Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karşıyaka'da Karaege'nin rakibi Balcı oldu

CHP Karşıyaka'da Karaege'nin rakibi Balcı oldu

Adnan Alabay'ın çete operasyonu kapsamında tutuklanması ve il yönetiminin ilçe yönetimini görevden el çektirmesi sonrası olağanüstü kongre sürecine giren CHP Karşıyaka'da kongreye saatler kala ikili bir yarış olacağı netleşti. Başkan Durak'ın Müjdat Ünsalan'la adaylıktan çekilmesi konusunda anlaşmasının ardından Nurşen Balcı ismi üzerinde uzlaşma sağlandı. Kongrede Karaege ve Balcı başkanlık için yarışacak.

  • Ege Postası
  • 26.01.2013 - 13:07
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Karşıyaka eski  İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın çete operasyonu kapsamında tutuklanmasıyla başlayan süreç, Alabay’ın istifası, ardından il yönetiminin ilçe yönetimini görevden el çektirmesi ve Kayyum Heyeti atamasıyla devam etmişti. CHP’nin en güçlü olduğu ilçelerin başında gelen Karşıyaka’da 27 Ocak’taki kongreye saatler kala kritik gelişme yaşandı. Sürecin başından beri ‘uzlaşı’ arayışı içinde olan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve hafta başında adaylığını açıklayan Müjdat Ünsalan dün gece geç saatlere kadar uzanan görüşmelerin ardından Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda geçici Kayyum’da da yer alan Nurşen Balcı isminde uzlaştı. Böylece Ünsalan adaylıktan çekilirken, İl Başkanı Ali Engin’in desteğini alarak adaylığını açıklayan Kayyum’un başındaki isim Ali Karaege’nin kongredeki rakibi Balcı oldu. 

NELER YAŞANMIŞTI

İl Başkanı Ali Engin’in desteğini alarak adaylığını açıklayan Kayyum’un başındaki isim Dr. Ali Karaege’den sonra , uzun zamandır Alabay’la birlikte siyasette yol arkadaşlığı yapan Müjdat Ünsalan da adaylığını açıklamıştı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Fransa dönüşü ayağının tozuyla hem İl Başkanı Ali Engin hem de hafta başında adaylığını açıklayan Müjdat Ünsalan’la görüşme gerçekleştirmişti. Her iki isme de sıcak bakmayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP Genel Merkezi’nin davetlisi olarak gittiği Fransa dönüşü iki kritik görüşme gerçekleştirdi.Sürecin başından itibaren ‘uzlaşı’ arayışında olan Durak iki kritik görüşmede bu konuyu masaya yatırdı. İlk önce İl Başkanı Ali Engin’le bir araya gelen Durak, Engin’e Karaege ismine sıcak bakmadığını bir kez daha dile getirdi ve ‘ sürecin başından beri Karaege’yi destekliyorsun. Böyle uzlaşı olmaz. Biz uzlaşı çabasındayız. Sen her yerde Karaege’nin ismini söylüyorsun’ dedi.İl Başkanı Engin, Karaege konusunda geri adım atmadı. Durak’ın ikinci görüşmesi Nisan ayında gerçekleşen kongrede Alabay’a büyük destek veren delegasyonun  isteğine ‘varım’ diyerek adaylığını açıklayan Müjdat Ünsalan’la gerçekleşti. Durak, Ünsalan’a sıcak bakmadığını bir kez daha dile getirirken Ünsalan ‘uzlaşı’ için Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi olan, aynı zamnada Kayyum’da da yer alan  İl Kadın Kolları eski Başkanı Nurşen Balcı’nın ismini önerdi.Taraflar bir gün ara verdiği görüşmeleri dün akşam hızlandırdı.  Durak ve Ünsalan ekibi dün gece geç saatlere kadar gerçekleşen görüşmeler sonrası ‘uzlaştı’ . Daha önce adaylığını açıklayan Ünsalan gün içerisinde adaylıktan çekilirken, Balcı’da kongrede aday olma kararı aldı. 

BALCI'DAN İLK AÇIKLAMA
Ege postası.com'a konuşan Nurşen Balcı "Başkan Durak ve Müjdat Ünsalan'ın uzlaşı adayıyım. Kongre sabahı delegeye mesajımı vereceğim" diye konuştu.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.