arkadaşlarımızla, kurultay delegelerimiz ve yönetimimizle oturarak konuyu değerlendirdik ve kararımızı verdik” ifadelerini kullandı.

KALDIRILMASIN, GÜÇLENDİRİLSİN

Kadın kollarının kaldırılmasına ilişkin taleplere yanıt veren Zahide Kurun, “Kadın kolunun kaldırılması değil, güçlendirilmesi gerekiyor. Siyasette erkek egemen yapı içerisinde kadınların yer bulması zordu. Şu an cinsiyet kotası ile bir nebze nefes alır duruma geldik. Bunun eşit temsiliyet ile taçlandırılması ve kadın arkadaşlarımızın yetkisinin olması gerekiyor. Bunu da kadın kollarında birbirimizi güçlendirerek, birbirimizin sırtına basarak değil, omuzlarımızda yükselterek, çoğalarak, yelpazeyi genişletmek gerekiyor. Kendi alanlarımıza uygun olan ana kademelerde ya da partimizin farklı organlarında yer alıp çoğalmamız gerekiyor. Bu da kadınların güç birliğinden gelecek. Bu anlamda kadın kollarının kapatılması değil yetkilendirilmesi, güçlendirilmesi ve daha görünür olması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

DELEGASYON İLE NELER KONUŞULDU?

Asu Kaya’nın İzmir mesaisi kapsamında delegasyonla bir araya geldiği toplantıyı değerlendiren Kurun, “Delege toplantısına oldukça yoğun bir katılım oldu. Olumlu ve güzel bir hava vardı. Kendisini net ve detaylı bir şekilde anlatarak neler yapmak istediğini anlattı. Türkiye’nin sorunlarını, kadın sorunlarını aslında hepimizin bildiği şeyleri tekrar bir vekil gözüyle siyasetin içerisinde olan bir kadın gözüyle bizlere anlattı. Birlikte nasıl yol yürüyeceğimize ilişkin detaylı bilgiler verdi. İlçe başkanlarımızdan ve delegelerimizden çok olumlu geri dönüşler aldık” dedi.

KADINLARIN SESİNİ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DUYURACAK

Kaya’nın Osmaniye’nin tek CHP’li vekili olması üzerine gelen eleştirileri değerlendiren CHP’li Zahide Kurun, “Osmaniye’deki sorunları çok net bilen ve Osmaniye’nin arka sokakları dediğimiz kırsal, geri kalmış, ötelenmiş ya da unutulmaya yüz tutmuş bölgelerde siyaset yapan bir kişi olduğu için Osmaniye’yi geri bırakmaktan ziyade Osmaniye’yi güçlendireceğini de düşünüyorum. Bir kadın kolu genel başkanlığı ile birlikte yetkilendirme anlamında daha da güçlü. Milletvekili olmasından dolayı TBMM’de biz kadınların sorunlarını, ihtiyaçlarını ve beklentilerini çözüm önerileri ile daha gür bir şekilde duyuracak. Mecliste bizlerin sesini çok daha güçlü bir şekilde duyuracak” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.